Ida Prester (TV voditeljka i pevačica) i Ivan Peševski (preduzetnik i ugostitelj)

Zbog čega ste izabrali baš jedno drugo?

IDA: Vanija uopšte nisam izabrala. Pre nego što smo se sreli imala sam sređen život u Zagrebu – fin posao, stabilnu vezu, uređivala sam stan… A onda se desio uragan i preokrenuo mi život naglavačke. Ništa se ja tu nisam pitala, neke stvari su jednostavno suđene.

Šta volite jedno kod drugog?

IDA: Kod njega volim zapravo sve: okrugle velike oči, dugačke ruke i noge, smešne pokrete, sva glupa imena koja je smislio za mene, dečje oduševljenje stvarima koje ga raduju. A volim ga i kad mi kaže da nema šanse da odgovori na ovakva pitanja o meni, sram ga je da to ljudi čitaju. Njegova strana priče ostaće između mene i njega. Sve je to moj Vani.

Ivana Popović – Mali Iv (dizajnerka i blogerka) i Matija Dagović (dizajner i muzičar)

Kako ste se upoznali?

IVANA: Na koncertu njegovog benda. Spojila nas je zajednička ljubav prema dobroj muzici, ali vrlo brzo smo shvatili da, osim muzike, imamo još mnogo zajedničkih tema, pošto smo oboje dizajneri i gurmani.

Zbog čega ste izabrali baš jedno drugo?

IVANA: Zbog toga što sam uz njega jedna srećna, hiperaktivna, brbljiva i kreativna osoba. Zbog toga što poznaje sve moje neizgovorene misli. Zbog toga što mnogo dobro izgleda dok svira bubnjeve. 

MATIJA: Zato što je normalno nenormalna, svoja, posebna, zanimljiva i drugačija u moru bezličnosti i neoriginalnosti. Zato što niko ne može da voli kao ona. Zato što je najlepša na svetu.

Čime inspirišete jedno drugo?

IVANA: Pokreće me naš timski rad i inspiriše njegova strast prema životu i muzici.

MATIJA: Njena ljubav i podrška su neizmerni. Kada čovek voli jednu takvu osobu i uz nju se oseća beskonačno sigurno, inspiracija se skriva u svemu, sve je na svom mestu i kreativnost nesmetano cveta.

Kako najviše volite da provodite vreme zajedno?

OBOJE: Volimo dugo špartanje po gradu, igranje u kuhinji, ali i zajedničke poduhvate. Najbolji rezultati proizilaze iz projekata na kojima radimo zajedno.

Olja Stojanović (PR menadžer) i Slavimir Stojanović (dizajner)

Zbog čega ste izabrali baš jedno drugo?

SLAVIMIR: Olja je divna, to pre svega mora da se zna. Drugo, Olja je najbolja. U svakom smislu. Sve ostalo – lepota, pamet, duhovitost, stil, neposrednost, požrtvovanost, fokus, toplina njene nežne duše i njen umilni glas – razoružavaju čak i onoga ko je prvi put vidi. Ja sam u nju zaljubljen, u stvari, oduvek.

OLJA: Neobičan je. Neobičan, jer može po celu noć da crta, piše i čita i da ne spava, a ujutru bude odmoran kao da je spavao satima. Neobičan, jer je strastven u vezi sa onim što ga zanima. Neobičan, jer me voli od ujutru do uveče, dok spavam, radim, putujem, brinem, smejem se, plačem, kukam, radujem se. Neobičan mi je jer je moj.

Čime inspirišete jedno drugo?

SLAVIMIR: Ona je u stalnom napretku i usavršavanju. Očigledno uživa u životu i time pleni i inspiriše, verovatno mene najviše.

OLJA: Kompletan on me inspiriše. Njegov talenat najviše. Njegova ljubav još više od najviše.

Šta vam je najdragocenije?

OBOJE: Naša ljubav. Sloboda kao proizvod te ljubavi. I naša Nađa.

Tijana Todorović (DJ) i Ivan Ikić (reditelj)

Kako ste se upoznali?

TIJANA: Ivana mi je predstavio naš zajednički prijatelj. Posle smo se slučajno našli na istom poslovnom sastanku, a onda, opet slučajno, sreli na jednom koncertu. Uskoro smo se zapitali kako je moguće da se nismo ranije upoznali. IVAN: Uglavnom, postojao je provodadžija odgovoran za naš susret. Radilo se na tome ozbiljno.

Šta vas međusobno inspiriše?

TIJANA:  Ivanov realistično-pesimistični pogled na svet. U odnosu na to, svaki moj problem je pesma.

IVAN: Tijanina potreba da stvari drži u savršenom redu i da taj red ne odstupa od zamišljenog ideala.

Kako najviše volite da provodite vreme?

TIJANA: Na suncu.

IVAN: U pokretu.

Šta smatrate najdragocenijim u vašem odnosu?

TIJANA: To što Ivan umesto mene može da odluči šta ću da obučem, koju boju karmina da stavim, koju ploču da pustim…

IVAN: Najdragocenije je to što je Tijana uvek u pravu.

Adrijana Pajić (kostimografkinja) i Filip Janković (muzički producent i DJ)

Zbog čega ste izabrali baš jedno drugo? 

ADRIJANA: Kada sam ga prvi put videla bio mi je toliko poznat, a ni ime mu nisam znala. Izabrala sam ga i pre nego što sam ga poljubila. FILIP: U potpunosti sam osećao da tako treba da bude. Sve je bilo savršeno u tom trenutku kada sam birao.

Šta vas međusobno inspiriše?

ADRIJANA: U životu me najviše inspiriše emocija, ona koja najčešće proizilazi iz ljubavi, muzike i tišine. On je generator tih emocija – divnu ljubav budi u meni, muziku isto osećamo, a u tišini isto uživamo.

FILIP: Teško je objasniti kakav je to osećaj. Dodir i ljubav. U trenutku kada se osete, ne postoji bolja inspiracija od takve.

Nevena Filipović (pevačica) i Petar Filipović (vaspitač)

Kako ste se zaljubili?

NEVENA: Delili smo slušalice iz diskmena u autobusu na relaciji Smederevo–Beograd. On je putovao na posao, a ja u srednju školu. To je bilo pre deset godina.

PETAR: Danima smo zajedno slušali istu muziku. Jedva smo čekali da putujemo!

Šta najviše volite da radite zajedno?

PETAR: Uživamo u svakom momentu sa našim sinom Naumom. On nam je najveća inspiracija za sve što radimo.  

NEVENA: Obožavamo da budemo kod kuće i da se šalimo, šalimo, šalimo... Mir koji imamo nam je dragocen, to smo jedno od drugog naučili.

Tekst: Jasmina Lazić i Milan Đačić