Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HUMANITARNI AKT: Pomozimo Ognjenu da njegova radionica OG Wood ponovo krene sa radom

Ognjen Petrović je mladi zanatlija i preduzetnik koji je u nedavnom požaru izgubio sve - njegova radionica je izgorela, a sa njom sav alat, materijal i drugi predmeti u iznosu od 15.000 evra.

 Pomozimo Ognjenu.jpg Izvor: Press

Nakon realizovane humanitarne, prodajne pop-up izložbe, Ognjenu možemo pomoći i onlajn putem, a više informacija o tome imate na ovom linku

Ognjen je bio jedan od studenata građevine koji je stalno bio u potrazi za kreativnim rešenjima za probleme na koje nailazi. Oduvek ga je fasciniralo drvo i sve njegove namene. Sa svojim inženjerskim obrazovanjem lako je osmišljavao razne projekte i sprovodio ih u delo. U podrumu zgrade u kojoj je tada živeo sa devojkom, danas suprugom Milenom, napravio je improvizovanu radionicu. U njoj je imao jednu ubodnu testeru i jednu šrafilicu. To je bilo dovoljno da napravi krevet, a onda i trospratnu kućicu za kućnog ljubimca – zeca Kendi.

Malo po malo, Ognjen je učio, a onda se i zaposlio u velikoj stolarskoj firmi gde je nastavio da uči, ali i da shvata da želi više. Tu se rodila ideja za OG Wood, radionicu u kojoj će moći da radi baš ono što želi – da razvija kreativnost i stvara jedinstvene komade drvenog nameštaja. Nije bilo lako početi od nule, ali uz puno ljubavi, posvećenosti i podrške Ognjen je ostvario svoj san. Radionica je postala i pravi mali kreativni studio, gde je smestio i svoje bubnjeve i posle posla svirao sa društvom.

 DSC06118.jpg Izvor: Press


Sve je bilo kako treba, a onda ga je jedno jutro pozvao komšija i rekao da hitno dođe u radionicu. Sve što je Ognjen godinama stvarao progutao je požar za samo nekoliko sati. Sve što je Ognjenu ostalo bila je jedna šrafilica, ista ona sa kojom je počeo. Ognjenu je izgorela sva ostala oprema i šteta samo od toga je veća od 15.000 evra. Izgoreo je materijal za ugovorene poslove koji će morati ponovo da se kupi i posao je potpuno stao. Izgoreli su i Ognjenovi bubnjevi i bicikl.

OG Wood je danas ponovo na početku, sa jednom šrafilicom, bez prostora, alata, ali sa željom da sve izgradi ponovo. Ljudi koji poznaju Ognjena i znaju koliko je sebe uložio u OG Wood odmah su se organizovali i pokazali kolika je snaga zajednice.

Četrdeset umetnika i umetnica doniralo je svoje radove od kojih je na aukciji prikupljeno 3600 evra. Od tog novca deo je izdvojen za depozit i kiriju za novu OG Wood radionicu kao i za adaptaciju prostora a deo za osnovni alat.

 Osim alata koji svakodnevno koristi u svom radu koji više nema, najveći trošak koji Ognjen ima je nova kombinirka. Tako stolari zovu mašinu na kojoj može da se radi više operacija sa drvetom. Kombinirka košta 10000 evra i to je naš novi cilj! Ognjen, odnosno OG Wood je za sve donatore spremio poklone koji će im biti dostavljeni kada nova radionica počne sa radom! Očekivano vreme isporuke je do kraja 2023. godine. Sve detalje možete pogledati na sajtu.

Svako ko je u mogućnosti može da uplati novac na dinarski žiro račun: Ognjen Petrović, broj računa: 115-0381691959456-10 (Mobi banka), kao i na njegov PayPal. Zauzvrat ćete dobiti poklone koji će vam biti dostavljeni kada nova radionica počne sa radom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity