Zbog prošlonedeljnih aspekata može se desiti da nam bude povređen ego, što će uneti haos u ljubavna dešavanja. Bilo bi dobro da izađete iz rutine i isprobate neke nove stvari, ali se savetuje oprez kada su neke avanture u pitanju.

Tokom pomalo haotične nedelje osećaćete snažnu želju da se bez oklevanja upustite u nešto novo, ali nužno je da budete oprezni, jer bi stvari mogle lako da krenu u pogrešnom smeru i da donesu neočekivane izazove. Sada je važno i da se oslobodite ograničavajućih misli, naročito ako ste skloni negativnom rezonovanju.

Ovonedeljni romantični izgledi pomalo su haotični. Mnogo je aspekata s Merkurom koji će uprskati ono što bi inače bilo vrlo dobro, zbog upletenosti Venere i Urana. Srećom, ako znate šta, gde, kad i kako dobro odigrati svojim kartama, bićete u stanju da nešto učinite s tim haosom – ili da barem umanjite štetu.

Počinjemo u senci dva aspekta koja su bila egzaktna prošle nedelje: konjunkcije Sunca i Merkura i opozicije Merkura i Saturna. Oni su mogli da vam zbrkaju misaone procese i sposobnost komuniciranja i da donesu neke neprijatne misli. Dodamo li tome opoziciju Sunca i Saturna, egzaktnu u ponedeljak, to bi vam moglo iscrpeti energiju i nekome povrediti ego. A kad je povređen ego, teško je da se upuštate u ljubavne poduhvate.

Sve to i dalje će delovati u utorak, kad je egzaktan trigon Venere u Devici i Urana u Biku. Device prati reputacija sramežljivih i povučenih, a povoljan aspekt s Uranom može doneti dobrodošlu dozu uzbuđenja. Ali na nesreću, nove veze ili novi pristupi ljubavi, ponovo zbog Merkura, mogu da krenu u pogrešnom smeru – u sredu je egzaktan njegov kvadrat s Uranom. Svejedno u šta ili iz čega srljate, treba da budete oprezni i promišljeni.

Na kraju ovakve nedelje bilo bi lepo da imate opuštajući vikend, ali to se neće dogoditi, jer taj je dan mlad Mesec u Lavu. U normalnim okolnostima mlad Mesec je odlično vreme da se ustanovi koje promene želite da ostvarite u svom životu u narednih mesec dana. Ali ovaj mlad Mesec je gotovo u kvadratu s Uranom u Biku pa će biti naročito izazovan.

Ponedeljak
Glavni događaj: Mesec u Blizancima

Šta možete da očekujete: Blizanci jačaju intelektualne sposobnosti, kreativnost i želju za zanimljivim razgovorima.

Šta treba da uradite: Pustite da vas danas vodi vaš um, jer biste mogli da imate briljantne ideje.

Šta ne treba da radite: Nemojte da izbegavate mentalno izazovan rad ili aktivnosti.

Utorak
Glavni događaj: Mesec u Blizancima, Venera u harmoniji s Uranom

Šta možete da očekujete: Venera i Uran mogu da donesu iznenađenja i uzbuđenje u vezama.

Šta ne treba da radite: Ovo je vrlo povoljno vreme za grupne aktivnosti, stvaranje novih prijateljstava, kao i za romantične i intimne doživljaje.

Šta ne treba da radite: Danas nemojte emocionalno da se izolujete.

Sreda
Glavni događaj: Mesec prelazi u Raka

Šta možete da očekujete: Osetljivi Rak podstiče vas da vreme provodite kod kuće, čisteći svoj sveti prostor.

Šta treba da radite: Ovo je sjajan dan da paljenjem sveća, tamjana ili žalfije svoj dom očistite od negativne energije.

Šta ne treba da radite: Nemojte da dopustite da danas vama potpuno zavladaju vaše emocije.

Četvrtak
Glavni događaj: Mesec u Raku, u harmoniji s Uranom

Šta možete da očekujete: Danas su moguća emocionalna uzbuđenja; osećaćete se motivisanije za rad ako budete isprobavali nove stvari.

Šta treba da radite: Protresite stvari i rešite se bilo kakvih rutina – isprobavanje nečeg novog pobudiće vam čula.

Šta ne treba da radite: Nemojte da izbegavate neobična iskustva, jer bi mogla da vas odvedu do novih prilika.

Petak
Glavni događaj: Mesec u skladnom odnosu s Uranom, Venerom i Neptunom

Šta možete da očekujete: Danas ćete želeti da radite stvari na svoj način i da tražite nove metode, bićete ambiciozni, uverljivi i privlačni ali i puni entuzijazma i empatije.

Šta treba da radite: Obratite pažnju na viziju koju ćete danas dobiti; budite otvoreni za porodični život i ljubav, koji bi mogli da procvetaju zahvaljujući vašoj prilagodljivosti i obzirnosti.

Šta ne treba da radite: Nemojte propustiti da iskoristite svoje ideje i bujnu maštu, tim više što ćete u radu biti srećne ruke; nemojte da dozvolite da vas uvuku u sukobe, jer vam danas više odgovara njihovo izbegavanje.

Subota
Glavni događaj: Sunce u Lavu, u napetom odnosu s Uranom

Šta možete da očekujete: Mogli biste da osetite snažnu želju da ponovo osmislite sebe ili da budete spontani.

Šta treba da uradite: Tražite iskustva koja će vam pomoći da osećate više entuzijazma, da se osećate živima – Uran traži uzbuđenja.

Šta ne treba da radite: Nemojte dopustiti da ostanete zaglavljeni u negativnom mentalnom sklopu – otpustite misli koje vas ograničavaju.

Nedelja
Glavni događaj: Mlad Mesec u Lavu

Šta možete da očekujete: Ovaj mlad Mesec je izvanredna prilika da manifestujete svoje najdublje želje i rešite se ustajale energije.

Šta treba da uradite: Sastavite spisk svega što želite da privučete u svoj život.

Šta ne treba da radite: Nastojte da se ne držite starih zamisli i emocija – prizovite nove doživljaje i iskustva.

Izvor: sensa.mondo.rs