Ovan

Energičnost je postala vaše drugo ime i svi dobro znaju da ste svemogući, ali šta imate od ovih kvaliteta kojima se ponosite ukoliko ih ne upotrebljavate na najbolji mogući način? Ovog meseca vam vladar vašeg znaka, Mars, svojim tranzitom kroz znak Device može pomoći da svoju energiju usmerite u jednom pravcu umesto u uobičajenih deset gde se vaša energija raspršuje. Devica nije najsnažniji znak, ali se njena svemogućnost ogleda u dobroj organizaciji - zato se ovog meseca ugledajte na nju i neka vam sat uvek bude pri ruci.

Bik

Zvezde zaista jesu odraz nas samih, pa i sama postavka znakova svedoči o našoj prirodi: nakon radne Device sledi društvena i zaljubljiva Vaga, kao što prilikom obavljanja gomile obaveza naše misli lutaju do naših omiljenih mesta za izlaske i među naše društvo i partnere. Iako ćete, dok je Venera u Devici, prvu polovinu meseca provesti više za radnim stolom, a drugu u druženju onda kada Venera pređe u znak Vage, razmislite zašto nailazite na prepreku pri nalaženju balansa. Ko vas je ubedio da posvećenost jednoj stvari znači potpuni izostanak druge?

Blizanci

Ovnovi veruju da su svemogući i u tome nalikuju vašem znaku, ali blizanačka svemogućnost ima veću dozu opasnosti - za razliku od Ovnova čije su aktivnosti dokazivanje drugima, a retko istinska interesovanja, vi imate mnoštvo onih istinskih i svako želite da zadovoljite. Nažalost, dan ima samo 24 sata, a tranzit vašeg vladara Merkura znakom Device će vas podsetiti na to. To ne znači da morate odustati od nekih interesovanja, samo ih rasporedite pametnije od načina na koji ste to činili do sad.

Rak

Poznato je da se Mesec koji vas predstavlja kreće najbrže od svih nebeskih tela i tako luta znacima menjajući svoje faze sve dok ga u nekom od znakova ne ,uhvateʼ dve najvažnije: mlad Mesec i pun Mesec. Za vreme mladog Meseca u Lavu kojeg imamo na nebu 8. avgusta osetićete potrebu da se posvetite samo sebi. Kako Lav kao deo tela predstavlja srce, zapitajte se za čim vam srce igra i pođite u pohod za tim.

Lav

Avgust je mesec Lavova na planeti Zemlji sve dok se Sunce prividno kreće konstelacijom zvezda koja pripada ovom znaku - Sunce tada sija u svom punom sjaju, u svom zvezdanom je sedištu jer i njime vlada baš kao što Lavovi vladaju sobom i sjajem obezbeđuju centar pažnje. Ni ovaj avgust za pripadnike ovog znaka neće biti ništa drugačiji. Mlad Mesec u Lavu 8. avgusta posebno je interesantna pojava jer se na istom zvezdanom terenu spajaju Sunce, odnosno svest, i Mesec, odnosno podsvest, što za sve znake, a pogotovo za Lavove znači ujedinjenje uloge koju glumimo sa ulogom o kojoj smo sanjali kao deca. Vreme ovog mladog Meseca provešćete u razmišljanju o sebi - preispitivaćete svoje postojanje kroz gore pomenutu ulogu koju nosite pitajući se koliko ona jeste ili nije bliska ulozi koju ste potisnuli. Lav i Sunce su srce, a Rak i Mesec duša, pa čak i fiziološki oni nisu daleko jedno od drugog. Mlad Mesec u Lavu daje vam vetar u leđa da ono što vaše srce želi postane blisko sa onim što želi vaša duša. Shvatićete da među njima zapravo nikada nije ni bilo razlike - ona je samo u tome što je srce dovoljno verovalo u svoje želje.

Devica

Činjenica je da Device imaju pojačan osećaj odgovornosti prema drugima, ali veoma često ista odgovornost prema sebi izostaje. Garantovano ste čitajući i slušajući o svom znaku saznali da predstavlja organizovanost koja pruža dobre radne navike, mada vrlo verovatno o navikama koje se tiču vaše nege i zdravlja niste čitali i čuli. Tranzit Marsa znakom Device ovog meseca može značiti više obaveza za vas, ali ne mora da znači i zanemarivanje sopstvenih potreba i želja.

Vaga

Možda je kliše reći da Vage žive za ljubav i druge ljude, ali je istina u tome da kroz odnose s drugim ljudima pronalaze sopstveni lik i smisao. Venera, vladarka vašeg znaka, svojim tranzitom u Devici i opozicijom na Neptun u Ribama podstiče nas da mislimo o konceptu ljubavi koji Vaga opisuje, a pripadnici ovog znaka osetiće ovu krizu na svojoj koži. Ako je Devica vredni mrav, a Neptun cvrčak muzičar, da li nas naši partneri inspirišu da budemo vredniji i na taj način upotpunjuju, ili svojim prisustvom zapravo upotpunjuju prazninu izazvanu našim neradništvom koje su oni sami izazvali?

Škorpija

Mars kao suvladar vašeg znaka ovog meseca hodaće Devicom sa kojom imate važnu sličnost: i Devica i Škorpija sklone su analizi i zapažanju detalja. Devica ovu analizu čini skoro mehanički - svoju detaljnost izražava delima, dok Škorpija svoju detaljnost zadržava unutar svojih osećanja čime sebe dovodi do nastanka opsesivnih i mračnih misli koje nemaju veze sa realnošću. Zato tranzit Marsa Devicom Škorpijama donosi mogućnost da mračni deo sebe iznesu na površinu i preurede na zdrav način.

Strelac

Omiljena planeta mnogih i vaša vladajuća planeta Jupiter retrogradnim hodom vratiće se znak unazad, a Strelčevi se mogu radovati zbog ovoga jer im pasivna i nežna energija Jupitera u Ribama prisutna u protekla dva meseca nije odgovarala. U svojim kalendarima zabeležite 22. avgust kao noć punog Meseca u Vodoliji kada ćete razmišljati o svom životnom putu u odnosu na druge i da li je ono što radite korisno samo vama, ili ispunjava i kriterijum više svrhe?

Jarac

Da li ste ikada pokušali da definišete i u neku od fioka svojih misli grupišete osećaj dužnosti koji vas prati ceo život? Nekadašnji osećaj dužnosti prema sebi u proteklim mesecima postao je osećaj dužnosti prema drugima, a mlad Mesec u Lavu 8. avgusta pomoći će vam da zapazite tu promenu. Biti dobar za druge i pomagati drugima biće zauvek ideal društva koji se sada više nego ikada ističe i kojeg vaš Saturn tranzitom u Vodoliji opisuje, ali ne dozvolite da zaboravite na sopstvene želje i potrebe. Sreća naroda, odnosno Vodolije, zavisna je od sreće kralja, odnosno Lava.

Vodolija

Avgustovske dane započinjete mladim Mesecom u Lavu, znaku koji je opozitan vašem zbog čega se možete osećati kao u ,tuđoj kožiʼ. Možda bi trebalo da se zapitate da li vam je koža u kojoj ste do sada boravili i dalje odgovara, ili je bilo krajnje vreme za promenu iste. Promena koju ćete doživeti dobiće svoj smisao za vreme punog Meseca u Vodoliji 22. avgusta. Sami ćete doći do odgovora na pitanja o sebi koja će vas pratiti i moriti čitavog toplog meseca.

Ribe

Možda pripadnici vašeg znaka zaista jesu lenji onoliko koliko im se ta karakteristika pripisuje, ali nisu u istoj meri nesposobni da kažu NE obavezama koje im drugi nameću. Ribe su sklone prokrastinaciji ne zato što su lenje, već zato što ih odrađivanje stvari koje ih ne interesuju zamara. Tranzit Marsa znakom Device koja je vama opozitna i vaša sušta suprotnost doneće vam mogućnost da skupite petlju i pružite otpor onima koji vašu dobrotu i požrtvovanost koriste.

Tekst: Vanja Belomarković