Evo šta nam donosi novi mesec!

Ovan

Sredina meseca može biti rolerkoster za neke od Ovnova onda kada vladar vašeg znaka Mars zapliva u znak Vage. Mada Vaga nosi simboliku mira i zajednice dvoje ljudi, dok Ovan znači rat i individualnost, rolerkoster čiji će Ovnovi biti deo ovog meseca biće emotivnijeg tipa. Mars u Vagi pokazaće vam da stupanje u partnerstvo ne znači gubitak svojstvenosti. Dobra stara poslovica kaže da u sreći uživamo onda kada je delimo sa drugima, ali jesu li Ovnovi spremni na potvrdu njene tačnosti?

Bik

Septembar može biti podjednako izazovno vreme za Bikove koliko i Ovnove jer i pripadnicima ovog znaka vladar Venera hoda znakom koji je njemu suprotan. Tranziti poput ovog omogućuju vam drugu perspektivu, pa Venera u Škorpiji poziva na duboko preispitivanje vrednosti kojima se vodite u životu. Venere u Škorpiji ne bi trebalo da se plaše - ona nam ukazuje na vrednosti koje živimo, a koje više i nisu naše, te nam je potrebna transformacija.

Blizanci

Blizanci su poznati po društvenosti i konekcijama koje imaju sa mnoštvom ljudi, ali su mnoga poznanstva isuviše površna. Podrazumeva se da bliskost i deljenje privatnog života nisu ostvarivi sa svima, ali je uzajamna posvećenost jedne osobe drugoj uvek dobrodošla. Tranzitni Merkur u Vagi daje vam priliku da bliskost ostvarite sa jednom osobom i posvetite joj se u potpunosti kao i ona vama.

Rak

Prve septembarske dane provodićete u atmosferi mladog Meseca u Devici - više novih obaveza i odgovornosti prema drugim ljudima može postati deo vaše svakodnevice, ali ne dozvolite da prilikom odrađivanja zadataka zaboravite na sopstvene potrebe. Pun Mesec u Ribama krajem septembra odvodi vas u sasvim drugo raspoloženje. Do tada pokušajte da odmarate umereno, kako vas ovaj Mesec ne bi odveo ka želji za begom od monotonog života koji živite.

Lav

Kako vladar vašeg znaka Sunce bude prolazilo Devicom i odatle pravilo opoziciju sa Neptunom u Ribama, ovaj mesec možete provesti u zamišljenosti nad smislom života. Može postati izuzetno teško pronaći zlatnu sredinu između radničkog života koji opisuje Devica i utopijskog rajskog života koji opisuju Ribe. Možda je razmišljanje o temama poput ovih besmisleno jer je odgovor teško pronaći. Zato se radije zapitajte: koje od ta dva je meni potrebnije - više discipline i rada ili više odmora?

Devica

Dok na nebu 7. septembra nad vama bude bio mlad Mesec u Devici, pokušajte da budete sve što Devica nije. Mlad Mesec je Mesečeva faza kad njegova svetlost nije vidljiva, srazmerno podsvesti koja tokom ove faze postaje istaknutija. Dane oko mladog Meseca provodimo razmišljajući šta istinski želimo i koji sledeći potez treba napraviti pa ideje koje dobijete u to vreme treba prigrliti jer su krajnje iskrene. Mlad Mesec u Devici navodi nas da mislimo o uređenosti života koja nam pruža spokoj i da se o toj potrebi za uređenošću zapitamo: želimo li uređen život i isto takvo okruženje, ili ih želimo savršene? Druga i negativna krajnost Device jeste strah od greške koji vodi u prokrastinaciju, dok ona vodi do neuređenosti zbog čega se često nalazimo u začaranom krugu. Sušta suprotnost tome jeste simbolika znaka Riba gde nas obaveze i odgovornosti koje imamo i (ne)ispunjavamo ne definišu. Nebo će 20. septembra biti obasjano punim Mesecom u Ribama kada bi stvari za sve nas, a pogotovo za Device, mogle postati jasnije. Strah od delanja je strah od života, a to je poslednji strah koji nam treba jer zaboravljamo da je samo delanje važnije od ishoda.