Mnogi početak jeseni povezuju sa sivilom, hladnoćom i kišnim danima, ali ovaj period može biti vrlo optimističan i radostan. Već sa krajem leta sve u prirodi prelazi u narandžasto-smeđu nijansu, oseća se miris zrelog voća, uživamo u uksu bundeve i mirisu pečenog kestena. Jesen donosi nove boje, novu eru i novuenergiju! Sve se ciklično menja, umire i ponovo se rađa.

Poseban datum svakako je 22. septembar - stiže jesenja ravnodnevinica čija je energija inovativna i snažna. U skladu sa prirodom, od tog datuma počinje da s emenja i naša energija. Ravnodnevnica nije samo promena u prirodi i univerzumu, već promena u svakome od nas. Svetlost i mrak su u ravnoteži na dan ravnodnevnice, pa iskoristite ovu priliku da uspostavite ravnotežu i u sebi.

Najbolji način da privučete pozitivnu energiju ravnodnevnice jeste da usporite i foksuirate se na promene koje dolaze, a onda da ih prigrlite i iskoristite za svoje dobro. Iako možemo biti tužni što se svetlost smenjuje i noć počinje duže da traje, to može biti sjajna prilika za odmor i povezivanje sa unutrašnjim bićem. Usmerite svoju energiju na stavri koje treba završiti, da biste mogli da započnete nešto novo.

Početak jeseni podseća nas da odbacimo sve staro, nepotrebno i da se obučemo u novu svetlost i veću radost. Drveće odbacuje lišće, a to moramo učiniti i sami. Bacite sve što ne valja kako bi novo moglo zaživeti. Energija jesenje ravnodnevnice učiniće da se suočimo i sa svojim senkama i mračnim stranama, štoo može biti teško, ali nas oslobađa tereta i priprema za nove i lepše životne stvari.

Naše želje su poput semena, a mnoge semenke tokom jeseni daju plodove. Moguće je da ćemo u ovom periodu ubirati plodove svog truda, možda čak veće i sočnije nego što smo očekivali. Samim tim, može nas očekivati povećanje obilja. Osim čišćčenja sopstvene energije, važno je očistiti energiju i svog doma od starog i nepotrebnog. Pozitivne vibracije u dom i duh jeseni možete uneti kreirajući dekoraciju od uvelog lišća, jesenjih bobica, žira i kestenja. Jedite sezonsku hranu: jabuke, grožđe, šljive, kruške, kestenje...

Na dan jesenje ravnodnevnice napišite na papir sve ono čega želite da se rešite i bacite u vatru. Preporučuje se da dan provedete u prirodi, povežite se sa njom i pronađite harmoniju u sebi.

Izvor: sensa.mondo.rs