Neki horoskopski znaci se plaše ljubavi, posebno tokom kvadrata Venere i Saturna, koji se dešava od 15. septembra 2021. Strah od ljubavi zasigurno nije retka pojava, u stvari, to je u središtu mnogih naših odluka. Bojimo se da nećemo biti voljeni, plašimo se same ljubavi i da neće potrajati ako je imamo. Knjige o samopomoći će nas navesti da verujemo da je strah odsustvo ljubavi i obrnuto, i da to dvoje ne može postojati zajedno u istom umu. Pa ipak, strah i ljubav hodaju ruku pod ruku uvek iznova - prkoseći svim našim idealima novog doba.

Kvadrat Venere i Saturna je jedan od onih tranzita koji se poigravaju sa našim emocionalnim razumevanjem ljubavi. Venera je planeta koja u nama budi želju da pronađemo ljubav, da budemo srećni, da zaronimo u lepotu odnosa i veze, dok Saturn unosi mešavinu haotičnog elementa, a gde je haos, postoji i strah, strah od nepoznatog. Haos unosi nepredvidivost, a kada ne znamo kuda nešto vodi, unosimo strah u svoje biće. Za određene znakove Zodijaka, osećaj straha će se manifestovati kao neizvesnost, paranoja, beznađe i neodlučnost. Kada haos uđe u arenu ljubavi i odnosa, kao što se dešava sa ovim tranzitom, možda ćemo se osećati pomalo nespretno.

3 horoskopska znaka koja će biti u strahu od ljubavi od 15. septembra 2021:

1. Bik

Vi ste ljubavnik, a ne borac, iako volite da uživate u ratničkim vizijama sebe, to je fantazija i pomaže vam da živite. Ono što se možda krije ispod tih fantazija je duboki strah da nećete biti voljeni, koji će se pojačati tokom kvadrata Venere i Saturna. Možete se pozabaviti mislima o nedostojnosti, možda ćete se osećati kao da su vaše tajne otkrivene i da ćete po njihovom otkrivanju biti viđeni kao prevarant ili nepoželjan partner. Iako želite da vas ljudi doživljavaju poput zlonamernika koji osvaja i ubija na polju ljubavi, plašite se da vas neko ne "vidi", jer verujete da niste ni upola tako dobri kao fantazija koju ste sami stvorili. Sve što želite je da budete voljeni, a ipak vam um smeta tokom ovog tranzita, dovoljno da zaista možete ugroziti bilo koju vezu u kojoj se trenutno nalazite. Pokušajte da ne započnete pasivno-agresivnu borbu sa partnerom-supružnikom.

2. Škorpija

Toliko želite da spustite gard, jer prepoznajete da ćete samo kroz svoju ranjivost moći u potpunosti da iskusite lepotu ljubavi. Toliko to jako želite, ali izgleda da ne možete da prebolite spustite taj poslednji oklop - onaj koji vas štiti i drži na distanci od ljubavi za kojom žudite. Venera u kvadratu Saturnom može dodatno da učini da osetite da su vaše blokade u redu, zbog svoje nesposobnosti da napravite taj poslednji korak, jer u osnovi osigurava da će vaš strah od ljubavi ostati jak i vatren. Ipak, ovaj način na koji se štiti nije dobar za vas. Čuva vas na oprezu i ostajete ponosno sami, jer ne shvatate da je to u stvari dokaz vašeg straha. Mislite da je strah za gubitnike, za nekoga ko nije kao vi, ali strah je normalan za sve ljude, kao i oslobađanje od tog straha.

3. Vodolija

Plašite se ljubavi tokom ovog tranzita, jer se plašite i ljubavi i svaki drugi dan. Znate da je ljubav stvar lepote i uhvatite se u koštac sa tom idejom, sve dok ne vidite da ima stvarnog potencijala, a onda se vaš strah ponovo uključi, poput starog prijatelja. U stvari, vaš strah od intimnosti, ljubavi i stvarne veze, je vaš pouzdan saputnik. Strah vas nikada nije izneverio, uvek je bio tu za vas, pa ste poverovali da je možda bolje ostati uplašen, umesto da iskoristite priliku i zaista se spojite sa drugom osobom. Ovo ne znači da niste imali veze, čak ste verovatno ste sada u jednoj. Ali, da li je vaš odnos zasnovan na ljubavi, ili na strahu? Da li ste sa svojim partnerom zato što se plašite da budete sami, ili da budete bez para, ili da budete odgovorni? Da li volite osobu sa kojom ste ili ste s njom, jer vam čini život ugodnijim? Nije strašno reći da vas plaši bilo koja od ovih stvari, ali takođe je u redu reći da samoj ljubavi. Kvadrat Venere i Saturna će vas ispitivati o vašim pravim osećanjima prema osobi sa kojom ste trenutno u vezi.

Izvor: sensa.mondo.rs