Mesečni horoskop za oktobar je tu!

Ovan

Samopouzdanje je ključna odlika Ovna predstavljena Marsom, a izražava se kroz neukrotivu direktnost kojom krčite put pred sobom. Mars u Vagi sprema vam sticanje diplomatskih veština poput pregovaranja i taktičnosti koje vam nedostaju i koje su u senci vaše brzopletosti. Biti popustljiv nije mana, ne čini vas nesigurnim i ne znači gubitak bitke, naprotiv, popustljivost je vrlina kojoj će vas do kraja ovog meseca naučiti Mars u Vagi.

Bik

Tranzitna Venera u Strelcu ukazuje da ovog oktobra možete biti ono što inače veoma retko jeste -skitnice koje su večito u potrazi za zabavom. Raspoloženje za ljubav uvek je u vazduhu za one koji imaju izražena čula poput Bikova, ali zvezde ovog oktobra obećavaju samo zabavu. Krajem meseca možete shvatiti da je sreća uistinu lepa samo dok se čeka, ali je uzrok razočaranja teško definisati. Hoće li to biti partner, ili samo vaša nerealna očekivanja od njega?

Blizanci

Pripadnici znaka Blizanaca ne stide se svoje brbljivosti. Štaviše, njom se drugima predstavljaju i ona je njihov ponos. Iako je monolog vama blizak pojam i rado slušamo vaše mudrosti i ideje, Merkur kao vladar vašeg znaka ovog oktobra prolaziće Vagom i učiniti da postanete bolji učesnici u dijalogu. Merkur će hodati retrogradno te je najvažnije naučiti slušati druge - bolje nego što oni umeju da slušaju vas.

Rak

Mnoštvo tranzitnih planeta u znaku Vage ovog oktobra podseća nas na lepu odliku koju vaš znak i Vaga dele - sposobnost razumevanja drugih. Pored ove odlike, Vaga i Rak dele još bezbroj drugih zbog čega je naizgled čudno što među sobom na nebu formiraju ne tako voljeni aspekt kvadrat. Kvadrat kojeg ćete osećati čitavog oktobra učiniće da ne zaboravite da razumevanje drugih zarad održavanja odnosa ne znači zanemarivanje sopstvenih osećanja.

Lav

Sezona vaše serije ovog meseca sprema vam drugačiji scenario od uobičajenog. Kako vladar vašeg znaka Sunce pored nekoliko drugih planeta bude hodao Vagom, ulogu glavnog lika zamenićete ulogom sporednog. Oktobar je mesec u kom nećete biti vođa već pomoćnik, radije asistent nego šef i kopilot, a ne pilot, sve u svrhu učenja timskom radu koju vam planete iz Vage nude.

Devica

Istina je - na spretnosti i stručnosti u svemu što radite zavide vam preostalih jedanaest znakova zodijaka. Ipak, kruna najpraktičnijeg znaka koju nosite neće završiti na zemlji ukoliko prihvatite pomoć koju vam neko ponudi. Kako vaša planeta Merkur bude tranzitirala Vagom i to retrogradnim hodom, pokazaće vam da prihvatanje pomoći prijatelja, partnera ili kolega ne znače da niste dovoljno samostalni i sposobni.