Poslednji retrogradni Merkur u ovoj godini doneo nam je mnogo briga i glavobolje.

Tehnika se kvarila, svađali smo se, gubili novac, ostajali bez dokumenata, i činilo se, sve u svemu, da nam ništa ne ide od ruke.

Srećom, bliži mu se kraj, iako ćemo nakon toga još neko vreme biti pod uticajem njegove senke.

Međutim, retrogradni Merkur ne bi bio to što jeste da nam nije ostavio najgore za kraj.

Do 18. oktobra biće žestoko, a u narednih par dana trebalo bi da se pripazite nekih stvari i emotivno pripremite na sve što nam ova planeta donosi.

Iako su neki horoskopski znaci imali sreće tokom ovog perioda, poslednjih par dana vraćaju duhovi iz prošlosti.

Toksični bivši kog ste se jedva rešili - sasvim verovatno će se vratiti. Nerasčišćeni odnosi, česte svađe, osećaj da ste na ivici živaca, biće sve jači.

Uznemirenost, razmišljanje o svemu što ste postigli u životu, osećaj da ste neuspešni i da u vašem životu ništa ne funkcioniše biće pojačani. Zato pokušajte da se presretnete pri dramatizovanju stvari - posle retrogradnog Merkura uslediće dobar period za sve.

Ne savetuje se da do 18. oktobra dajete otkaze, raskidate veze, osim ako imate baš valjane razloge, ili da se odlučujete za bilo kakvu veću kupovinu ili novčanu investiciju u još narednih nedelju dana.

Sa druge strane, sada je i trenutak da konačno prebolite sve ono što ste gurnuli ispod tepiha, i konačno isterate na čistac ko ste, šta ste i šta želite od svog života. Ne plašite se plakanja, dubokih razgovora i emocija koje će vas preplaviti - to vam je potrebno da biste emotivno ozdravili.

Ovo je period kada spoznajete svoje greške i konačno imate priliku da se zapravo karakterno promenite, tako da retrogradni Merkur, uprkos lošoj reputaciji, nije toliko loša planeta.

Dakle, udahnite duboko i spremite se za ogroman udar emocija svih vrsta i ogromno preispitivanje, ali srećom, uskoro ćemo konačno moći da odahnemo.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.