Od svih faza lunarnog ciklusa, puni Meseci su energetska najviša tačka putovanja meseca kroz Zodijak. Poznato je da ove lunacije imaju dubok uticaj na način na koji se osećamo, ponašamo, pa čak i spavamo.

Sledeći pun Mesec očekuje nas 14. juna 2022, i to u znaku Strelca koji traži istinu i avanturu. Naziva se i Supermesecom - što znači da će biti veći od tipičnog punog meseca zato toga što je bliži Zemlji.

Ova lunacija nas podstiče da se povučemo i sagledamo svoje živote iz nove perspektive, a može nas izazvati i da proširimo svoje horizonte. Promena nije uvek laka, ali prihvatanje Strelčeve slobodoumne energije može nam pomoći da ostanemo u toku. Junski pun mesec je takođe tradicionalno poznat kao Mesec jagode zbog obilja bobica koje sazrevaju tokom kasnog proleća. 

Tim povodom, u nastavku otkrivamo kako pun Mesec utiče na ljude svih horoskopskih znakova, tokom svakog lunarnog ciklusa.

1. Slabije spavate

Veruje se da je lunarna energija na visokoj tački tokom punog Meseca, što može da poruzrokuje da osećamo više energije. Istraživanja su pokazala da ljudima može trebati više vremena da zaspe, te da spavaju manje sati i manje duboko nego inače. Takođe, kada zaspite, velika je verovatnoća da ćete imati intenzivne snove ili noćne more.

2. Postajete emotivniji

Mesec je u astrologiji planeta koja vlada našim emocijama, osećanjima i ranjivostima — tako da kada je na svom energetskom vrhuncu (i formira opozicioni aspekt pun napetosti prema Suncu), veća je verovatnoća da ćemo osećati svoje emocije na intenzivan ili buran način. Budite oprezni da ne postanete žrtva cunamija osećanja punog Meseca.

Tokom punog Meseca slabije spavate i postajete emotivniji.
Unsplash/Drew Tilk 

3. Čini vas društvenijim

Dok mladi Meseci čine da se osećamo više introspektivnim i usamljenim, puni Meseci imaju suprotan efekat. Tokom ovih perioda, verovatnije je da ćemo svoju energiju usmeriti na odnose i međuljudska pitanja. Slobodno izađite u grad - na taj način ćete rešiti i problem s nesanicom.

4. Osećaćete se produhovljeno

Pun Mesec osvetljava nebo svojim svetlim, impresivnim izgledom - ali astrološki, veruje se da ''osvetljava'' i naše umove. Pripremite se da informacije, ideje i osećanja isplivaju na površinu pod svetlošću punog meseca i iskoristite to kao svoj pokretač i motivaciju.

5. Oslobodićete se loših navika

Nakon što Mesec dostigne vrhunac punoće, počinje proces njegovog smanjivanja iz dana u dan, da bi na kraju lunarnog ciklusa bio potpuno nov i drugačiji. Iskoristite ovo oslabađanje energije punog Meseca kao priliku da se oslobodite neželjenih stvari, navika, toksičnih prijateljstava i veza. Mesec je na vašoj strani!