Proleće je stiglo, sunce sija, a retrogradni Merkur se zvanično vratio u grad. Od 10. maja do 3. juna, Merkur će imati svoje retrogradno kretanje kroz znake Blizanaca i Bika, praveći zbrku kada su u pitanju komunikacija, tajming, slanje poruka i još mnogo toga. Ako imate bilo kakve prolećne planove, želećete da znate kako će ovaj retrogradni Merkur uticati na ljubavni život vašeg horoskopskog znaka - jer bi ovaj tranzit mogao da ima veliki uticaj na logistiku vaših odnosa.

Merkur provodi prvu polovinu svog retrogradnog kretanja kroz svoj matični znak Blizanaca, koji vlada komunikacijom, pa se čuvajte da na sastanku ne kažete nešto što ne mislite ili pogrešno protumačite poruku od partnera, što bi moglo dovesti do frustracija ili nesporazuma. 22. maja, Merkur se vraća u zemljani znak Bika, menjajući energetsku vibraciju tako da bude više usredsređen na vrednosti i resurse. Tokom ovog perioda, mogli bismo otkriti da nas usporavanje Merkura dovodi do toga da ponovo preispitamo šta je vredno našeg vremena u ljubavnim vezama.

Tokom većeg dela ovog retrogradnog Merkura, romantična planeta Venera će biti u smelom i drskom Ovnu, što će nas podstaći da budemo napredniji u odnosima i dodatno impulsivniji u pogledu naših zadovoljstava. 24. maja, planeta strasti Mars prati Veneru u Ovnu, pojačavajući našu motivaciju da jurimo svoje želje. Energija ovog brzog vatrenog znaka voli da se kreće brzo - ali retrogradni Merkur je vreme za usporavanje i razmatranje gde smo. Moraćemo da ublažimo vrelinu ljubavnih planeta sa nekim dodatnim oprezom, svesnošću i pažnjom.

U nastavku saznajte kako će retrogradni Merkur uticati na ljubav u vašem životu od 10. maja do 3. juna.

OVAN

Komunikacija vam je posebno loša tokom ovog retrogradnog Ovnovi - a kada je u pitanju ljubav, to bi moglo dovesti do zbunjujućih nesporazuma ili rasprava oko značenja reči. Umesto da prihvatite svoje impulsivnije instinkte, budite posebno pažljivi u pogledu reči koje odaberete i tona koji koristite kada iznosite svoju poentu. Slušanje je jednako važno kao i deljenje kada su u pitanju odnosi!

BIK

Ova retrogradnost će imati veliki uticaj na vas i vaše vrednosti, Bikovi, tako da je važno da napravite prostor za ove refleksije u vašim odnosima. Važno je proceniti svoje lične ciljeve i osigurati da od života dobijete ono što zaslužujete, pa koristite ovo retrogradno vreme da procenite da li ste zaljubljeni i u koga. Budite sigurni da svoju energiju posvećujete vezama koje su vredne vašeg vremena i podržavate ono što želite da budete.

BLIZANCI

Merkur je vaša vladajuća planeta, Blizanci, i on će provesti prvu polovinu ovog retrogradnog kretanja kroz vaš znak - tako da možete da se kladite da ćete osetiti njegove efekte na vrlo opipljiv način. Preispitajte šta želite od ljubavi i života dok ostvarujete svoje više ciljeve, tako da se nemojte plašiti da se odvojite malo od romantike i fokusirate na kultivisanje onoga što vam je važno na duže staze.

RAK

Stari poslovni kontakti ili ljudi iz nekadašnjih društvenih krugova mogu se sada vratiti u vaš život, Rakovi - ali moguće je da ćete ova poznata lica ovog puta videti pod drugačijim i koketnijim svetlom. Istražite varnice koje nastaju unutar prijateljstava ili vaše profesionalne mreže, ali pobrinite se da odvojite dovoljno vremena da stupite u kontakt sa svojim dugoročnim ciljevima umesto da žurite sa ljubavnim odnosima.

LAV

Komunikacija u vašem profesionalnom životu i prijateljstvima mogla bi da postane neuredna tokom ovog retrogradnog kretanja, Lavovi, tako da ćete možda morati da posredujete u drami u svom društvenom krugu ili da 'gasite požar' na poslu. Ako ove smetnje oduzimaju vreme i energiju vašem ljubavnom životu, budite posebno iskreni na svojim dejtovima i sa svojim partnerima. Kažite im da znate da ovaj put nije do njih i prepišite to retrogradnom Merkuru.

DEVICA

Dok logistički problemi na poslu mogu da postanu neuredni tokom ove retrogradnosti, Device, to ne mora da ugrozi vaš ljubavni život. Možete ublažiti svoje frustracije prisećajući se avantura sa svojim partnerima ili istražujući mogućnosti sa nekim starim plamenom. Razmislite o stvarima zbog kojih ste se u prošlosti osećali uzbuđeno zbog ljubavi i odvojite vreme da ponovo otkrijete svoje strasti.

Saznajte kako će retrogradni Merkur uticati na ljubav u vašem životu od 10. maja do 3. juna.
Unsplash/Pablo Heimplatz 

VAGA

Ova retrogradnost je postavljena tako da vas odvede na burno putovanje samootkrivanja, Vage, zato se pripremite da stupite u kontakt sa svojim strastima i istražite emocije ispod površine vaših veza. Neke tajne ili ljutnje mogu sada isplivati na površinu, pa budite spremni da obradite sve što se pojavi - i verujte da će vam suočavanje sa istinom pomoći da proširite svoje vidike i uskladite se sa svojim najvišim Ja.

ŠKORPIJA

Energija ove retrogradnosti je ovog puta posebno orijentisana na vaše odnose, Škorpije, zato se pripremite da iskopate dubine vaših veza. Očistite vazduh od bilo kakvih nezadovoljstava u ljubavnom životu i uvidite šta zapravo očekujete od intimnog partnera. Sada je vreme da otvoreno komunicirate o svim strahovima, borbama ili neizrečenim pretpostavkama koje su bile u pozadini vaše veze.

STRELAC

Budi oprezni, Strelčevi, jer bi zbog ovog tranzita mogli da zakasnite na neke važne datume. Planiranje kvalitetnog vremena sa partnerom ili pronalaženje pravog trenutka za razjašnjavanje ljubavne svađe moglo bi da se pokaže kao izazov, jer retrogradne pogrešne komunikacije i problemi sa rasporedom odbijaju vaš tajming. Usredsredite se na to da budete fleksibilni u svojim odnosima i dajte sebi dodatno vreme za razgovore koji mogu zahtevati više truda nego što ste mislili.

JARAC

Retrogradni periodi su poznati po tome što vraćaju bivše partnere u naš fokus, bilo kroz prošla sećanja ili neočekivane DM na Instagramu – a verovatnoća da ćete biti proganjani vašom romantičnom prošlošću tokom ovog retrogradnog Merkura je velika, Jarčevi. Možda biste želeli da se zabavite sa starim plamenom koji iznenada ponovo bukti, ali imajte na umu da pogrešna komunikacija ili otkazivanje u poslednjem trenutku mogu stati na put tome da se solidni planovi ostvare.

VODOLIJA

Ova retrogradnost vas dovodi u kontakt sa situacijama koje zaista pokreću vašu energiju, Vodolije. Šta ističe vašu koketnu stranu? Šta vas radi? Zbog čega se osećate bezbrižno, razigrano i zaljubljeno? Dajte sebi vremena da se povežete sa svojim srcem, bilo da istražite ova pitanja sa svojim partnerom ili da samo provesti neko introspektivno vreme kod kuće razmišljajući o nekim uzbudljivim uspomenama.

RIBE

Ova retrogradnost vas podseća na ono što je zaista važno za temelje vaših odnosa, Ribe. Pregledate šta vam donosi sigurnost, stabilnost i emocionalnu udobnost, i nastojite da unesete više te energije u svoj život. Ako ste u vezi, provedite neko vreme kod kuće razgovarajući od srca do srca i pregledajući ono što ste gradili jedno sa drugim da biste bili sigurni da ste na istoj strani.