OVAN

Venera u vašem znaku nagradiće vas neodoljivim šarmom i dati vam mogućnost da osvežite svoj ljubavni život. Samci koji su dosad uživali u takvom statusu zaželeće se romantike i strasti, te će napokon preduzeti nešto da prijateljstvo sa osobom koja ih privlači preraste u nešto više. Postojeće veze doživeće preporod, a pravi je trenutak da poradite i na prinovi. Za uspeh na poslovnom planu biće ključni dobri međuljudski odnosi, pogotovo sa autoritetima.


BIK

Razdoblje vaše vladavine poziva vas da preuzmete stvari u svoje ruke, budete preduzimljivi i iskoristite prilike koje vam se nude. Vreme je da prevladate strah od neuspeha i odvažno krenete prema željenim ciljevima. Kad shvatite da ste sami krojač svoje sreće i da je bolje ostati veran sebi nego se kompromitovati zbog tuđeg mišljenja, povući ćete poteze na koje ćete biti ponosni. Kako ćete se ovog meseca često naći u situaciji da morate da izaberete između više opcija, vodilja treba da vam bude unutrašnji glas koji vam govori šta učiniti, a ne spoljni pritisci kojima ćete biti izloženi. Imajte to na umu kad okolina, a naročito članovi šire porodice počnu da vam se mešaju u privatni život, pogotovo ako počnu da kritikuju osobu koju volite. Dajte im do znanja da postoje granice koje nemaju prava da pređu. Lako je moguće da će povod za njihove negativne komentare biti odnos sa partnerom koji je neko vreme bio narušen, ali imaćete sjajnu priliku da ga popravite. Otvorite se, nasamo razgovarajte o spornim pitanjima i naći ćete zajednički jezik. Samci se ne bi trebalo da se zaleću u vezu sa osobom koja ih je osvojila na prvi pogled, već bi valjalo da sebi daju vremena da razmisle da li je to ono pravo.

BLIZANCI

Vreme je da usporite, opustite se i posvetite aktivnostima koje vam pune baterije. Strahovi i sumnje koje vas muče samo sputavaju, baš kao i pitanja vezana za prošlost. Oko sebe imate ljude koji će se truditi da vam pomognu da se oslobodite tog balasta i podstaknu vas da krenete ka onome čemu stremite pa poslušajte njihov savet. Kreativnost će vam biti na visini i pomoći će vam u ostvarenju poslovnih uspeha. Trenuci provedeni udvoje učvrstiće odnos sa voljenom osobom.

RAK

Iako smatrate da znate što je najbolje za druge, to ne mora da bude tako, pogotovo ako im u dobroj nameri namećete svoje mišljenje. Tome ćete biti skloni u prvoj polovini meseca, što može narušiti odnose sa bližnjima. Oni će biti puno skladniji ako budete fleksibilni te uzmete u obzir želje i potrebe druge strane. Zahvaljujući takvom ponašanju, osvojićete tuđe simpatije, što će vam dobro doći u poslu i ljubavi. Samce krajem meseca očekuje prijatno iznenađenje.

LAV

Odlaganja i problemi sa kojima ćete se suočiti učiniće vas razdražljivim, što će na svojoj koži osetiti ljudi koji su vam najbliži. Ipak, povoljni planetarni uticaji u drugoj polovini meseca okrenuće stvari u vašu korist. Napokon bi mogla da vam se ukaže poslovna prilika na koju ste dugo čekali, ali i poznanstvo koje će vas podsetiti kako je lepo opet biti zaljubljen. Razbiju li monotoniju u koju im je zapala veza, zauzeti će doživeti slično iskustvo.

DEVICA

S obzirom na to da volite sve unapred da isplanirate, verovatno vam se neće svideti to što možete da očekujete neočekivano. Iako će vas to izbaciti iz zone komfora, zapravo je to najbolje što je moglo da vam se dogodi. Partner bi mogao da vas iznenadi potezom koji će vam pokazati da vaša veza ima zaista čvrste temelje, dok će neko u samcima probuditi uspavane strasti. Dinamična zbivanja na poslu narušiće vam rutinu, ali i doneti priliku za napredak. Finansije kreću nabolje.

VAGA

Bićete puni optimizma i osvajaćete tuđe simpatije, a zahvaljujući smirenom pristupu izbeći ćete trzavice na radnom mestu. Odradite posao kako treba, ali ne trošite energiju na prekovremene sate, neće vam se isplatiti. U drugoj polovini meseca biće potrebno da donesete neke važne odluke, ali ne žurite sa njima. Sa kakvim god problemom da se suočite, partner i prijatelji biće vam oslonac. Samci, ne gubite vreme na osobe sa kojima nemate puno zajedničkih tema za razgovor.

ŠKORPIJA

Zbog brojnih obaveza u prvoj polovini meseca bićete izloženi stresu, no nemojte da dopustite da vas to izbaci iz takta. Upravo u tom razdoblju, tačnije do 11. maja, ukazaće vam se prilika da prihvatite privlačnu poslovnu ponudu ili progurate projekte koje ste zamislili, stoga bez obzira na okolnosti, nemojte da oklevate. Verujte u sebe i savladaćete sve prepreke. Opuštenije, romantično izdanje sačuvajte za osobu do koje vam je stalo, nećete zažaliti.

STRELAC

Jupiter i Venera u Ovnu daju vam povoljan vetar u leđa. Neobičan razvoj događaja u poznanstvu od kog nisu puno očekivali prijatno će iznenaditi samce, dok zauzeti koji razmišljaju o početku zajedničkog života, braku, prinovi ili nekom drugom koraku koji će im učvrstiti vezu, ne bi trebalo da oklevaju. Napokon ćete moći da popravite i narušene odnose sa članovima bliske porodice. Na poslu će vam se ukazati neočekivane prilike za napredak budete li brzo reagovali.

JARAC

Dugo ste čekali na prilike za razvoj karijere i visoko podigli lestvicu ambicija, no niste razmišljali o stresu koji to sa sobom nosi. Sad kad vam se otvore mnoga vrata pred kojima ste čekali, nemojte da prihvatite sve ponuđeno, već ono što vas najviše ispunjava. Duševni mir nema cenu. Maj će probuditi romantika u vama, no bojaćete se to da pokažete osobi koju volite. Greška. Drugoj strani biće drago kad shvati da ispod hladnog oklopa kuca vatreno srce.

VODOLIJA

Ne težite toliko za potvrdom nadređenih, a pogotovo se klonite ogovaranja saradnika. Vaša postignuća dovoljno govore za sebe i ne bojte se da prolaze neprimećeno. Osećate li nezadovoljstvo vezom, sami ste krivi. Prestanite da se zatvarate u sebe, podelite sa partnerom svoje misli i videćete da je tako lako obnoviti žar u vezi. Umesto da ostavljaju stvari nedorečenima, samci bi osobi koja im se sviđa trebalo da pokažu da žele nešto više od prijateljstva.

RIBE

Budući da ćete biti skloni da previše očekujete od voljene osobe, razmislite kako bi se u njenoj koži osećali da to neko traži od vas. Nemojte da kvarite odnos svađama zbog nebitnih sitnica, radije mirno porazgovarajte, pokažite svoju nežnu stranu i otkrićete da milom možete da dobijete više nego silom. Trebate li da donesete važnu poslovnu odluku, učinite to do 11. maja i nemojte da oklevate. Kad Jupiter izađe iz vašeg znaka, dugo ćete čekati tako povoljnu priliku.