Mars planeta borbe, rata i energije tranzitira kroz Ribe koje su široke okeanske simbolike, pa se mogu mnoge stvari ispoljavati. Kod mnogih osoba energičnost, strasti, agresivnost, volja za radom i akcijom sada mogu biti na neki način skrivene ili potisnute. Sve akcije i borbe mogu se dešavati u morima i okeanima, pa su čak moguće i poplave.

Mnogi umetnici sada mogu da imaju posebne vizije i uspeha u svojim dostignućima. Kako ovaj tranzit Marsa daje i nesvesne emocije, postoji mogućnost i velikih mržnja ili tajnih neprijateljskih provokacija. Ambijent Riba mogu biti manastiri, banje, okeani, mora, bolnice, hirurgija, izolacije, zatvori, umetnosti, glumci, mediji i još mnogo drugih simbola.

Sa ovim Marsom može doći do trovanja hranom i gušenja zato treba biti posebno oprezan. Sada mogu stupiti radovi iza scene u tajnosti pa se treba čuvati raznih prevara, hakera i opijata. Moguće je da neke osobe pomisle kako su napravile totalni promašaj u životu, što nije istina jer Mars nema najbolju poziciju u Ribama. Mnoge osobe zbog Marsa mogu biti nesigurne, previše emotivne, i izgubiti samopouzdanje. Ali ako to primetite, setite se da je do planeta i da će proći, kao i sve. 

Čak i onima kojima bude išlo dobro pokvariće planove retrogradni Merkur od 10. maja do 2. juna. Očekuju nas nesporazumi, prevare, gubici, konflikti, neslaganja sa bliskim osobama.

U nastavku saznajte šta vašem horoskopskom znaku donose Mars u Ribama i retrogradni Merkur do kraja maja. 

OVAN

ovaj tranzit Marsa se kod vas ispoljava u vašem dvanestom polju što vam pokreće psihu, narušava mir i čini vas razdražljivim i nervoznim. Vrlo je povoljno ako ste kreativna osoba, lekar, radite sa strancima ili ste umetnik, naučnik, onda možete biti zadovoljni. Kod pojedinih osoba mogući su problemi u saobraćaju ili sa kvarovima. Opreznost se savetuje sa papirima, putovanjima i dokumentima. Budite oprezni u svim sferama i odlukama od 10. maja zbog retrogradnog Merkura.

BIK

Kod vas se ovaj tranzit Marsa dešava u vašem jedanestom polju što vam daje povoljne mogućnosti i zarade kroz timski, grupni rad ili sa prijateljima. Moguće su neke trgovine, posebno sa inostranstvom. Kretanje i druženje sa prijateljima i ljudima uopšte je dosta naglašeno, pa možete iz prijateljstva započeti posao ili ući u ljubavnu vezu. Od 10. maja potreban je oprez kada su finansije u pitanju, pa ako krenete da ulažete u nešto, trošite nekontrolisano ili očekujete povraćaj duga, sve može da kasni, pa i čak da vas neko obmane i prevari.

BLIZANCI

Kod vas se ovaj tranzit Marsa pokreće kroz vaše polje karijere i javnosti, pa ako ste zaposleni u farmaciji, medicini, dizajnu ili poslujete sa inostranstvom, onda možete imati povoljan period i zaradu do 10. maja. Vaš vladalac Merkur kreće retrogradno od 10. maja do 2. juna i u tom periodu trebate biti pojačano oprezni. Moguća su kašnjenja, zastoji u poslu, problem u komunikaciji, saobraćaju, pa se ne preporučuje da pokrećete nešto novo, već završavajte započete projekte. Mogući su problemi sa šefovima, autoritetima i jednim roditeljem. Bitno je da sve poradite do 10. maja i da posle tog datuma izbegavate konflikte i svađe.

RAK

Kod vas se ovaj tranzit Marsa dešava u vašem devetom polju, pa je vrlo povoljna saradnja sa inostranstvom ili odlazak. Moguća su preseljenja, uvoz izvoz, trgovina i sve što je vezano za strance i inostranstvo. Povoljno je za sudske procese, studiranja, učenja, i mnoge druge životne aspekte. Slobodne osobe mogu upoznati srodnu dušu u inostranstvu ili da doputuje iz inostranstva. Zauzeti Rakovi mogu sa voljenom osobom da otputuju na neku daleku destinaciju. Kako će Merkur biti retrogradan od 10. maja do kraja meseca onda možete imati probleme sa papirima, na putovanjima. Posebnu pažnju trebate posvetiti koncentraciji, učenju i oprez da ne budete prevareni. Čuvajte se krađe ili gubitka.

LAV

Vama se ovaj tranzit Marsa dešava u vašoj osmoj kući što može pokrenuti neki biznis vezan za trgovinu, banke, osiguranja, ekonomiju. Mogući su krediti ili neka veća zarada sve do 10. maja.  Ako čekate nekoga da investira u vaš projekat, to bi se moglo desiti u aprilu. Kada Merkur krene retrogradno od 10. maja do kraja meseca, onda se mogu dešavati nesporazumi i svađe. Moguća su kašnjenja kada je isplata u pitanju, dok pojedine osobe mogu biti i prevarene. Moguće su izdaje i razočarenja, a poslovno se ne preporučuje da ne započinjete ništa novo već završavajte započete projekte. Oprez u drugoj polovini maja u svemu.

DEVICA

Vama ovaj tranzit Marsa pokreće sedmo polje partnerskih odnosa i javnosti. Preporučuje se da sve što je vezano za posao strance, inostranstvo, uradite do 10. maja dok vaš vladar Merkur ne krene retrogradno, gde se mogu stvoriti komplikacije i kašnjenja. Svu papirologiju, procese i pravne postupke treba rešiti do kraja aprila jer mogu biti pozitivni. Mogući su novi poslovi i novi poslovni partneri. U ljubavnoj sferi mnoge Device mogu ozvaničiti svoju vezu ili ući u brak. Slobodne Device mogu upoznati interesantnu osobu na položaju ili u inostranstvu. Posle 10. maja trebate biti oprezni u svemu od sudskih procesa do poslovnog i emotivnog života. Moguća su neslaganja sa partnerom ili javni blam, pa budite oprezni.

VAGA

Kod vas se ovaj tranzit Marsa dešava u vašem šestom polju, pa možete imati dosta aktivnosti na poslu i u svakodnevnom životu. Moguće je da vi sebi nađete dodatni posao, pa da radite dva. Nezaposlenima je idealan period da pronađu posao do 10. maja. Merkur kreće retrogradno od 10. maja do 2. juna, pa u tom periodu možete imati dosta neslaganja, rasprava, pa i svađa, što nije tipično za vas jer vi stremite diplomatiji i harmoniji. Ako radite sa klijentima, pazite na komunikaciju kada je krene retrogradni Merkur 10. maja. Kada ste nervozni, upražnjavajte fizičku aktivnost, ali pazite na povrede.

ŠKORPIJA

Kod vas je ovaj tranzit Marsa u vašoj petoj kući što može mnogim Škorpijama dati novu ljubav, veliku strast i zaljubljenost. Zauzete Škorpije sada mogu uživati u lepoj, romantičnoj i strastvenoj ljubavi sa voljenom osobom. Vrlo uspešan period za sportiste i organizatore zabava. Kako je ovo polje dece, onda biste mogli da imate lep period sa svojom decom ili da se odlučite da postanete roditelj. Aktivna su druženja i zabave sve do 10. maja odličan je period i za nove projekte iizražavanje kreativnosti. Kada Merkur krene retrogradno od 10 maja do 2. juna moguće su povrede, sukobi sa decom, ljubomora i posesivnost može iznenada da pokvari harmoničan odnos sa partnerom, pa budite oprezni.

STRELAC

Kod vas ovaj tranzit Marsa se dešava u vašoj četvrtoj kući što može da bude dosta pozitivno, posebno ako ste samostalna uslužna delatnost ili imate svoj biznis. Ako ste nezaposleni, sada možete započeti novi posao i biće vam sve povoljno od 10. maja. Mogući su neki radovi u kući ili preseljenja, pa to uradite dok Merkur ne krene retrogradno. On donosi konflikte i svađe sa partnerom u ljubavi, a moguće je i neslaganje sa jednim roditeljem. Mogući su i kvarovi sa kućnim aparatima ili instalacijama. Potreban je oprez od 10. maja do kraja meseca jer može doći do nekih povreda. Moguća su kašnjenja ili zastoji, pa se ne preporučuje da nešto radite ili pokrećete novo.

JARAC

Kod vas se tranzit ovog Marsa dešava u vašoj trećoj kući, pa možete biti u dobroj komunikaciji i pokretu. Moguće je da upišete neki kurs ili polažete neki ispit. Druženje i kraća putovanja su aktivna. Dogovori, pregovori i trgovina takođe može biti uspešna do 10. maja. Moguće je, ako ste nezaposleni, da pronađete neki posao vezan za komunikaciju, kraća putovanja, prodaju. Zauzeti Jarčevi mogu otputovati negde sa partnerom, dok slobodni mogu upoznati vrlo interesantnu osobu preko kraćeg putovanja, bliskih ljudi ili društvenih mreža. Kako Merkur kreće retrogradno od 10. maja, onda je potreban oprez u komunikaciji i ne potpisivati nikakav ugovor ili pokretati neki posao. Veliki oprez u saobraćaju ili sa papirima. Izbegnite svađe.

VODOLIJA

Kod vas se ovaj tranzit Marsa pokreće kroz vaše drugo polje finansija, pa je moguć veliki priliv novca i velika zarada. Najbolje prolaze Vodolije koje su samostalne i imaju svoj biznis. Mnogo energije i fokusa je usmereno na to. Kako Mars brzo troši novac, onda budite oprezni sa troškovima. Sve je povoljno po pitanju finansija do 10. maja, a posle, kako Merkur ide retrogradno, kreće nesmotreno da se troši sa društvom, pa budite oprezni. Ne preporučuje se da ulažete novac u neke projekte ili investicije jer može doći do gubitka. Ne započinjete ništa novo.

RIBE

Ovaj tranzit Marsa boravi upravo u vašem znaku, baš kao i još 3 planete, pa možete biti vrlo aktivni i dominantni. Moguće je da nešto upišete ili polažete, dok pojedine Ribe mogu i da se presele. Moguće je poslovanje sa inostranstvom ili strancima. Odlazak u inostranstvo, bavljenje internetom, marketingom. Mars će vam dati veliku energiju, pa možete postići sve što poželite. To traje do 10. maja, a onda Merkur kreće retrogradno, pa može doći do rasprava sa roditeljem ili, ako ste vi roditelj, sa decom. Mogući su kvarovi u kući, dok su u poslu moguća kašnjenja, pa budite oprezni od 10. maja do 2. juna u svemu. Ne preporučuje da nešto novo započinjete dok je Merkur retrogradan.

Tekst: Željka Knežević