Valjak za lice od rozenkvarca ili ametista, gua sha od žada, privesci, pa i ukrasi za dom… kristali i poludrago kamenje postali su izrazito popularni među zvezdama, ali i svima koji žele da na taj način oplemene svoju skincare rutinu ili unesu pozitivnu energiju u svoj životni prostor.

Kako odabrati onaj koji bi vama najbolje odgovarao? Možda odgovor leži u vašem horoskopskom znaku. 'Svaki znak zodijaka rođen je pod uticajem planeta i njihovih energija, a kristali pomažu da te energije balansiraju, te potiču rast', tvrdi Aarti Kalro za indijski Vogue. To ne znači da treba da spavate okruženi grumenima i kristalima, ali zašto ne dodati svoj 'kamen' u obliku omiljenog komada nakita?

Koji je 'vaš' idealan kristal prema horoskopskom znaku, pročitajte u nastavku:

Ovan

Prvim znakom zodijaka vlada Mars, a tigrovo oko koje pomaže u koncentraciji ili citrin koji donosi pozitivnu energiju energičnom Ovnu će dati potrebno samopouzdanje kako bi svoje ideje pretvorili u stvarnost.

Bik

Smaragdi Bikovima donose harmoniju u um, telo i dušu, pa će taj dragi kamen biti savršeni nakit za ovaj zemljani znak.

Blizanci

Skloni preteranom analiziranju i razmišljanju, a Blizancima treba smirenje koje će im pružiti lepidolit. 'Stavite ga ispod jastuka za bolji san', preporuča Kalro. Ovaj ružičasti kristal unosi harmoniju i oslobađa od brige.

Rak

Rakovi često potiskuju emocije kada bi trebali da ih isprocesuiraju, a mesečev kamen pomaže u iscjeljenju. Najbolje je da ih nosite kao komad nakita ili da s njima meditirate, a pomažu i u podsticanju intuicije.

Lav

Iako se spolja čine snažnima, Lavovi imaju meko srce, te vole da budu u centru pažnje. Narandžasti sunčev kamen im pomaže da ostanu dobre volje i održe optimizam kako bi ostvarili svoje snove, a mogu ga nositi kao narukvicu tokom dana.

Devica

Karneol potiče kreativnost i energičnost, što će dobro doći uvek zabrinutim Devicama, pa ih mogu nositi na nakitu koji retko skidaju.

Kristali i poludrago kamenje postali su izrazito popularni među zvezdama.
Unsplash/Studio Kealaula 

Vaga

Vage traže dublju povezanost s drugima, ali i sa samima sobom, a ravnotežu im donosi rozenkvarc koji mogu da drže u spavaćoj sobi.

Škorpija

Kraljevski lapis lazuli će u ovom strastvenom znaku podstaći intuiciju i želju da žive u skladu sa sobom. 'Položite ga na 'treće oko' kako biste se povezali sa svojom intuicijom', savetuje Kalro.

Strelac

Strelci su uvek u potrazi za novim avanturama i izazovima, a tirkiz će im pružiti jasnoću i podstaći maštu. Nosite ga kao ogrlicu oko vrata.

Jarac

Iako često svoja osećanja zadržavaju duboko u sebi, zeleni malahit će im pomoći da se oslobode prošlosti i okrenu novim avanturama. 'Lezite, stavite ga na srce i duboko dišite', navodi Kalro.

Vodolija

Bistre i optimistične Vodolije uživaju u maštanju i zaokupljene su svojim mislima, a da ne 'odlutaju' predaleko, pomoći će im crveni granat i uzemljiti ih, te bolje povezati s prijateljima – koristite ga dok meditirate.

Ribe

Ovom vodenom znaku savršeno odgovara akvamarin koji donosi sklad u njihove odnose i podstiče ih na duboke, iskrene razgovore.