Ovnovi, kao prvi znakovi Zodijaka, energičan su i mladalački znak. A kad se radi o vezama, Ovnovi vole novine i u početku mogu da uđu u odnos s oduševljenjem i energijom, spontano da iniciraju dejtove, ali oprez - istom brzinom kojom su ušli u odnos, on može da im dosadi, te mogu da počnu da preusmeravaju pažnju negde drugde.

Zbog toga im se često čini da je lakše biti sam nego se raditi dugoročnim vezama, a bolje osobine za partnerski odnos naučiće kroz vreme i iskustvo.

Kakvi su Ovnovi kad se zaljube?

Ako vam se sviđa Ovan, nećete morati mnogo da analizirate u potrazi za odgovorom na pitanje da li su osećanja uzajamna – Ovan će vam to nedvosmisleno dati do znanja. Iskreni su i kad se zaljube to će toj osobi ubrzo i saopštiti, a neće se pokolebati ni sa prvim poteškoćama i izazovima.

Kakvi su Ovnovi u vezama?

Obično su oni ti koji preduzimaju prvi korak jer jako dobro znaju što žele. Uz to su puni energije, pa će preuzeti inicijativu i organizovati izlaske koji često neće biti samo sedenje u kafiću već neko uzbudljivo iskustvo. U dužim vezama, neretko su oni ti koji planiraju zajedničke godišnje odmore.

Energični i uvek u potrazi za novim, Ovnovi ne gube vreme na analiziranje prošlosti ili ičega preterano negativnog, zbog čega su često duša zabave. No istovremeno, mogu da ostave utisak kako su opsednuti sobom, pa bi trebalo da se više potrude da slušaju druge i imaju strpljenja. 

Zašto je ponekad teško biti u vezi s Ovnom?

Ovnovi imaju tendenciju da skaču iz veze u vezu pre nego zaista upoznaju osobu, a njihov početni entuzijazam se vrlo brzo raspline. Takođe, izrazito su kompetitivni, pa će se uvek truditi da pobede u svađi, čak i kad su svesni da nisu u pravu.

S kojim znakovima su Ovnovi kompatibilni?

Ovnove najčešće privlači njima suprotan znak, Vaga, jer dok sam Ovan može da bude tvrdoglav i nametljiv, Vage bolje razumeju druge i tako održavaju ravnotežu u odnosima. Vage Ovnovima pomažu da budu empatičniji, a Ovan Vage uči kako da se zauzmu za sebe.

S Ovnom se dobro slaže još jedan vatreni znak – Strelac. Oboje su energični, u potrazi za novim iskustvima, pa njihova veza nikad neće biti dosadna.

Rakovi izvlače osećajnost Ovnova na površinu, podstiču njihovu empatiju i razumevanje tuđih osećanja, ali im i pružaju emocionalnu podršku kad se Ovnovi previše uzrujaju i potrebna im je toplina i saosećajnost.

Koje znakove bi Ovan trebao da izbegava?

Ovnovi i Device će se teško složiti. Device puno pažnje posvećuju detaljima, dok Ovan ne planira previše, već se strmoglavo baca u nova iskustva. Device bi zbog toga mogle da osećaju pritisak, a Ovnove bi preterano analiziranje Devica moglo da izbaci iz takta.

Kao i Ovan, Lav je takođe vatreni znak, a oba su izrazito fokusirana na sebe. Oba znaka vole da budu u centru pažnje, pa bi vezu mogla da obeleži preterana kompetitivnost.