Ribe su beznadežni romantičari zodijaka. One vole ideju o tome da su zaljubljene i provode mnogo vremena sanjajući o svom savršenom partneru. Svakodnevna stvarnost da su u vezi možda ih čak i odbija, jer teško shvataju da biti sa nekim nije uvek savršeno i da može da zahteva mnogo rada i kompromisa. Ribe su takođe znak koji voli da čini stvari za druge ljude, ponekad i na ličnu štetu. Teško uče da je veza uzajamno davanje, a ne večito žrtvovanje u želji da spasu ili poprave drugu osobu. Potreban im je neko ko je podjednako predan i brižan kao one.

Sa kojim znakom su Ribe najkompatibilnije?

Devica je znak suprotan Ribama, tako da prirodno oličavaju osobine koje Ribe privlače. Device imaju tendenciju da budu veoma praktična i rutinski orijentisane, i u stanju su da se izbore sa svim svakodnevnim detaljima i planiranjem koje Ribe smatraju neodoljivim. Imati partnera Devicu može pomoći Ribama da ostanu prizemljene i fokusirane na sadašnji trenutak, onda kada se izgube u svojim sanjarenjima ili emocijama.

Škorpija je takođe dobar par s Ribama. Oba ova znaka intenzivno osećaju, tako da razumeju potrebu onog drugog da se vežu i odmah formiraju dublji osećaj intimnosti. Lako dele teške teme jedno s drugim i oboje intuitivno osećaju kada se onaj drugi ne oseća najbolje.

Strelac i Ribe imaju više zajedničkog nego što mislite. Ova dva znaka vladaju planetom Jupiter, tako da se mogu povezati oko svojih životnih uverenja i interesovanja mnogo širih od svakodnevnih tema. Pored toga, bili bi savršeni saputnici na putovanju, jer uvek pomažu jedno drugom da raste i proširi svoje znanje o svetu.

Zašto može biti tako teško biti u vezi sa Ribama?

Ribe se prilično brzo vežu za ideju veze sa nekim, pre nego što u potpunosti upoznaju drugu osobu. One mogu izgraditi fantaziju o tome kako žele da veza izgleda, umesto da budu u sadašnjem trenutku sa osobom sa kojom se zabavljaju. Nakon odlaska na jedan sastanak, vrlo verovatno već zamišljaju venčanje u svojoj glavi. Pored toga, one rano formiraju jake emocije i žele se se sve brzo odvija na početku veze.

S druge strane, Ribe mogu da budu pomalo neprijatne, posebno ako nisu raspoložene za izlazak. One mogu da otkažu dogovor u poslednjem trenutku ili da sporo odgovaraju na poruke i zadatke ukoliko ih ne zanimaju. Takođe, ne vole da budu zadužene za sve detalje, pa se mogu osloniti na svog partnera da napravi većinu planova i smisli osmisli ideje o zajednički provedenom vremenu.

Kako zaista izgleda biti u vezi s Ribama?

Ribe će želeti da održe romansu živom godinama - čak iako ne valja. Ili vole veće proslave Dana zaljubljenih i godišnjica ili su u tome suptilne, dok iznenađuju partnera sitnicama i malim stvarima koje čine za njega. Međutim, kada se prvi put zabavljaju sa nekim, Ribe bi mogle brzo da pređu na duboke razgovore. Žele da se osećaju povezano sa drugom osobom na suštinskom nivou, tako da ih small talk izrazito odbija.

Koje horoskopske znakove treba da izbegavate ako ste Riba?

Ovnovi može izgledati vrlo bezosećajno za Ribe. Kada one imaju jače emocije ili nemaju dobar dan, Ovnovi ne umeju da se nose sa tim i ignorišu ih. Takođe, Ovnovi mnogo brže odbacuju ljude i stvari, što Ribe u osnovi ne razumeju. Takođe, njima je potrebno vreme provedeno u samoći da bi napunile baterije, dok Ovnovi mogu da budu mnogo otvoreniji i to uvek u društvu. Njihov različit stil života može biti izvor sukoba u vezi.

Vaga je još jedan znak koji nije na istoj strani sa Ribama. Ona je društveni leptir i voleće da flertueu i zabavlja se pre nego da se posveti jednoj osobi. To Ribe ne podnose, pogotovo što pokušavaju da uspostave dublju emocionalnu vezu, ispunjenu bezuslovnim poverenjem. To opterećuje Vage koje ih gledaju kao previše privržene.

Kakve su Ribe u vezama?

Kada su Ribe zaljubljene, veoma su predate i saosećajne prema svom partneru. Oni mogu dati sve od sebe da pomognu osobi sa kojom su i vole da se osećaju uslužno. Uživaju u deljenju saveta ili jednostavnu da budu tu da podrže svog partnera kada prolazi kroz težak period. Takođe, one umeju da budu stidljivije na početku, a kada počnu da se otvaraju i dele osećanja po pitanju svoje nesigurnosti, biće im potrebna samo vaša podrška i poštovanje, a ne ubeđivanje.