Ponovo dolazi vreme retrogradnog Merkura. Ova planeta ponovo će izazvati astrološki haos od 10. maja do 3. juna, drugi po redu put ove godine (kasnije nas očekuju još 2 retrogradna Merkura). Kao i obično, možete predvideti nesporazume, tehnološke greške i kašnjenja u putovanju. Ovog proleća, Merkur se kreće retrogradno u brbljivim Blizancima, u prvoj polovini svog kretanja. Drugu polovinu ovog dosadnog tranzita provešće u Biku, donoseći malo tvrdoglavosti u našu ljubav i karijeru.

Dok će ovi zaokreti uticati na sve, u nastavku otrkivamo koja 4 horoskopska znaka će najjače pogoditi retrogradni Merkur ovog proleća. 

BIK

Stvari posebno postaju komplikovani za vas tokom retrogradnog Merkura, Bikovi. Trebalo bi da vodite računa o tome gde trošite svoj novac i energiju. Ovaj nestašni tranzit se useljava u vašu prvu kuću sebe i drugu kuću finansija i vrednosti. Pazite na svoje navike potrošnje i još jednom proverite sve naknade na svom nalogu jer ima mnogo potencijala za brz gubitak novca. Za početak odložite šoping za bolje vreme. 

U drugoj polovini, Merkur utiče na vaš osećaj identiteta, uzrokujući veliku distorziju vaše slike o sebi. Pazite da ne upadnete u loša osećanja i negativne misli, pokušajte da radite afirmacije. 

BLIZANCI

Pripremite se, Blizanci, predstoji vam egzistencijalna kriza. Retrogradni Merkur provodi vreme u vašoj prvoj kući sebe tokom prve polovine svog kretanja, što može dovesti do toga da dovedete u pitanje svoju svrhu. Ovaj retrogradni Merkur cdrži vas u introspektivnom prostoru, zarobljene u mislima. Šetajte u prirodi i pokušajte da se prizemljite.

Takođe, ovaj tranzit provodi vreme i u vašoj dvanaestoj kući podsvesti, što vas čini dodatno ranjivim na prevare i iluzije. Kako Merkur prelazi u Bika, biće potrebno da Blizanci privremeno predaju svoj društveni život i fokusiraju se na isceljenje.

Retrogradni Merkur 10. maja donosi gubitke, nesporazume i ozbiljne greške.
Profimedia 

DEVICA

Verovatno je dobra ideja da se klonite društvenih mreža tokom retrogradnog Merkura, Device. To je zato što se dosadni tranzit susreće sa vašom kućom javnog imidža, ​​a svaki pogrešan korak može izazvati haos u vašem društvenom životu. 

Možda biste trebali i da se intelektualno pripremite. Naime, retrogradni Merkur se infiltrira u vašu kuću filozofije, uzrokujući da preispitate sve što ste ikada znali, a taj gubitak kontrole može biti zastrašujući. Kako Merkur prelazi u Bika, Devica će osetiti potrebu da pobegne od uobičajenih rutina, ali putovanja na velike udaljenosti ili bilo šta što je previše van njihovog uobičajenog rasporeda treba izbegavati ako je moguće. 

RIBE

Retrogradni Merkur ulazi u vašu četvrtu kuću doma i porodice, tako da bi drama u vašem domu mogla da bude poprilična narednih nekoliko nedelja. Nije vreme za selidbe kako ne biste zažalili zbog novog stana. 

Retrogradni Merkur takođe ulazi i u vašu kuću komunikacije, izazivajući ekstremnu konfuziju kada je u pitanju izražavanje vaših ideja ili obrada informacija. Ako ne pogrešite u svojim rečima, možda ćete stvari shvatiti dodatno lično tokom retrogradnog Merkura. Verovatno ćete zabrljati, te zažaliti što niste sledili odgovarajuće korake i bićete primorani da počnete iznova.