Oplođena od samog neba Urana, iz morske pene Neptuna, rođena je ova egzaltirana Venera u Ribama.

Ribe su znak gde se Venera najbolje oseća i izvlači ono najlepše iz njih – umetnost, ples, pesmu, poeziju, bajkovite fotografije, ljubav, te romanse srećnih završetaka - jer ovo je Venerina bajka. Ovo je najčišća bezuslovna ljubav lišena očekivanja ega i laži.

Venera ovde nije opterećena moralom i društvenim konvencijama, ona voli zbog ljubavi same. Srećna je i ponesena, romantična i predivna, prepuna mašte. Šalje svog sina Amora (Erosa) da svojom strelom pogodi koga god treba.

Ovo je Venera koja voli glamur, raskošne haljine, volane i čipku. Nešto između erotičnosti i nevinosti.

U svom prolasku kroz znak Riba, Veneru ne očekuje ni jedan loš aspekt. Prve dane njenog ulaska, očekuje nas sekstil s Uranom gde se naglašava aspekt Venere Uranie, oslobođene nebeske Venere.

Ovo donosi nagle i neočekivane romanse, iznenadne dobre vesti, nenadane ljubavne izjave.

Ovo je aspekt leptirića u stomaku i srećnih osmeha. Ne mora to biti samo zbog ljubavnih odnosa, može biti neočekivano umetničko nadahnuće i zanesenost.

Od 20.4. do 3.5. očekuje nas konjunkcija s Neptunom gde će na najjače biti naglašena romantika, fantazija, uznesenost, duhovnost, susret i komunikacija s božanskim bićima u nefizičkim svetovima.

Ovde može Venera i da pretera pa ode u eskapizam i nerealne fantazije, razočarenja i patnju, ali i to je deo simbolike Riba.

Aspekt Venere i Neptuna pojačavaće i sekstil s Plutonom koji će produbiti ljubavne veze, dati jak osećaj duboke ljubavi, te omogućiti neverovatne i kreativne umetničke projekte.

Zajedno s Neptunom, Venera će biti u konjunkciji i s Jupiterom koji se smatra jednim od najlepših i najsrećnijih aspekata. U tradicionalnoj astrologiji Venera i Jupiter se smatraju indikatorom srećne ljubavi, veze, braka.

Takođe, daju popularnost, privlačnost, srećne prilike, poklone, zadovoljstvo, dobra prijateljstva, druženja i zabavu.

Najviše pozitivnog uticaja ova Venera imaće na same Ribe, kao i Rakove, Škorpije, Bikove i Jarčeve, te one koji imaju naglašen neki od tih znakova.

Tekst: Irena Dumančić Baranja