Još jednom proverite sve poslovne mejlove, jer retrogradni Merkur od 10. maja do 3. juna ostavlja mnogo prostora za nesporazume u komunikaciji, sukobe sa kolegama, pogrešne ugovore, kvarove na uređajima i hakovane lozinke. Retrogradni Merkur kretaće biće u Blizancima i Biku orijentisanom na odnose, vršeći pritisak u kancelariji i bacajući loše karte na polju vaše karijere u naredne tri i po nedelje. Da biste izbegli greške na radnom mestu, u nastavku saznajte kako će retrogradni Merkur uticati na karijeru vašeg horoskopskog znaka.

OVAN

Razmislite pre nego što pošaljete taj mejl, Ovnovi. Kada je u pitanju radno mesto, dobra je ideja da usporite i ugrizete se za jezik. U suprotnom, možete se naći u nezgodnoj situaciji. Kada Merkur krene unazad, i to u Biku, istaći će vašu potrebu za stabilnošću sa finansijama u domenu karijere. Bićete primorani da prekontrolišete svoj novac i budžet, revidirajući svoja ulaganja ili čak preispitajući prethodne troškove. Ipak, retrogradnost je vreme za usporavanje i razmišljanje, a ne za akciju. Zaboravite na potpisivanje ugovora o radu ili traženje povišice.

BIK

Da li previše ističete karijeru kao deo svog identiteta, Bikovi? Retrogradni Merkur se vrti u vašem delu sebe, naglašavajući neka od potisnutih osećanja koja ste imali u vezi sa samopoštovanjem i samopouzdanjem na poslu. U redu je uzeti slobodan dan, razmišljati i izgovarati pozitivne afirmacije, posebno ako vam nedostaje inspiracije. Odlično je vreme da steknete uvid u to kako i zašto vaš spoljašnji svet ima tako veliki uticaj na vašu unutrašnju vrednost.

BLIZANCI

Pripremite se za egzistencijalne vibracije tokom retrogradnog Merkura, Blizanci. Dok se Merkur povlači unazad, i to u vašem znaku, moguće je da ćete živeti pod pogrešnim utiskom o situacijama oko vas. Možda ćete se osećati kao da vam je teže da se izrazite i povežete sa nadređenima i kolegama, ali takođe imate priliku da se preispitate i zapišete svoje misli i ciljeve kako bi vam bilo jasnije šta želite da postignete na ličnom i profesionalnom polju. Ne dajte da vas subjektivan osećaj nepripadanja i rasejanosti navede da promenite radno mesto, bar dok ne prođe retrogradni Merkur.

RAK

Čeka vas 'glatka vožnja' karijernim vodama, Rakovi. To je zato što Mars, vladar impulsa i odlučnosti, pokreće vašu desetu kuću karijere, otvarajući različite mogućnosti na poslu. Ovaj energetski boost može se manifestovati kao unapređenje, povišica ili potpuna promena u karijeri. Dok Merkur provodi vreme u Blizancima, možda ćete se osećati dodatno pomućeno jer utiče na vaš unutrašnji svet. Ipak, na kraju biste mogli da dobijete podsticaj. Naime, ovaj period može biti idealan da uzmete pauzu i ponovo razmislite o svom rasporedu, kako biste bili sigurni da dobro brinete o svom unutrašnjem, duhovnom životu koliko i o onom poslovnom. Čak iako se povučete, kolege će imati razumevanja.

LAV 

Drama na radnom mestu vas je učinila hronično umornim? Retrogradni Merkur priziva negativna osećanja, potisnute emocije i nedobronamerne kolege. Izazovi u vašim prijateljstvima mogu uticati na vaš posao. Pokušajte da ne pridajete previše značaja mišljenjima svojih prijatelja, inače biste mogli da počnete da ugrozite svoju karijeru, koja zapravo doživljava ogromnu ekspanziju tokom ove godine, i to zahvaljujući severnom čvoru u Biku koji je u vašoj 10. kući karijere. Dok se Merkur kreće unazad u zoni karijere od 22. maja do 3. juna, bićete podstaknuti da revidirate profesionalne ciljeve i pogledate širu sliku svega. Napravite tabelu za manifestovanje, biće vam lakše da ostvarite velike ideje koje su pred vama.

DEVICA

Iako ste brzi u prilagođavanju i uspostavljanju kontrole, Device, retrogradni Merkur vas snažno pogađa, čineći da se osećate bespomoćno. Pošto vam se Merkur okreće u oblastima imidža i karijere, postoji ozbiljan potencijal za promašaje i greške tokom velikih prezentacija i izlaganja. Budite posebno pažljivi kada su u pitanju mejlovi i sastanci, ali i lični sadržaj na društvenim mrežama. Takođe se možete zapitati da li je vaš posao u skladu sa vašom ličnom filozofijom i etikom, naročito tokom pomračenja punog Meseca u Škorpiji. Smirite se, ne pravite nagle poteze i sačekajte da prođu ova astrološka dešavanja.

VAGA

Pripremite se za potpunu transformaciju tokom retrogradnog Merkura. Retrogradni Merkur ovog proleća upada u zonu višeg učenja i avantura, što bi moglo da vas inspiriše da vodite dublje filozofske razgovore sa kolegama i da se usredsredite na to kako da svoj radni život prenesete na viši nivo. Radite na ozbiljnom traganju za svojom dušom, što se trenutno može čini i inspirativno i iscrpljujuće, posebno tokom pomračenja Meseca u Škorpiji koji se useljava u vašu kuću ličnih vrednosti. Vage možda traže dublju svrhu na svom radnom mestu dok se bore da ponovo ovladaju svojim sistemima vrednosti. Kako Merkur prelazi u Bika, Vage bi mogle da počnu da razmatraju pasivne tokove prihoda. Svakako, ne započinjite ništa pre 3. juna.

ŠKORPIJA

Pripremite se za iznenađenja i neočekivana otkrića tokom retrogradnog Merkura, Škorpije. Retrogradni Merkur iznosi tajne i tračeve na površinu, tako da možete pasti u iskušenje da učestvujete u nekoj drami na poslu. Budite oprezni i ne upadajte u vatru. Kada Merkur uđe u Bika, možda ćete naići na izazove u vašim profesionalnim odnosima. Kome verovati, sa kim sarađivati... Budite ljubazni prema svojim kolegama i ne donosite nagle odluke dok ne prođe retrogradni Merkur.  

STRELAC

Ne samo da postoji pritisak u vašim poslovnim odnosima, Strelčevi, već i retrogradni Merkur stvara potpuni haos u vašoj svakodnevici. Možda nećete čuti alarm, zaboravićete rok i imati pretrpan raspored. Kad god ne budete 100% sigurni u nešto, proverite koliko god je puta potrebno. I najmanje greške mogu da prerastu u velike nesporazume, naročito sa kolegama na poslu. Takođe, vaša potreba za nezavisnošću može izazvati dramu kad Merkur pređe u Bika jer više nećete osećati da imate kontrolu nad stvarima. Predlažemo da se povučete do 3. juna i dobro razmislite o svemu.

JARAC

Ako osetite monotoniju na radnom mestu, okrivite za to retrogradni Merkur, Jarčevi. Ova planeta vrti se u vašoj šestoj kući rutine — tako da će primanje i davanje naređenja trenutno biti dodatno frustrirajuće. Jarčevi bi mogli da počnu da doživljavaju frustrirajuće neslaganje sa ljudima na radnom mestu, a standardni protokoli bi mogli da počnu da se menjaju, čak iako vama to ne odgovara.  

Merkur prelazi u Bika, a Mars u bezobraznog Ovna, u vašu kuću porekla, tako da ćete se možda osećati dodatno primorano da se pritajite kod kuće ili uzmete slobodan dan. Ako možete da radite od kuće tokom ove retrogradnosti, sve će biti bolje. Ovo je vreme kada treba da nađete balans između posla i privatnog života, i ponovo uspostavite kontakt sa sobom.

VODOLIJA

Trebaće vam mnogo strpljenja tokom retrogradnog Merkura, Vodolije. Sa retrogradnim Merkurom u Blizancima, koji vladaju vašom petom kućom kreativnog samoizražavanja, osećaćaćete se iscrpljeno od svih zabava i ideja. Štaviše, možda ćete doživeti turbulencije u oblastima javnog imidža i na radnom mestu. Pomračenje Meseca u transformacionoj Škorpiji 16. maja pogađa vašu desetu kuću karijere, otkrivajući promene i tajne. Očekuje se uznemirujući razvoj događaja i verovatno će Vodolije biti dodatno umorne, posebno kada se Merkur smesti u vašu četvrtu kuću kuće i porodice.

Iskoristite ovo vreme da usporite i obratite pažnju na svoj unutrašnji svet. Kreativne potrage vratiće vam osećaj mira i blagostanja. 

RIBE

Pored nekoliko tehničkih problema i kvarova, retrogradni Merkur će biti ništa u poređenju sa obiljem koji vam dolazi, Ribe. Ovo je upozorenje da ostanete fokusirani na posao - jer čim vam on ne bude prioritet, dolaziće do teških razgovora sa kolegama ili šefovima, naročito dok je Merkur u Biku, u trećoj kući komunikacija kod vas. Dobra stvar je što ste trenutno blagoslovljeni na planu finansija - čuvaju vas Jupiter i Mars.  Pošto se Merkur okreće u vašoj kući doma, možda ćete biti ometeni i porodičnim životom. Iako bi informacije o unapređenju mogle da dođu tokom pomračenja Mesa u Škorpiji, Ribe će se osećati vrlo rasejano zbog svog privatnog života. Dajte sve od sebe da ostanete prisutni i fokusirani.