Retrogradni periodi imaju reputaciju haotičnih perioda. Srećom, retrogradni Jupiter 2022. nije jedan od onih koji kvari naše planove ili podstiče napetost.

Umesto toga, on vas osnažuje da krenete na jedno ozbiljno duhovno putovanje. Između 28. jula i 23. novembra, Jupiter provodi vreme u srčanom Ovnu pre nego što napravi talase u osetljivom vodenom znaku, Ribama. Ovaj tranzit je duboko lični i postavlja nas na veliko razmišljanje. To je period osvešćavanja našeg unutrašnjeg rasta i širenja u našim srcima i umovima.

U nastavku saznajte kako će retrogradni Jupiter 2022. uticati na vaš horoskopski znak.

OVAN

Ne nedostaje vam dobrih vibracija tokom Jupiterovog okretanja unazad, Ovnovi. Nebesko telo aktivira vaš osećaj sopstva još od maja, a kada se kasnije okrene u sanjive Ribe, očekujte ogromna otkrića u vezi sa vašim ličnim razvojem.

Ovaj retrogradni period će vas naterati da razmišljate o dubljem značenju svog rasta. Uzmite ovo vreme da se uverite da je „ja“ koje prikazujete svetu zaista autentično i u skladu s vama.

BIK

Retrogradni Jupiter pokreće vaše podsvesne potrebe i želje, pomerajući sopstvene granice kada je pitanje ostvarivanje neostvarivog. Iako je vreme da usporite i priznate svoje napore sami sa sobom, kada Jupiter kasnije uđe u Ribe, možda ćete naići na podršku za svoje duhovno putovanje od nekog u širem društvu.

Bili ste zauzeti doživljavanjem novootkrivenog prostranstva u usamljenim trenucima života, a Jupiterov retrogradni put neće biti ništa drugačiji. Međutim, umesto da se povučete u svoju duhovnost, pogledajte da li možete da postanete učitelj drugih i podelite svu tu novootkrivenu mudrost sa svojim prijateljima.

BLIZANCI

Jupiterova retrogradnost buja u vašem društvenom životu, Blizanci, i postaje jasno da vaši prijatelji i kolege u velikoj meri utiču na vaš unutrašnji rast. Upravo sada, Jupiter traži od vas da shvatite ko vas iskreno podržava, a ko onemogućuje vaš razvoj, te da takve ljude iskorenite iz svog života.

Vi ste pravi društveni leptir koji teži provodu i svom slobodnom vremenu, ali koliko god to želite, retrogradan Jupiter nateraće vas da se fokusirate na posao i karijeru. Uverite se da ste na pravom putu.  

RAK

Nakon intenzivne sezone Raka koja je sada iza nas, možda ćete osetiti melanholiju. Ali ne bojte se - Jupiterovo okretanje nudi odmor od letnje tuge fokusirajući se na karijeru, dok se usklađujete sa poslom i svojom unutrašnjom svrhom.

Možda ćete se osvrnuti unazad, pa čak iako ne budete nazvali ovo leto zabavnim, nazvaćete ga produktivnim. Ovo je vreme da uživate u svojim nedavnim priznanjima i da konkretizujete planove koji vas vode do uspeha.

LAV

Spremni za jelo, molitvu, ljubav? Jupiterova retrogradnost hrani vaš osećaj duhovne žudnje za lutanjem jer vas inspiriše da istražujete nova mesta i kulture. Očekujte da ćete očistiti svu negativnu energiju do Jupiterovog prelaska u Ribe u oktobru.

Otkad je Jupiter započeo svoj izlet kroz Ovna, vi pretražujete nove horizonte. Verovatno ćete planirati putovanje - neka vas srce usmeri kuda dalje.

DEVICA

Većina Jupiterove retrogradnosti će proći na oslobađanje svega što vas je sputavalo ili na drugi način ometalo vaš unutrašnji rast. Ovo je intenzivan period za razmišljanje, tako da ne oklevajte da se oslonite na svoje najbliže za utehu dok prolazite ovo duhovno putovanje.

Uprkos tome što je Jupiter srećna planeta, možda ćete morati da prođete i kroz tužna osećanja i neke stare ljubavne veze dok budete na putu transformacije i isceljenja. 

VAGA

Sa Jupiterom koji kruži oko vaše kuće partnerstva, samo vam je ljubav na umu. U redu je da se oslonite na svoja partnerstva, ali trenutno se od vas traži da analizirate dinamiku odnosa i razmislite o tome koliko mu zasluga dajete u pogledu vašeg ličnog rasta.

U poslednje vreme se osećate veoma srećno u ljubavi, ali možda vaš partner i nije tako pouzdan. Jupiterov retrogradni period će vas podsetiti da pravo partnerstvo nije uvek samo zabava i igra – fokusiranje na granice tolerancije sada će vas učiniti jačima.

ŠKORPIJA

Dobar je trenutak da uvedete nove rutine nege i brige o sebi, jer ste napravili ogromne promene u svom životu, Škorpije. Retrogradni Jupiter vam pomaže da preuzmete kontrolu nad svojim unutrašnjim isceljenjem, podsećajući vas na podršku koju dobijate od vaših ličnih odnosa jedan na jedan.

Bićete u dobroj formi jer Jupiter ubrizgava neku novu nadu u vaše zdravlje i svakodnevni život. Iako je verovatno da će vas retrogradni period skrenuti sa puta, dugoročno gledano bićete zadovoljni.

STRELAC

Retrogradni Jupiter donosi vam konfuzna i nejasna osećanja, Strelčevi, ali i vraća vam veru. Ovaj tranzit vam daje novootkriveni osećaj zahvalnosti za vaše strasti i tome kako su one doprinele vašoj unutrašnjoj svrsi.

Jupiterova retrogradnost će vas naterati da preispitate svoj dom i privatni život. Dok ćete u ranom delu tranzita flertovati i zabavljati se, do kraja oktobra počinjete da se pitate da li su vaši potezi bili u skladu sa vašom istinom. Slušajte bolje sebe.

JARAC

Retrogradni Jupiter vratiće vas svojim korenima, Jarčevi. Od vas se traži da razmislite o svom osećaju za dom i porodicu. Vi ste vuk samotnjak kada je u pitanju vaš unutrašnji rast - ali ovaj tranzit vam pomaže vam da priznate podršku onih koji su uvek uz vas.

Dok ste obično zaokupljeni svojim javnim ulogama, Jupiterova retrogradnost u Ovnu vas fokusira na vreme za porodicu. Mogli biste da se preselite preko leta ili na drugi način raširite svoje vidike. Neke situacije tražiće od vads da iskažete svoju emotivnu stranu.

VODOLIJA

S obzirom na to da ste vazdušni znak, vaša glava je hronično u oblacima, ali retrogradnost Jupitera vas tera da se spustite na zemlju. Ovaj tranzit se odnosi na usklađivanje vaših komunikacijskih veština i samoizražavanja sa onim kako se zaista osećate.

Jupiter vas je veoma rado upoznavao sa novim ljudima i učio vas fascinantnim stvarima dok je bio u Ovnu, a sada je trenutak za realizaciju svega što ste naučili. Ako su knjige ostale nepročitane, a razgovori nedovršeni, posvetite se tome da ih dovršite.

RIBE

Vreme je da se spustite na zemlju, Ribe. Ovaj period se odnosi na ponovno kalibriranje vašeg fokusa tako da se uskladi sa realnim svetom. Trenutno se radi o pronalaženju ravnoteže između vaših unutrašnjih potreba i spoljašnjeg sticanja imovine i materijalnih dobara.

Učili ste vredne lekcije o resursima od 10. maja, a Jupiterova retrogradnost će nastaviti da ih cementira. Ako ste otkrili novu zahvalnost za materijalna dobra, zapitajte se kako možete da ih iskoristite da još čvršće stojite u svojoj istini.