Kako se bliži kraj 2022. godine, moramo da se pripremimo za četvrti i poslednji retrogradniMerkur u ovoj godini. Ova moćna planeta komunikacije počeće da se kreće retrogradno od 29. decembra do 18. januara 2023. godine. Moguća su kašnjenja, kvarovi, eksplozije, odlaganja, sukobi... Retrogradni Merkur će biti u znaku Jarca i posebno će uticati na komunikaciju, pa je moguće da će neke poruke i informacije biti pogrešno prenešene, ili ćete otežano pronaći zajednički jezik sa nekim ljudima. Iskoristite ovaj period da zaronite u sebe i zapitajte se šta možete promeniti i preokrenuti u svom životu. Razbistrite svoje misli i srce, odlučite šta ostavljate iza sebe u 2022. godini, a sa čim ulazite u 2023, piše Sensa.

Saznajte kako će retrogradni Merkur od 29. decembra do 18. januara uticati na vaš horoskopski znak:

Ovan

Ovan treba da bude svestan problema u komunikaciji koji nastaju na poslu, jer uvek male greške koje eksplodiraju u nešto veliko. Pored toga, predviđa se da će Ovan prekinuti mnogo neželjenih veza kako bi zaštitio svoje srce, što će pomoći na duge staze.

Bik

Ovaj zemljani znak će se suočiti sa velikim problemima u oblasti tehnologije. Oni koji rade u ovoj oblasti će patiti zbog nestabilnih internet veza, problema sa e-poštom, gubitkom nesačuvanih podataka i drugih problema vezanih za tehnologiju. Savetuje im se da budu posebno oprezni i pregledaju svaku poslovnu poštu pre nego što pošalju šefovima i saradnicima.

Blizanci

Ovaj vazdušni znak je poznat po svojim komunikacijskim veštinama, a Merkur vlada komunikacijom. Ova retrogradnost pogodiće Blizance na emotivnom nivou. Međutim, dobra vest je da će omogućiti da stare rane zarastu.

Rak

Ovaj emocionalni vodeni znak treba da privuče samo dobru energiju i praktikuje ljubav prema sebi. Možda postoje problemi u vezi sa tehnologijom zbog kojih bi njihov rad mogao biti zaustavljen. Možda će doći i do tačke u kojoj će morati žestoko da postave granice u vezi, čak i među voljenim osobama. Najbolje je da u ovom periodu ne ulažete ni u šta novčano.

Lav

Stalno narušavanje planova može izazvati stres za Lava. Konfuzija i kašnjenja će postati uobičajeni. Planovi putovanja će se poremetiti i troškovi će se zbrajati bez posebnog razloga. Ovaj vatreni znak treba da vodi računa o svom zdravlju tokom ovog vremena.

Devica

Ovaj zemljani znak je perfekcionista. Stoga su nepotrebna kašnjenja i gubitak kontrole nad ličnim i profesionalnim životom najveća ljutnja. Ključ za preživljavanje ove retrogradne faze je da sedite čvrsto, budete otvoreni za sugestije i na kraju ostanete mirni dok oluja ne prođe.

Vaga

Ovaj vazdušni znak, označen balansom, treba da uloži dodatni napor da kontroliše svoje troškove. Pored toga, za njih je važno da svoju frustraciju ne prebacuju na voljene osobe.

Škorpija

Ovaj emocionalni znak kojim vlada Pluton dobiće mnogo prilika da se udalji od ljudi ili prevaziđe prošla iskustva koja više ne služe svrsi. Izbegnite konflikte - sada je trenutak da filtrirate sa kojim ljudima želite da ostanete bliski, a koje da izbegnete.

Strelac

Strelac je obično najuravnoteženiji od svih ostalih 11 znakova. Međutim, tokom ovog retrogradnog Merkura, on će biti deo neke nepotrebne drame koja uključuje prijatelje i porodicu zbog nedostatka pravilne komunikacije.

Jarac

Uopšte nije iznenađujuće što će Jarac biti najviše pogođen jer je Merkur u ovoj kući retrogradan. Orijentisani na karijeru i motivisani u svakom trenutku, ovaj horoskopski znak suočiće se sa izazovima. Umesto panike, Jarcu se savetuje da samo mirno sedi i sačeka da neke stvari prođu. Prijaće vam mir i tišina.

Vodolija

Ovaj vodeni znak mora da se malo isključi da bi zaštitio svoje mentalno zdravlje i razum. Samoća će im pomoći da zaplove kroz konfuziju koju će doneti retrogradnost.

Ribe

Ribe su jedan od najnekonfliktnijih horoskopskih znakova. Biće suočeni sa nekim neprijatnim situacijama u vezi sa bivšim ljubavnicima koje će ih emotivno dovesti u tešku situaciju.

Izvor: sensa.mondo.rs