7. marta Saturn je ostavio iza sebe orijentisanu na zajednicu, futurističku i fiksnu Vodoliju i ušao u emotivne Ribe, gde će biti naredne 3 godine. U ovom razdoblju mnogi će strahovi izaći na površinu, ljudi se mogu osećati uznemireno, anksiozno, na rubu pucanja. Globalno će doći do velikog čišćenja kolektivne karme. S druge strane, Ribe se fokusiraju na završetke, opraštanje i napredak, jer je to poslednji znak u horoskopskom ciklusu i predstavlja kraj jednog poglavlja. Kada Saturn prolazi kroz ovaj sanjivi i transcendentni horoskopski znak, on vas podstiče da održavate zdravu distancu od prošlosti dok prihvatate ono što budućnost nosi.

Na ova 4 horoskopska znaka će najviše uticati Saturn u Ribama od 7. marta 2023. do 13. februara 2026. godine!

BLIZANCI

Da li ste spremni da svoju karijeru shvatite ozbiljnije nego ikada ranije? Saturn utiče na vašu 10. kuću karijere kada uđe u Ribe, ponašajući se kao mentor koji koristi čvrstu ljubav i disciplinu da podstakne vašu izvrsnost. Saturn će vas motivisati da ozbiljnije shvatite svoje ciljeve i napustite snove ako ne krećete na put karijere koji vam nešto znači. Saturn će vam skrenuti pažnju na to gde i kako ste pravili greške i kako da to ponovo izbegnete. Iako vaša karijera i reputacija mogu doživeti mnoge uspone i padove tokom ovog vremena, ovaj tranzit će na kraju ojačati vašu karijeru kao nikada ranije. Bićete nagrađeni ako nastavite da se trudite.

DEVICA

Saturn će postaviti granice i zahtevati ozbiljnost od vaših veza u naredne tri godine. Ribe vladaju vašom sedmom kućom partnerstava, saveznika, neprijatelja i supružnika. Saturn će istaći slabe karike u vašim odnosima sa ljudima u vašem životu. Saturn je planeta koja nagrađuje dugovečnost i posvećenost, što može ukazivati na to da ste spremni da se venčate ili da napredujete u vezi sa prijateljem ili ljubavnim partnerom. Međutim, pošto je Saturn planeta koja ne toleriše nezrelost, pokazaće vam kako je dinamika vaših odnosa zdrava ili nije. Ne gubite vreme na bespotrebne stvari, već se isključivo posvećujete onome što je važno.

jeremy-bishop-uneefTb0Isg-unsplash.jpg
Unsplash/Jeremy Bishop 

STRELAC

Saturn će vas podstaći da se povežete sa svojom prošlosti. Kreće se kroz vašu četvrtu kuću doma, porodice, korena i rođaka. Duboke i intenzivne istine o vašoj porodici i dinamici kuće mogu isplivati na površinu, primoravajući vas da popravite ove pukotine i uspostavite granice koje će vam omogućiti da imate zdraviji odnos sa svojom porodicom. Ako ste se osećali nelagodno kod kuće, ovaj tranzit će vas podstaći da napustite svoju lošu životnu situaciju i radite na stvaranju nečeg još jačeg. Čak i ako ne osećate da je vaš dom tamo gde želite da bude, Saturn će vas podsetiti da je potrebno vreme da se izgradi dom. A ako su vaš dom i porodica već u dobrom stanju, ovaj tranzit će vas podsetiti da uložite još više u svoj lični život. Iako su novac i profesionalni uspeh važni, oni su besmisleni bez doma, porodice i, naravno, sloge.

RIBE

Niko neće biti pogođen Saturnom u Ribama kao vi. Dok Saturn provodi naredne tri godine udarajući plodove u vašoj prvoj kući identiteta, možda ćete osećati veliki pritisak na ramenima. Zaista, ovo može izgledati kao mini povratak Saturna samo po sebi! Iako se mnoge stvari u vašem životu bliže kraju, još bolje stvari tek počinju. Kada Saturn pređe vaš ascendent, možda ćete se osećati grubo prema sebi i previše kritično prema sebi, ali to je samo zato što odjednom očekujete mnogo više od sebe. Saturn vas tera da vidite sve za šta ste sposobni, tako da više ne pravite izgovore ili snižavate svoje standarde. I ako ne počnete da shvatate stvari ozbiljnije, možda ćete na kraju dobiti manje nego što zaslužujete. Radite i na ljubavi prema sebi i samoprihvatanju pored ostalog truda, i možete ostvariti rezultate.