U četvrtak 20. aprila 2023. dešava se pomračenje Sunca. Ono nastaje kada Mesec prođe između Sunca i Zemlje, što dovodi do delimičnog ili potpunog zaklanjanja Sunca za posmatrače na Zemlji. Ovi prirodni ritmovi su ciklični i ponavljaju se u roku od pola godine.

Evo na koje horoskopske znake će najviše uticati.

Ovan

Ovo pomračenje Sunca aktivira vašu prvu kuću ličnosti i podstiče vas da postanete malo jasniji o svom ličnom identitetu. Ko ste vi i koja je vaša misija? Sa pomračenjem u ravni sa Jupiterom, planetom sreće i obilja, bićete inspirisani da se autentično izrazite i možda ćete čak biti uzbuđeni da napravite neke smele skokove u svojim planovima. Sada je takođe vreme da zauzmete drugačiji, osnažujući pristup svom ljubavnom životu. Samo imajte na umu da će pomračenje koje formira težak ugao u odnosu na Pluton zahtevati da očistite ono što vam više ne služi i da budete otvoreni za transformaciju kako biste unapredili svoje vizije.

Rak

Pomračenje Sunca pada u vašu 10. kuću karijere, posla i očinstva, pa se pripremite za moguće promene u svom profesionalnom životu. Možda ćete se osećati prinuđenim da preuzmete veću odgovornost ili određenu lidersku ulogu u danima koji su prethodili ovom događaju. Možda ćete dobiti poseban tretman od strane autoriteta. Možda ćete otkriti nešto važno u vezi sa članovima porodice. Mogućnosti su brojne. Sada je vreme da napravite određene promene u svom životu i radite ono što radite sa više samopouzdanja. Da li ste dobili premalo potvrde od svog oca i stoga vam nedostaje samopouzdanja? Vreme je da sebi date ono što vam je toliko nedostajalo u detinjstvu.

arjun-krishna-Vob03p85HGM-unsplash.jpg
Unsplash/Arjun Krishna 

Vaga

Sa pomračenjem Sunca u vašoj sedmoj kući partnerstva, očigledno ste na ivici uzbudljivog novog poglavlja u vašem partnerstvu. Međutim, sedma kuća se ne odnosi samo na romantične veze. Ako ovo nije vreme da poboljšate svoj partnerski odnos, takođe možete ojačati svoje odnose sa drugima. Možda razmišljate i o tome kako najbolje uravnotežiti svoje lične ciljeve i osećaj sebe, a da i dalje možete biti tu za svog partnera. Sledeće pomračenje u ovoj seriji biće u vašem znaku 14. oktobra, što sugeriše da će lični i partnerski rast koji ste doživeli nastaviti da se oblikuje u narednim nedeljama i mesecima sve do jeseni.

Jarac

Jarac, pomračenje Sunca pada u vašu četvrtu kuću majčinstva i doma, naglašavajući vaše emocionalno blagostanje, vaše korene i vaš unutrašnji život. Ovo pomračenje vam daje priliku da se brinete o sebi na nov način, što može biti rezultat zarastanja sopstvenih rana koje ste ranije odlagali, ali ste sada spremni da uradite. Sa ulaskom Plutona u vašu kuću prihoda 23. marta, unutrašnje promene koje ste voljni da uradite mogu dovesti do zadovoljavajućih transformacija i pomeranja takođe povezanih sa dugoročnim finansijskim ciljevima.

Izvor: https://sensa.mondo.rs/