Retrogradni Merkur tehnički počinje 21. aprila, ali verovatno već sada osećate njegov uticaj jer je 7. aprila ušao u predretrogradnu senku. To izaziva konfuzije i komplikacije u svakodnevnim situacijama. 

Međutim, kada Merkur bude retrogradan na 15. stepenu Bika, to će stvari odvesti na sledeći nivo, pokrenuvši period razmišljanja i preispitavanja zbog kojih možete da očekuje neočivane rasplete. Setite se da ovo nije vreme za pokretanje novih stvari, već vreme raskidanja za prošlošu.

Postoji li bivši sa kojim želite da se ponovo povežete, ili još bolje, bivši koga treba da blokirate što pre? Nemojte da se začudite ako dobijete poruku od bivšeg partnera ili ga sretnete na najneverovatnijem mestu. Vaš ljubavni horoskop za vreme retrogradnog Merkura od 18. aprila do 14. maja 2023. otkriva vam šta možete da očekujete u ljubavi.

OVAN

Osećati se sigurno sa sobom i svojim ljubavnim životom biće vaš glavni prioritet. Razmislite dobro o svojim željama pre nego što ih podelite sa voljenom osobom, i ne žurite u razgovor koje niste spremni da imate. Možda ste spremni da krenete sami dalje ako osoba pored vas ne može da isprati sve ono što ste danas.

Tokom aprila, možda ćete se osećati kao da je vreme da se fokusirate na sebe, naročito tokom pomračenja Sunčeve eklipse u vašem znaku. Ovo je vaša godina, pa je iskoristite tako što ćete sebe staviti na prvo mesto – čak i u ljubavi! Srećom, možda ste na stabilnijem mestu da ostvarite želje svog srca jer će Sunce ući u Bik 20. aprila. Ali nemojte se plašiti da se vratite na stare razgovore o tome šta želite i što vam je potrebno kada retrogradni Merkur pređe u Bika sledećeg dana.

BIK

Kako se ljubav može uklopiti u vaš životni stil, Bikovi? Možda ćete biti komunikativniji o tome šta očekujete od veze i partnera jer je vaš duševni mir na prvom mestu kada Merkur uđe u vaš znak 3. aprila. Između ovog tranzita i punog meseca u Vagi nekoliko dana kasnije, moraćete da prilagodite kako mnogo zabavljanja utiče na vaš svakodnevni život. Usredsredite se na pronalaženje ravnoteže tako što ćete stvoriti razumne granice za sebe i svoj ljubavni život.

Budite otvorenog uma o tome sa kim biste mogli da izlazite ili šta biste mogli da uradite sa statusom vaše veze kada Venera uđe u Blizance sredinom aprila. Fleksibilnost će biti ključna tokom ovog Venerinog tranzita! Krajem meseca, krenućete u novi šestomesečni ciklus koji će vas ohrabriti da pronađete svoju slabu tačku koliko i otkrijete koliko brzo puštate nekoga u svoj život. Usporite stvari, pogotovo zato što će možda doći do nekih krivina nakon sa retrogradnim Merkurom u vašem znaku 21. aprila.

Blizanci

Ljubav će vam biti na umu tokom celog meseca, Blizanci. Merkurova naporna mentalna agilnost je upravo ono što vam je potrebno da usporite svoju opsesiju ljubavlju, posebno ako treba da racionalno razmislite o stvarima. 

S obzirom na to da će Venera ući u vaš znak do 11. aprila, ljubavni život postaće lakši. Ako ste slobodni, onda će Venera privući mnogo novih opcija za odabir! Ako ste u paru, onda će Venera udahnuti novi život vašoj vezi, fokusirajući se na komunikaciju i istraživanje. Iskoristite ovu energiju da se pripremite za narednih šest meseci ostvarivanja svojih snova sa svojim partnerom. Pokušajte da ne razmišljate ni o čemu kada Merkur postane retrogradan u Biku 21. aprila.

RAK

Podelite svoje snove sa svojim partnerom. Polako, ali sigurno otvorite se svojoj ljubavi o tome o čemu sanjate da radite i šta želite da postanete nakon što Merkur uđe u Bika početkom meseca. 

Verujte u zakone univerzuma tokom Sunčeve eklipse 20. aprila. Ovo pomračenje će započeti sudbinski, ali nepredvidiv ciklus može da privuče mnogo mogućnosti u ljubavi i rezultira neočekivanim povratnim informacijama kada budete spremni da započnete svoju vezu. Međutim, možda će doći do zastoja u vašem ljubavnom životu kada počne retrogradni Merkur u Biku! Neki prijatelji i bivši partneri će pokušati da se vrate u vaš život, zato dobro razmislite pre nego što padnete u iskušenje.

LAV

Otvorite se za ljubav. Sada je vreme da istražite svoje mogućnosti tako što ćete videti ko je sve zainteresovan za vas, ko vam piše, flertuje sa vama ili, ako ste u vezi, šta sve novo možete da radite sa svojim partnerom. 

Nemojte se plašiti da promenite stvari u svom ljubavnom životu kada Venera uđe u Blizance sredinom aprila. Venera u Blizancima biće odličan tranzit za deljenje radoznalosti i strasti sa svojom drugom polovinom. Na kraju krajeva, novo, ali neočekivano putovanje u vašem ljubavnom životu će početi nakon Sunčevog pomračenja 20. aprila. Možda će se dogoditi nepredvidivi načini da podignete vašu vezu na viši nivo - uđite u to otvorenog uma!

Devica

Sa čime ćete se susreti na svom ljubavnom putu? Možda je vreme da istražite sve mogućnosti kada Merkur uđe u Bika 3. aprila. 

Svidelo se to vama ili ne, novo sudbinsko, ali nepredvidivo poglavlje intime će se otvoriti tokom hibridnog pomračenja Sunca  20. aprila. Iako ovo može da bude haotično, gledajte na ovu eklipsu kao na priliku da svoju moć pronađete u ranjivosti. Bićete motivisani da krenete napred na novom putu intime jer će vam Sunce u Biku pomoći da se osetite iole stabilno. Ipak, labilni krajevi vas čekaju i kada retrogradni Merkur pređe u Bika 21. aprila. Sačekajte da sve prođe pre donošenja naglih odluka. 

VAGA

Polako, ali sigurno, dolazi više mogućnosti da upoznate svog partnera i da podelite delove sebe koje do sada niste. 

Novo, ali neočekivano poglavlje u vašem ljubavnom životu počeće tokom Sunčevog pomračenja 20. aprila. Iako ovaj astrološki događaj obični može da bude izazovan, narednih šest meseci osećaćete se slobodno, nezavisno i nesputano, bilo da ste u vezi ili ne. Možda će period početi pokušajima i greškama jer će retrogradan Merkur u Biku poremetiti stvari, ali posle toga nastavljate samouvereno, bez oslanjanja na druge.  

ŠKORPIJA

Vaš ljubavni život doživeće preokret ovog meseca. Počevši od 3. aprila, možda ćete se osećati otvorenije u vezi sa svojim očekivanjima i granicama za vezu kada Merkur uđe u vaš suprotni znak, Bik.

Kasnije u aprilu,vaš ljubavni život biće na ivici nečeg novog i uzbudljivog dok se bude dešavalo pomračenje Sunca. Pošto sudbinski, ali neočekivani šestomesečni ciklus počinje nakon ovog njega, budite otvoreni za to kuda bi ljubav mogla da ode i utiče na vaš svakodnevni život. Možda ćete čak biti u trenutnom haosu s obzirom na to da će Merkur 21. aprila biti retrogradan u Biku. Bivši se mogu vratiti tokom ove retrogradnosti, ili možda nećete biti sigurni u svoju trenutnu vezu. Ali nemojte donositi iznenadne odluke zbog kojih biste mogli da zažalite!

STRELAC

Ljubav može mnogo doprineti  vašem životu, Strelčevi. Možda ćete biti skloniji da ostanete u kontaktu sa svojim partnerom ili simpatijom kada Merkur uđe u Bika 3. aprila. 

Nove, ali neočekivane prilike za romansu i seks pojaviće se u narednih šest meseci nakon hibridnog pomračenja Sunca 20. aprila. Iako pomračenja mogu biti pomalo haotična, bićete spremni na novi ciklus jer će se osećati sveže. Prelazak retrogradnog Merkura u Bika mogao bi vas destabilizovati, ali sve je to prolazno. 

JARAC

Osećaćete se neprikosnoveno seksi od samog početka aprila, što će pojačati i vašu želju da podelite ljubav i strast sa nekim. 

Zadržite dobre vibracije i iznenadite partnera novim idejama kada Venera uđe u Blizance sredinom aprila. Ako to učinite, pojačaćete šansu za romansom iz snova tokom pomračenja Sunca 20. aprila. Ipak, ne odlazite daleko od sebe i svoje prirode jer bi previše zabavljanja, eksperimentisanja i novih ljudi moglo da dovede do krize identiteta kada se Merkurova retrogradnost nađe u Biku 21. aprila. 

VODOLIJA

Izađite iz svoje zone komfora ovog meseca, Vodolije. Izazovite sebe da se otvorite za novu vezu, naročito nakon 11. aprila kada Venera pređe u Blizance i donese vam mnoge šanse.

Kasnije ćete osetiti da se univerzum udružio da vas navede na pravi put putem znakova i signala tokom pomračenja Sunca 20. aprila. Ono će započeti sudbinski, ali neočekivani šestomesečni ciklus sa mnogo razgovora sa partnerom ili simpatijom. Ipak, manje pričajte, više slušajte, a do kraja aprila očekujte neke promene u pogledu na to koliko vam znače dom i porodica.

RIBE

Šta se sve može razviti iz neobaveznog razgovora ovog meseca, Ribe? Kad Merkur uđe u Bika početkom meseci dogodiće se zanimljivi susreti i ćaskanja. 

Do kraja aprila, možda ćete se osećati kao da vam se sprema nešto uzbudljivo nakon pomračenja Sunca. Ono će započeti novi šestomesečni ciklus koji će vas ohrabriti da preuzmete kontrolu nad svojim vrednostima, posebno ako tražite sigurnost i stabilnost u svom ljubavnom životu. Takođe, bi moglo da stavi finansije u fokus ako vi i vaš partner budete planirali zajedničku budućnost. Pokušajte mirno da rešite sve nesporazume koji će nastati tokom retrogradnog Merkura u Biku 21. aprila.