U petak 5. maja očekuje nas pomračenje Meseca u Škorpiji. Ovo je poslednje pomračenje u vezi Bik/Škorpija koje je počelo u novembru 2021. Njime ćemo zaokružiti ciklus promena koji nas prati već godinu i po dana i imaće veoma snažan pečat transformacije.

Nešto može suštinski da se promeni. Krećemo na putovanje u srce stvari. Dublje nego što očekujemo. Proces će biti intenzivan, ali za one koji se usude da naprave ličnu promenu, doneće i velike blagoslove.

Imamo priliku da napustimo staru verziju sebe koja nam otežava život. Onaj deo sebe kojim sami sebe sabotiramo. Možemo kriviti druge, možemo biti zabrinuti, ljuti na trenutne okolnosti, ali problem nije spolja, već u nama. Povežite se sa sobom, svojim telom, osetite to prisustvo koje vam omogućava da bolje razumete i vidite šta treba da uradite sledeće.

Šta vidite, osećate, čujete kada zatvorite oči, smirite um i pogledate dublje u sebe? Podsvest govori. Šta je prvo? Postoji trag transformacije koja je pred vama.

Svi imamo bar jednu toksičnu emociju koju vučemo kroz život i koja nas često dovodi u nevolje. Ponekad je reč o krivici, o besu, šta god da prepoznate kao svoje, osvestite to i pustite ga. Transformišite taj deo sebe na način koji ga leči, tako da više ne dozvoljavate unutrašnjim demonima da vode igru. Igra koja nas vuče kroz život umesto da ga živimo.

Ukoliko ste se već određeni broj puta zapitali da li treba da završite neki odnos, proverite da li prepoznajete ove upozoravajuće znakove u vezi.
Courtesy of Zara/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Mi smo moćni. Mi sami stvaramo prepreke na putu, probleme na koje nailazimo. Ali takođe imamo moć da se izlečimo od sebe. Da prevaziđemo one delove sebe koji nas čine bolesnima, nesrećnim u ljubavi, zbog kojih imamo probleme na poslu ili u drugim oblastima života. Možemo, i moguće je. Za početak, potrebno je videti, prepoznati, prihvatiti i transformisati.

Pluton, planetarni vladar ovog pomračenja, otišao je retrogradno 1. maja sa početnog stepena Vodolije. Nešto ključa ispod površine i spremno je da izađe na svetlost dana. Teme vezane za kontrolu, moć, opsesije, manipulacije, pored onoga što je samo naizgled u senci, biće važne u narednih šest meseci. Sada svoje strahove, krivicu, bes, nemoć gledamo u oči. Vidimo ih i možemo ih savladati. Samo ako odlučimo. Možemo se osnažiti i tako promeniti one aspekte života kojima nismo zadovoljni.

Blizina Sunca i Urana pokazuje nam novi put. Put slobode i oslobođenja.

Otpuštanje starog, stvaranje novog.

Započnite put promene sa jasnom namerom šta želite da budete u budućnosti.