Mesečni horoskop za novembar!

Ovan

Dešavanja ne idu baš u vašu korist, ali vi ostajete „fer-plej“ igrač. Smireni ste kada je to potrebno. Međutim, to vas ne sprečava da vreme provodite dosađujući se. Od 9. novembra prolazak Venere kroz Vagu donosi vam pokret, a 11. novembra tranzit Merkura kroz Strelca donosi vam svež vazduh. Ovog meseca zvezde vam ne nude spektakularne promene, već prilike koje će uticati na preispitivanje vaših ideja. Da bi sve prošlo u najboljim redu, nemojte izazivati konflikte jer bi vas to dovelo u ćorsokak. Umesto toga, vešto i diplomatski pregovarajte.

Bik

Petog u mesecu završava se retrogradnost Saturna. Najozbiljnije blokade se razbijaju. Tok događaja počinje da se vraća u normalan ritam. Vaši projekti počinju da dobijaju dobar smer. Desetog u mesecu ste skloniji diskusiji zahvaljujući izlasku Merkura iz Škorpiona. Nažalost, Mars i Sunce ostaju u ovom znaku do 22, odnosno 24. u mesecu. U ovakvom raspoloženju koje podrazumeva odbijanja svake vrste, pazite na svoje reakcije! Pre donošenja odluke zasnovane na pretpostavkama, dajte sebi vremena da razmislite. Ovog meseca uspeh vaših projekata zavisi od vaše sposobnosti da uključite druge u svoje izbore.

Blizanci

Iako ste zaglavljeni, postepeno se otvara izlazna traka. Kako? Kroz ljude koje poznajete i koji vas cene. Međutim, ako stvari radite haotično, ostaćete praznih ruku. Ovog meseca vreme je da iskoristite odnose sa ljudima u okruženju u svoju korist, ali bez oportunizma. Da biste uspeli u ovom malom čudu, ne popuštajte lako tako što ćete stvarati veze sa svima. Umesto toga budite razboriti. Prepoznajte one koji imaju moć da vam pomognu ili da vam predlože zanimljivu ponudu. Stvorite prave veze sa njima. Inspirišite se Venerom u Vagi, njenim osećajem za nijanse i ljudske odnose.

Rak

Ovog novembra desiće se mnogo toga što će vas obradovati. Srećnim slučajem susrešćete se sa ljudima koji imaju moć da vam pomognu. Neki nude podršku u ostvarivanju vaših projekata. Drugi vam daju sjajne ideje koje možete iskoristiti u svoju korist. Polako, ali sigurno, menjate tok stvari. U ovoj obećavajućoj atmosferi ističe se jedna prepreka. To je utelovljeno Venerom u Vagi između 9. i 30. novembra. Neskladnosti koji se povezuju sa vašim znakom nagoveštavaju nevolje. Ovog meseca ne gledajte probleme kao nešto neizbežno, već kao izazove sa kojima ste sasvim sposobni da se suočite. Kako? Jačanjem svoje zaštite i uspostavljanjem lakših i manje isključivih veza sa drugima.

Lav

Do 24. novembra potpuno ste okruženi energijom koja dolazi od Škorpije i Bika i stvara blokade. Možete pomisliti da je sudbina surova i da vas ceo svet mrzi. Ali ne brinite, to nije tako! Iako ovaj novembar donosi seriju izazova, vi ste sposobni da se sa njima suočite. Da biste uspeli u ovom malom podvigu, inspirišite se Venerom u Vagi i energijama koje kruže u Strelcu. Kada se stvari ne odvijaju u željenom pravcu, potrudite se da vidite bar neku pozitivnu stranu. Nemojte praviti državni problem ako neko postigne uspeh koji vi želite. Budite tolerantni prema idejama drugih, čak i ako vam se čine neobičnim.

lena-polishko-mugX5MUpokE-unsplash.jpg
unsplash / lena polishko 


Devica

Jupiter u Biku pruža vam prilike. Što se tiče planeta u Škorpiji, daju vam vrhunsku energiju da ih iskoristite. U ovom veoma povoljnom periodu za vaše širenje, možete se zapitati gde je problem. On je utelovljen Merkurom, Suncem i Marsom u Strelcu, koji stvaraju različite blokade. Međutim, ako želite, možete ih prevazići. Da biste uspeli, prestanite da se zadovoljavate onim što već imate. Usudite se da tražite više jer to zaslužujete. Ako imate strahove u vezi sa posledicama, ne brinite. Sa energijama koje kruže u Škorpiji ne rizikujete da pređete granice razumnog.

Vaga

Počinjete mesec sa utiskom da stvari nisu jednostavne. Ali budite sigurni, to neće dugo trajati! Od 9. novembra prolazak Venere kroz vaš znak vas osvežava. Zatim, redom: Merkur, Sunce i Mars u Strelcu vraćaju vam entuzijazam i želju da idete napred uprkos problemima. Vaš prirodni šarm stvara čuda jer je prožet neuobičajenom sigurnošću. Stoga sa posebno pozitivnim stavom prilazite drugim ljudima i događajima. Zahvaljujući tome sreća vam se često nasmeši i u neočekivanim okolnostima.

Škorpija

Hvala planetama u Devici jer uspevate da budete objektivni. Međutim, nažalost, Venera vas napušta 8. novembra i ostavlja vas same sa Marsom, Merkurom i Suncem u Škorpiji. Opozicija koja ih povezuje sa Jupiterom i Uranom sugeriše da će stvari biti komplikovane. Vašem razmišljanju nedostajaće zdravog razuma. Vaša prirodna autoritarnost pretvoriće se u autoritarizam, osim ukoliko budete imali mudrosti da se povežete sa Saturnom u Ribama. U tim okolnostima stvari će biti drugačije. Imaćete vremena da razmislite. Delovaćete sa efikasnošću koja vas odlikuje. Vaše urođene sposobnosti pokazaće svoj puni potencijal.

Strelac

Devetog u mesecu, sa tranzitom Venere u Vagi, pritisak se smanjuje. Možete ponovo da dišete. Najteži efekti Saturna se smiruju. Međutim, zvezda opreza i predviđanja i dalje vas posmatra iz prikrajka! Nastavlja da usporava vaš napredak. Zato možete osećati da vreme sporije prolazi. Kako bi vas držao u neizvesnosti, Merkur ulazi u vaš znak 11. novembra. Zatim mu se pridružuju Sunce i Mars 23. i 24. novembra. U kombinaciji sa Venerom u Vagi, ove energije vraćaju vam optimizam koji vas karakteriše. Ovog meseca, iako jedan deo vašeg života podleže rizicima, vaš prostor za manevar se povećava. Osećate se manje stešnjeno. Zahvaljujući prijateljstvima, shvatate da ono što je bilo nemoguće može postati moguće.

Jarac

Podržani ste arsenalom planetarnih energija koje promovišu i podstiču vaš rast. Osećate se zaštićeno nečim neodredivim i izvanrednim. Napredujete prema svom cilju uz metod koji je vaš zaštitni znak. Sa podrškom Marsa u Škorpiji do 24. u mesecu odlučni ste da promenite tok stvari. U ovom posebno obećavajućem okruženju, postoji senka na tabli. To se manifestuje kroz Veneru koja se smiruje u Vagi od 9. do 30. novembra. Njene disharmonije nagoveštavaju napetosti koje ćete morati da smirite. Ovog meseca vaša evolucija napreduje. Da bi sve što se dešava bilo bolje, umirite svoje okruženje u vezi sa namerama koje imate. Zašto? Jer se jednostavno plaše promene.

Vodolija

Započinjete mesec sa disharmonijama koje dolaze od Bika i Škorpije. Ove energije ugrožavaju vaš napredak i ostvarenje vaših planova. Verovatno ste napeti! Od 9. planete koje se smiruju u prijateljskim znacima omogućavaju vam da se opustite. Venera u Vagi podstiče vas da iskoristite svoje talente. Zatim, Merkur, Mars i Sunce, koji se smenjuju u Strelcu, vraćaju vam optimizam koji prevazilazi prepreke. Ovog meseca pokušavate da ubedite ljude koji ne dele vaše ideje da ste u pravu, ali to je gubljenje vremena. S druge strane, povezivanje sa ljudima koji se slažu sa vašim stavovima biće profitabilnije i unaprediće vaše projekte.

Ribe

Ovog novembra energije koje dolaze od Škorpije nastavljaju da vas guraju da idete još dalje! Sa dragocenom pomoći planeta u Biku i Jarcu imaćete sredstva da ostvarite malo čudo. Međutim, disharmonije koje dolaze od planeta koje kruže kroz Strelca stvaraće prepreke koje ćete morati da prevaziđete. Ovog novembra, ako se složite, vaša situacija može da bude udobnija. Da biste to postigli, ne posmatrajte poteškoće koje će se pojaviti kao fatalnosti, već kao izazove. Ako imate sumnje, budite sigurni, potpuno ste sposobni da prevaziđete probleme. Radite stvari korak po korak prateći svoju intuiciju.