Mesečni horoskop za decembar 2023. godine!

Ovan

Ovog meseca glavnu ulogu preuzima Mars u Strelcu koji vam donosi obnovu postojanja. Ova energija ojačana je Merkurom i Suncem, koji takođe prolaze kroz ovaj znak. Ovakve energije pružaju vam optimizam i sreću koji vam pomažu da uspete u onome što radite. Dakle, sigurnost u sebe omogućava vam da preuzmete kontrolu nad svojim postojanjem. Uprkos ovoj velikoj odlučnosti, moraćete da se suočite sa nevoljama koje dolaze iz Jarca. Nemojte ih shvatiti kao loše jer nisu namenjene da vas učine nesrećnim. Ove nezgode imaju za cilj da vas spreče da donesete odluke koje bi vas dovele u ćorsokak iz kojeg bi bilo teško izaći.

Bik

Nakon što ste bili „rukovani“ od strane planeta u Škorpiji, počinjete mesec sa osećajem lakoće i skloniji ste raspravi. U svojim najboljim danima prihvatate život sa pozitivne strane. Skoro da ste optimistični! Nažalost, ovo zadovoljstvo trajaće kratko - do dolaska Venere u Škorpiju 5. decembra. Međutim, možete izbeći da upadnete u njene zamke koje imaju tendenciju da otežaju život. Da biste uspeli, preuzmite rizike opušteno i sa lakoćom. Pronađite šarm u novom. Prihvatite bez žaljenja da vaše okruženje narušava vaše navike. Ako vas to povredi, budite uvereni da ove male promene neće potrajati jer će se kasnije sve vratiti u red.

Blizanci

Ovog meseca disharmonije koje dolaze od Riba pojačavaju se onima koje dolaze od Strelca. Imate utisak da ste u ćorsokaku. Ovaj osećaj koji vam se ne dopada tera vas da se izvučete po svaku cenu. Da biste to postigli, verovaćete da su sva sredstva dobra. Neka od njih će zaista biti pozitivna, međutim to neće biti slučaj sa drugima. Pronalaženje slobode delovanja je dobra ideja. Izbegavajte korišćenje šema koje će se okrenuti protiv vas. Umesto toga fokusirajte se na prilike koje imaju budućnost.

Rak

Početkom meseca nevolje se razrešavaju zahvaljujući prelazu Venere u Škorpiju. Zbog njenih energija, razvijate se sa neobičnom odlučnošću. Osećate potrebu da ostvarite svoje ambicije. Mislite da je hitno da prihvatite ono što vam se nudi i bez zadrške prihvatate podršku ljudi koji imaju određenu moć. Imate sve što je potrebno za uspeh, ali moraćete da se borite protiv sebe. Zašto? Jer između 2. i 23. Merkur je u Jarcu i ima tendenciju da vas dovede u sumnju. Ovog meseca vaš uspeh leži u vašoj sposobnosti da ne dovedete u pitanje ono što ste rekli ili uradili. Posebno od 14. decembra, kad Merkur bude retrogradan.

Lav

Primate povoljne uticaje Marsa i Sunca u Strelcu, a na sporadičan način Merkur takođe prolazi kroz ovaj znak. Ove energije su pozitivne, sretne i pre svega vrlo optimistične. Ako ste se prošlog meseca nervirali zbog događaja ili drugih ljudi, ove energije će vam prijati. I što je najvažnije, podstiču vas da se fokusirate na ono što vam odgovara. Iako su stvari jednostavnije, proširenje koje želite uvek se odlaže zbog Urana i Jupitera u Biku. Ovaj fenomen pojačava se sa Venerom u Škorpiji između 5. i 29. decembra. Ovog meseca planete u Strelcu pružaju vam predah i podstiču vas da prestanete da se mučite kako biste pokrenuli stvari napred.

Devica

Sa energijama koje proizilaze iz Bika, Jarca i Škorpije, osećate se prijatno. Imate osećaj da se razvijate u svetu koji vam odgovara i koji vas razume. Vaši odnosi sa voljenima zasnivaju se na snažnim i iskrenim vezama. Osećate da ste na pravom putu i u pravu ste. Stoga, sa pragmatičnim stavom uma, koristite prilike koje vam se pružaju. Nažalost, disonance Strelca u kombinaciji sa Saturnom u Ribama stvaraju opasnosti i tenzije. Ako patite, vaš napredak biće ugrožen, dok sa druge strane, ako razumete njihovo značenje, ništa vas neće zaustaviti. Ovog meseca vaša evolucija leži u vašoj sposobnosti da delujete uprkos preprekama.

advent u gradu
Unsplash/Alsu Vershinina 

Vaga

Mars i Sunce u Strelcu su vaši saputnici. Te entuzijastične, pozitivne i sretne energije povlače vas za sobom. Ove planete uvode vas u akciju tako što vam omogućavaju susrete sa ljudima i viđanje sa onima koje poznajete. Zahvaljujući ovim dobrim talasima, dvoumite se manje nego obično. Usudite se da donositi odluke! To što imate projekte, prijatelje i ideje pruža vam osećaj sreće. U ovom obećavajućem okruženju možete se zapitati gde je problem. On je utelovljen u Merkuru u Jarcu između 2. i 23. decembra. Njegove disonance dovode do teških rasprava, ali i podstiču ljude da vas razvesele. Ovog meseca fokusirajte se na pozitivne duhove i one koji vas podržavaju!

Škorpija

Između 5. i 29. decembra Venera je u vašem znaku. To može da sugeriše da ćete biti komplikovani za „upravljanje“, ali ovaj put biće drugačije. Od 2. do 23. decembra Merkur u Jarcu vas smiruje. Zahvaljujući ovim dalekovidim i diskretnim talasima, vaša osećanja i misli su izbalansirani. Kada Merkur krene retrogradno, od 14. decembra, povlačite se korak unazad. Stoga je vreme da pomirite ono što je neizmirljivo. Merkur vam pomaže da promenite svoje razmišljanje. Podstiče vas da shvatite da će se stvari dešavati tokom vremena. Razumete da ne morate uništiti sve da biste napredovali u životu. Iskoristite ovaj blagosloveni trenutak da uključite svoje okruženje u svoj rast.

Strelac

Mars je u vašem znaku. Isto važi i za Sunce od 1. do 22. decembra. Što se tiče Merkura, on se pojavljuje u Strelcu 1. i zadržava se do 24. decembra. Ove energije daju vam sredstva i šanse da ponovo krenete na pravi način. Guraju vas da povratite svoju dragocenu slobodu. Međutim, Saturn je još uvek prisutan. Njegova misija je da vas spreči da se upustite u avanture koje bi vas dovele u ćorsokak. Dakle, ako se osećate zaglavljenim, nemojte koristiti silu. Zašto? Zato što je to znak da vam ono što vam se nudi ne odgovara. Međutim, čim sve počne da ide u pravom smeru, na kraju puta ćete sresti uspeh.

Jarac

Sreća je uvek na vašoj strani i nameravate da je iskoristite. Međutim, tempo je manje stabilan nego prošlog meseca, te ovog meseca vaš napredak podržava Merkur u Jarcu od 2. do 23. i Venera u Škorpiji od 5. do 29. Zahvaljujući tim planetarnim energijama, više nije vreme za donošenje odluka na prvu loptu. Da bi uspeli u ovom malom podvigu, Merkur jača vašu ličnost. Uz Veneru, on vas podstiče da ojačate veze koje vas vežu sa osobama koje imaju moć da vam pomognu. Završavate godinu bez većih blokada, ali ako osećate da ponekad prolazite kroz trenutke bez aktivnosti, ne paničite. Iskoristite priliku da sumirate stvari.

Vodolija

Ovog meseca Venera u Škorpiji povezana je sa Jupiterom i Uranom. Ova kombinacija energija daje vam osećaj da uprkos naporima vaši projekti gube snagu. Nemojte se brinuti zbog onoga što vam se opire. Umesto toga, usredsredite se na ono što je pravo za vas. Tokom celog meseca Mars šalje pozitivne i sretne vibracije, a Sunce čini isto između 1. i 22. Takođe, Merkur deluje 1. i vraća se 24. da vam pomogne. Ove energije povezuju vas sa ljudima koji su na istoj talasnoj dužini kao vi. Oni vam nude nešto drugačije što će moći da se ostvari brzo i lako.

Ribe

Decembarski horoskop za Ribe obećava ispunjenje svih želja. Vaši napori počinju da donose plodove, pa možete da računate na povećanje plate ili isplatu godišnjeg bonusa. Vreme je da se počastite simpatičnim sitnicama. U mesecu Strelca, raspoloženje će biti dobro, a razlog za to je snažan priliv energije. Ribe mogu bez oklevanja da postave ambiciozne ciljeve. Nema ograničenja, i ne može ga ni biti, sve planirano će se ostvariti. Najnestabilniji trenutak je hladni pun Mesec u decembru, kada emocionalno stanje postaje nestabilno. Izlivi ljubomore i agresije mogu da dovedu do razdvajanja. Ribe moraju da nastoje da „ugase“ porodične svađe, čak i na štetu svojih interesa.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima