Dok je Merkur u retrogradnom kretanju, može doći do prekida u putovanju, nesporazuma u ​​komunikaciji, slabije koncentracije i neizvesnosti u sprovođenju određenih planova. Poslednji ovogodišnji retrogradni Merkur se razlikuje od prethodne dve jer se iz Jarca kreće u Strelca, a to ukazuje da će biti nervozniji nego inače.

Sklonost kašnjenjuu i odustajanju od određenih ciljeva su osobine koje će se posebno podsticati. I, kako upravlja komunikacijom, obratite posebnu pažnju na to u ovom periodu kako ne biste propustili relevantne informacije. Pokušajte barem da budete oprezni i vodite računa o svojim finansijskim i pravnim poslovima i sitnim slovima.

Najviše će biti pogođeni sledeći znaci zodijaka: Ovan, Jarac, Rak i Vaga.

Šta onda činiti?

Pokušajte da ostanete fleksibilni i strpljivi. Sačuvajte i negujte razumevanje ne samo prema sebi već i prema svojoj okolini, koja i sama oseća uticaj Merkura i njegovo nezadovoljstvo. Dozvolite sebi vremena. Nemojte žuriti i budite pomalo rezervisani u svojim početnim reakcijama.

Završite svaki projekat na kojem radite i ponovo sve proveravajte. Ne samo jednom. Ovo je period kada su neuspesi ne samo mogući, već su zaista deo svakodnevnog života. Tek nakon što ste napravili konkretan plan, donosite odluke . Ne možete zaustaviti svoj život, ali možete razmišljati unapred i pripremiti se.

OVIH 5 ZNAKOVA ĆE U DECEMBRU IMATI NAJVIŠE SREĆE U LJUBAVI: Očekuju ih sudbinski susreti i idila u vezama
Unsplash/Neil de Souza 

Mnogi krive retrogradni Merkur za sav haos sa kojim se suočavaju, ali on takođe nudi vreme za samorefleksiju i opuštanje, i tera vas da se zapitate na šta trošite svoju energiju. Da li se ponašate u skladu sa sopstvenim potrebama i da li ulažete sebe u projekte koji imaju vrednost. Pruža vam se prilika da započnete rebalans u onim oblastima u kojima vam nedostaje.
Zato odvojite trenutak i odmaknite se od svog okruženja i ponovo se zapitajte ko ste i šta radite, ali nemojte praviti nikakve promene po ovom pitanju dok ovaj period ne prođe.

Kada se retrogradni Merkur završi, neki astrolozi veruju da dolazi do kratkog "perioda senke" prilagođavanja. Nemojte ni tada žuriti. Dozvolite da se pogrešna komunikacija rasprši sama od sebe. Ostanite pribrani i posvetite se zaključcima koje ste izvukli i pokušajte da ih implementirate u nove planove. Merkur vas ne kontroliše, on vas osvešćuje i upućuje, upozorava. Ne beži od tog dara.

Izvor: sensa.mondo.rs