Ovan

Želja za suštinskom promenom u životu probudiće se u Ovnovima u januaru, pa će stoga biti prvenstveno usmereni na sebe. Možete izgledati rezervisano ili čak egocentrično u svom okruženju, što može podstaći vašu sklonost da se ponašate sebično. Zato izbegavajte opširne monologe o sopstvenom životu i pokušajte da pokažete interesovanje i za život svojih najmilijih. Što se tiče odnosa, strastvena priroda ovog temperamentnog znaka maksimalno se manifestuje i Ovnovi stoga mogu da se raduju odgovarajućem opterećenju emocionalno i erotski nabijenih iskustava. Januar će biti prilično bogat za Ovna. Mars će preuzeti vlast i tako će ove osobe dobiti obilje nekontrolisane energije. Pošto će se vaša snaga volje povećati, ne bi trebalo da imate problema sa ispunjavanjem novogodišnjih odluka. Štaviše, zahvaljujući ovoj planeti, vaša seksualna energija biće mnogo jača. Ako ste u ozbiljnoj vezi, budite oprezni jer bi to moglo da vam preokrene svet. Na poslu ćete biti prilično egocentrični i brinućete samo o sebi. Iako se možda osećate kao da niko ne može da vas prati, pokušajte barem da doprinesete svom timu i pomognete svojim kolegama.

Bik

U januaru će do izražaja doći sposobnost Bika da sluša druge, pa će biti veoma uspešni u komunikaciji, što će ići na ruku odličnim organizacionim sposobnostima. Ovo će vam dati samopouzdanje, a vi ćete postati omiljeni među prijateljima, a čak će i nadređeni primetiti vašu novu kreativnu energiju. Možda će vam tokom ovog perioda biti ponuđeno unapređenje, ili ćete možda čak imati priliku da obavite bolji posao. Ipak, nemojte dozvoliti da vam uspesi udare u glavu jer biste mogli da steknete neprijatelje od svojih prijatelja i kolega. Uran će u januaru blagotvorno uticati na vašu kreativnost. Pokušajte da razmislite o novom projektu, poboljšajte trenutni poredak vaše kompanije ili svoju dnevnu rutinu. Bikovi će početi da razmišljaju o svojoj finansijskoj situaciji i lakše će u njoj pronaći stabilnost, bilo kupovinom nekretnina, povećanjem radnog učinka ili izdvajanjem novca za svaki slučaj. Iako će vam intelekt i kreativnost biti pokretačka snaga, oni takođe mogu dovesti do tvrdoglavosti i nepopustljivosti, pa se čuvajte sukoba sa kolegama i voljenima.

Blizanci

Za Blizance, januar će biti uglavnom fokusiran na odnose. Tokom ovog perioda ući ćete u stereotip i zato ćete osetiti potrebu da oživite svoju vezu. Na primer, pokušajte da odete na put sa svojom boljom polovinom, odete u bioskop ili provedete vikend u wellnessu, videćete da će se vaša veza ponovo produbiti. Takođe ćete biti veoma odlučni u pogledu toga šta želite da postignete ove godine i neće vam biti problem da ispravite svoje prioritete. Međutim, nećete biti mnogo strpljivi. Zato, pronađite drugara koji će vas motivisati i ohrabriti. Januar će doneti promene u odnosima. Dolaskom Nove godine počećete da shvatate stvari koje vam ne odgovaraju i stvari koje kod njih zaista cenite. Prirodno je da gajite odnose, pa ćete se osećati kao riba u vodi. Bićete veoma uzbuđeni zbog novih ciljeva koje ste postavili za ovu godinu, ali često vam neće biti lako da istrajete. Ipak, neki od njih mogu biti revolucionarni za vas. Vaša sposobnost da steknete nove prijatelje može vam čak pomoći u ovim izazovima.

Rak

Januar će biti mesec ličnog razvoja za Raka. Otvorićete se za promene u razmišljanju i bićete prijemčiviji nego ikad. Ovo će dovesti mnogo novih ljudi u vaš život koji će vam pokazati pravi pravac. U vezi sa poslom ipak ćete se osećati neuravnoteženo. Nadređeni će početi da vam daju previše dodatnih obaveza koje nećete moći da odbijete iz straha. Ako im dozvolite da se tako ponašaju prema vama, ući ćete u začarani krug. Pokušajte da sakupite hrabrost i recite nešto; ovo je jedini način da se stekne poštovanje. Preokret godine doneće mnogo stresa Rakovima. U vašoj prirodi je da pažljivo slušate one koji su vam bliski. To često može da bude prednost kada je reč o odnosima, ali na profesionalnom planu može da vam predstavlja opterećenje, posebno ako radite u velikoj kompaniji. Često u januaru postavljaju ciljeve za narednu godinu, što vas čak može i uplašiti jer vam to stvara pritisak. Umesto toga, trebalo bi da isprobate neke kreativne aktivnosti. Šta god da bude vaša kreacija, usamljenost i mašta vratiće vam unutrašnju ravnotežu.

Lav

Januar Lavu sprema mnogo radnih uspeha. Vaši pretpostavljeni primetiće vašu veliku posvećenost poslu i mogu vam ponuditi službeno putovanje u inostranstvo. Vaša sposobnost da raspravljate učiniće vas profesionalnim pregovaračem, što ćete koristiti na poslu i u svakodnevnim životnim situacijama. Nećete se zaustaviti ni pred čim, i bićete veoma oprezni. Stoga, ako ste izbegli određene probleme, onda je pravo vreme da ih rešite sada. Ipak, kada je reč o odnosima sa prijateljima, bolje razmislite o svemu unapred, da se ne biste kajali. U januaru ćete se osećati preporođeno u svakom pogledu. Dobar način da se izađe iz prošlogodišnjeg stereotipa može biti putovanje u inostranstvo. Jupiter će vas voditi i neće biti problema koji ne možete da rešite. Na putu i kod kuće, međutim, obuzdajte svoje dominantno i eksplozivno ponašanje. Ostali bi mogli biti obeshrabreni stalnim prepirkama. Krajem meseca izbegavajte operacije jer ćete biti pod dejstvom punog meseca. Vodite računa o svom srčanom sistemu, pa izbegavajte pušenje ili hranu bogatu holesterolom.

Devica

Januar će u Devici probuditi motivaciju za sportske nastupe. Pošto ćete posle božićnih praznika imati blagu tendenciju da budete gojazni, odredićete novogodišnje odluke koje će vam pomoći da se vratite u formu. Zahvaljujući vežbanju, upoznaćete nekoga sličnog raspoloženja, a to može dovesti do novog prijateljstva. Kada je o ljubavnim odnosima reč, imaćete rasuta osećanja, što će se odraziti na vaše ponašanje prema partneru. Zato ne izbegavajte komunikaciju i pričajte o stvarima koje vas muče. Ne samo vi, već će i vaš partner to ceniti. Početkom godine Device mogu da dožive inferiornost i melanholiju zbog Saturnovog uticaja. Umesto da očajnički tražite društvo i priznanje, trebalo bi da se potpuno posvetite samorazvoju, savesno se pridržavajući svojih odluka, a osećaj uspeha pomoći će vam da stanete na noge. Ova energija onda će privući druge ka vama, što će rešiti usamljenost. I u januaru ćete biti skloni da budete nepažljivi prema partneru, ali s druge strane, bićete uznemireni što on ne obraća dovoljno pažnje na vas. Međutim, za harmoniju je potreban trud i sa jedne i sa druge strane, pa nemojte sve prepustiti samo njima.

pexels-diego-rodriguez-19487887.jpg
Pexels/Diego Rodriguez 

Vaga

U januaru će Vaga pokazati veoma jake emocije. Doživećete znatne promene raspoloženja i biće vam potrebno neko vreme da razjasnite svoja osećanja. Možda vam se čini da ne znate šta zaista želite da radite sa svojim životom, i to će vam smetati, i počećete da se davite u njemu. Pustite to i nemojte donositi nikakve ishitrene odluke tokom ovog perioda kako ne biste krivili sebe. Radije se fokusirajte na svoju porodicu i idite zajedno negde u prirodu, gde ćete naći mir i harmoniju. Vage će u januaru doživeti mnoge promene. Sve svoje emocije koje će biti uzrokovane uglavnom uticajem Meseca shvatićete veoma ozbiljno, što će na vas imati neizmeran uticaj i više nećete moći da ih ignorišete. Kada je reč o vašem partneru, mogu se pojaviti stare greške. Trebalo bi da budete oprezni i pokušate da kontrolišete svoja osećanja i budete što je moguće empatičniji. U suprotnom, očekujte mnogo sukoba. Ako se osećate umorno, samo napravite pauzu i malo se opustite. Trebalo bi da razmislite o svojim svakodnevnim navikama, pokušajte da više spavate, pijete biljne čajeve i unosite dnevni unos vitamina.

Škorpija

Škorpije će u novu godinu ući sa poletom i entuzijazmom. Januar će biti mesec kada ćete imati mnogo motivacije i samopoštovanja i ništa vas neće izbaciti iz ravnoteže. Vaša mentalna stabilnost biće ključ uspeha i na poslu i u privatnom životu. Suočićete se sa važnim odlukama u nekoliko oblasti svog života, koje zahtevaju racionalan pristup i hladnu glavu. U ovom trenutku možete osetiti umor, pa ga poštujte i odmorite se; u suprotnom, to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Škorpije će od početka godine pratiti dobro i pozitivno raspoložene. Bićete još smireniji nego inače i biće nemoguće da se uznemirite. Ono što je najvažnije, treba da budete svoji, da ne usvajate tuđe ponašanje i da se ne zanosite novogodišnjim odlukama i životnim promenama. I gospoda i dame treba da paze da ne ignorišu signale svojih tela kada im daju do znanja da nešto nije u redu.

Strelac

Januar će izvući na površinu neke nerešene situacije iz prošlosti, a Strelci će biti prinuđeni da ih otvore i reše kako bi krenuli dalje. Možete očekivati da će se neki od vaših bivših partnera pojaviti u vašem životu, a vi ćete morati da razgovarate o stvarima koje između vas dvoje nisu rešene. Možda će to probuditi neka stara osećanja, pa ne dozvolite da vas obuzmu. Imaćete poteškoća da se fokusirate i bićete prilično impulsivni ovog meseca, pa pokušajte da kontrolišete svoje emocije i dozvolite da vaša prošlost bude vaša prošlost. Osobe ovog znaka u januaru će biti pune seksualne energije zbog uticaja Venere. Vaša požuda biće beskrajna, što može postati neprijatno za vašeg partnera. Ako ste slobodni, razmislite sa kim ćete provesti vreme. Strelci će biti nefokusirani na poslu ili tokom učenja. To može imati znatne posledice, posebno kada je reč o odnosima sa vašim pretpostavljenima koji mogu zaključiti da vam nije stalo do posla, pa čak i da počnu da traže nekoga ko će im više odgovarati.

Jarac

U januaru Jarčevi ne moraju da se plaše velikih promena u svom životu. Sve će se dobro uklopiti jer ćete rasporediti prioritete, postaviti ciljeve i pokušati da ih ostvarite. U ovom mesecu u vama će se probuditi liderske sposobnosti, posebno na poslu. Postaćete sjajan vođa i dovešćete svoj tim do odličnih rezultata; možda ćete za to dobiti dobru finansijsku nagradu. Takođe, pazite da se ne prehladite; u suprotnom, mogli biste imati problema sa urinarnim traktom i bešikom. Ostanite topli i pijte dovoljno vode. Početak nove godine biće sasvim prirodan za Jarčeve i verovatno neće osetiti veliku promenu u ponašanju. Iznad svega, vaše snage postaće očiglednije. Moći ćete jasno da odredite šta želite da postignete ove godine, a od samog početka imaćete mnogo sreće zahvaljujući Suncu. Iako ćete pokušati da potisnete uticaj ove planete u januaru, bićete obuzeti željom da preuzmete kontrolu nad ostalima oko sebe. Na poslu se vaš učinak može povećati jer ćete pokušati da dobijete unapređenje ili povećanje plate. Međutim, sam uspeh biće prvenstveno u timskom radu.

Vodolija

U januaru će Vodolije ponovo dobiti novu energiju koja će ih pokrenuti napred. Iako su Vodolije obično prilično umerene u svojim odlukama, donošenje istih biće vaša snaga ovog meseca. Svemu ćete prići hladne glave i nećete dozvoliti da vas kontrolišu vaše misli. Tu novu postavku koristićete na poslu jer ste obično pod stresom zbog svake sitnice, a onda svoj posao nosite sa sobom. Dakle, sada ćete imati više vremena za svoju porodicu i partnera, koji jedva čekaju da provedu slobodan vikend sa vama. Početkom nove godine, a posebno tokom januara, najviše uticaja na Vodolije imaće Saturn. Obezbediće vam neverovatnu istrajnost u novogodišnjim odlukama i pouzdanost u ispunjavanju obećanja; stoga će porodica moći da vam veruje 100 odsto. Zahvaljujući tom kvalitetu, ostvarićete veliki napredak u samorazvoju i bićete ponosni na sebe. Nažalost, uticaj ove planete takođe dolazi sa tvrdoglavošću i konzervativizmom. Ako donosite važnu odluku, preporučuje se da prihvatite savet od nekog sa otvorenijim umom od vašeg.

Ribe

U januaru će Ribe krenuti za dostignućem u karijeri. Ovaj mesec će vam doneti mnogo kreativne energije, a vi ćete biti puni novih ideja, pa bi bilo šteta da to ne iskoristite. Nemojte da se plašite da podelite svoje mišljenje sa svojim šefom i unesete neke inovativne ideje u radne projekte; imaćete veliku šansu da osvojite neko priznanje ovog meseca. Međutim, bićete skloni da zaboravite na svog partnera, što će biti razlog njegove/njene mrzovolje. Pokušajte da ga/ju nekako iznenadite i pokažite mu/joj da vam je stalo. Početak godine biće odlično vreme za Ribe. Zahvaljujući Jupiteru, one će biti maštovie u svim aspektima svog života. Bilo da je reč o modi, karijeri ili domu, nećete moći da pomognete sebi i uvek ćete izmišljati nešto novo. Biće to odlična prilika da se upustite u neke nove projekte ili da otkrijete aktivnosti u slobodno vreme. Međutim, bićete skloni da zaboravite svoje voljene zbog svih ideja i aktivnosti, što će dovesti do zahlađenja vaših odnosa. Ne zaboravite da u januaru pokažete ljubav svojoj porodici i pokušajte da smislite aktivnost koju biste mogli da radite zajedno.