Nedeljni horoskop od 19. do 25. februara 2024!

Ovan 

Sezona Riba počinje ove nedelje, Ovnovi, i aktivira vaš sektor duhovnosti, introspekcije i isceljenja. Ovo je vaše godišnje doba za hibernaciju. Već u ponedeljak osetićete dublju povezanost sa životom, pa ćete osetiti potrebu da se povučete u svoj svet. Pratite tu želju bez osećaja krivice, Ovnovi. Vreme provedeno u samoći pomoći će vam da bolje čujete i volite sebe. 24.februara, Pun Mesec u Devici aktiviraće vašu kuću zdravlja - očekuje vas vikend pun dobrog osećaja i uživanja. 

Bik

Sezona je Riba, te je vaš sektor prijateljstva dodatno aktiviran u narednim nedeljama, čineći vas društvenijim. Pun Mesec u Devici 24. februara pruža vam idealnu priliku da pomirite suprotstavljene delove vaše prirode. Ovo će se videti u vašem sektoru zabave, sudbine i kreativnosti, podstičući vas da sebe i život ne shvatate previše ozbiljno. To je lakše reći nego učiniti, ali sa Suncem u suprotnom znaku Ribe, shvatićete da se oslobađate potrebe za kontrolom - život će postati spontaniji, a to je tačno ono što vam sada treba.

Blizanci

Srećna vam sezona Riba, Blizanci! Sunce koje putuje kroz drugi znak omogućava vam da aktivirate vašu umetničku i kreativnu stranu. Osetićete se inspirisano u profesionalnom smislu, čineći ovo vreme idealnim za hrabre korake u smislu promene karijernog puta. Što više slušajte svoju intuiciju. Imajte na umu da će Jupiter, Planeta Sreće, ući u vaš znak 25. maja, tako da je će strpljenje biti važna vrlina za ostvarivanje vaših snova.

Rak

Ako želite da putujete negde, ovo je definitivno vreme da počnete sa planiranjem. Potrebna vam je dodatna mentalna i fizička stimulacija. Čitaćete knjige, degustirati jela iz strane kuhinje i slušati nove pesme. Ovog vikenda, Pun Mesec u Devici u skladu je sa vašom prirodom te će aktivirati vaš sektor komunikacije. Osetićete se samouverenije i sposobnije da pažljivo i jasno izrazite svoju istinu. Samo se pobrinite da niste vezani za tuđa očekivanja.

Lav

Lavovi, od vas se traži da budete više u kontaktu sa svojim emocijama i da ih ne potiskujete. Vaš sektor intimnosti aktiviran je ovom energijom, i ono od čega ste bežali sada će vas sustići. Ukoliko možete, održavajte svoj raspored laganim i posvetite više vremena boravku u prirodi, jer ćeš bolje čuti unutrašnje šapate vašeg srca. Pun Mesec u Devici ovog vikenda omogućava vam da procenite svoje navike zarađivanja i trošenja u proteklih šest meseci i napravite neophodne korekcije. 

Devica 

Sada kada je sezona Riba, vaš um je usmeren na ljubav i intimnost. Sektor partnerstva i braka aktiviran je naredne četiri nedelje, biće vam lakše da ostanete optimistični po pitanju romantičnih veza. Ako ste u partnerskom odnosu, iskoristite ovo vreme da izrazite vašu zahvalnost prema njemu/njoj, i budite otvoreni za vice versa komplimente. Vrhunac nedelje dešava se u subotu 24. kada Pun Mesec udara u tvoj znak. Ključ je da proslavite vaš rast i napredak.

Vaga 

Vage, ključna mantra za vas je da se ne preopterećujete. Važno je postaviti granice ove nedelje ili možete biti potpuno emotivno iscrpljeni. Pun Mesec u Devici 24. podseća vas da merite ono koliko se dajete drugima. Vaš duhovni centar je aktiviran ovim Punim Mesecom, što može dovesti do toga da se osećate psihološki izazvanim postupcima drugih ljudi. Možda nećete biti u raspoloženju za druženje kako nedelja bude odmicala, pa ukoliko možete, odvojite vreme za zapisivanje vaših osećanja.

pexels-emmanuel-codden-17169307.jpg
Pexels/Emmanuel Codden 

Škorpija 

Već ste postigli nekoliko prekretnica ove godine, Škorpije. Univerzum želite da nađete vreme za uživanje u zadovoljstvu, igri i samopronalaženju. Vaš sektor sudbine, prave ljubavi i kreativnosti je stimulisan prisustvom Sunca u Ribama u naredne četiri nedelje, što ovu nedelju čini idealnom za izlaske i zabavu. Kada Pun Mesec u Devici nastupi 24. februara, biće vam jasnije koga želite da zadržite pored sebe tokom sledeće faze svog života. Iskoristite energiju Vodolije u kosmosu kako biste naučili kako da se mirno odvojite od onoga što vam ne prija.

Strelac

Strelčevi, sada kada je Sunce u drugom promenljivom znaku Riba naredne četiri nedelje, osećate intuitivnu potrebu da usporite, meditirate. Vaš sektor doma, sigurnosti i porodice aktiviran je tranzitom Sunca kroz Ribe. Pun Mesec u Devici suočava se sa vašom strelčevom prirodom, što rezultuje preispitivanjem vašeg karijernog puta. Vreme je da iskreno proceniite za šta postoji dovoljno kapaciteta da bude uspešno završeno, a šta možda treba da stavite na čekanje. 

Jarac 

Tranzit Sunca kroz Ribe naredne četiri nedelje aktivira vaš sektor komunikacije i kreativnosti. Ovo je jedan od najboljih perioda godine da pustite svoje unutrašnje dete da preuzme vođstvo. Improvizujte - upišite kurs slikanja ili pisanja poezije. Ulazak Merkura u Ribe 23. februara dodatno stimuliše potrebu za uživanjem, pa se potrudite da ostavite vaš radoholizam po strani. Pun Mesec ovog vikenda dešava se u vašem sektoru putovanja.

Vodolija 

Vaš rođendanski period je prošao, Vodolije, ali Merkur, Venera, Mars i Pluton i dalje su u vašem znaku. Energija Sunca u tranzitu kroz Ribe pomaže vam u relaksiranom pristupu vezama i komunikaciji sa drugim ljudima. Sektor novca i sigurnosti je aktiviran, pomažući vam da identifikujete šta su vaše osnovne vrednosti dok ulaziš u ovu novu fazu života. Provedite neko vreme pored vodene površine, jer će vam to pomoći da produbite intuiciju i lakše napravite strategijske planove, posebno kada su u pitanju finansijske odluke koje morate da donesete.

Ribe

Srećan rođendan, Ribe! Ova prva puna nedelja sezone Riba biće energična i puna emotivnih podsticaja za vas. Trenutno ste kosmički favorit, stoga budite jasni u vezi onoga što tražite od kosmosa i budite spremni da to primite. Istovremeno, s obzirom da su Merkur, Venera, Mars i Pluton i dalje u tranzitu kroz Vodoliju i aktiviraju vaš sektor spiritualnosti i isceljenja, možda se još uvek ne osećate u party raspoloženju, ali to je u redu. Dajte sebi dozvolu da se povučete i odmorite ako je potrebno. Nemojte dozvoliti da vas društvene norme teraju da se osećate kao da morate biti stalno puni energije i sreće. Bez obzira na trenutni ljubavni status, ovaj vikend donosi priliku da zaronite dublje u svoje emotivne reakcije i da proučite kako vaše nesvesno utiče na odnose.

Izvor: ELLE /N.K.