Ovan

U martovskom horoskopu za Ovna oseća se anksioznost. S jedne strane život teče umereno, dok sa druge uvek postoje razlozi za nemir. Pod Suncem u znaku Riba povećava se osetljivost, što pozitivno utiče na lični život. Ovan je odlučan u nameri da usreći svoju drugu polovinu. Romantični vikend dovešće do potpune obnove odnosa. Na poslu je jednostavno nezamenljiv: čekaju ga važni sastanci, poslovi, novi projekti - mnogo je razloga da se dokažu. Međutim, znatan pomak u poslu neće se dogoditi do punog Meseca u martu, kada će rezultati urađenog postati vidljivi. Kraj marta donosi sreću u ljubavi. Ljubavnici koji su se posvađali napraviće prvi korak ka pomirenju. Prema martovskom horoskopu, za Ovna se otvara svet romantike i zadovoljstva. Ako je veza još uvek previše nestabilna i krhka, preći će u kvalitativno novo stanje.

Bik

Prvi dani marta biće uspešni za karijeru i profesionalne aktivnosti. Bikovi će verovatno dobiti ponudu za novu poziciju ili pak za posao iz snova. Da bi se suočili sa ovim izazovima, potrebno je stalno učenje i unapređivanje veština. Pod uticajem Venere u Vodoliji ograničenja gube svoju moć. Bik će biti potpuno oslobođen i prestaće da skriva svoje misli. Može se roditi ideja o redistribuciji uloga u porodici, što će postati kamen spoticanja na putu ka sreći. Ne treba šokirati voljene svojom neobičnošću, bolje je odložiti transformaciju. Kraj marta biće izuzetno dinamičan. Od otvaranja perspektiva u profesionalnom polju zastaje dah. Martovski horoskop za Bika predviđa veliki posao koji će ga gurnuti na vrh kad je reč o karijeri. Najverovatnije će zbog budućeg uspeha morati da provede vreme na putu, ali ne treba da brine - sve će proći dobro.

Blizanci

Proleće budi uspavane osećaje, a fokus je na ličnom životu. Samci će uroniti u veze, a bračni parovi imaće mogućnost da reše nesuglasice. Blizance će u ovom mesecu pratiti preterana emotivnost karakteristična za Sunce u znaku Riba, što može dovesti do stresa. Svi ciljevi u martu su ostvarivi ako počnete da ih sprovodite tokom punog Meseca koji nosi ogromnu kreativnu energiju. Blizanci će imati uspeha ne samo na polju karijere, već i u rešavanju dosadnih svakodnevnih pitanja. Sa karijerne tačke gledišta, početak marta biće plodonosan. Život brzo dobija zamah pa ćete morati da se prilagodite ludačkom ritmu. Ako rešavate probleme korak po korak, biće moguće suočiti se sa svim izazovima i ne zaglaviti se u rokovima. Pošto Venera u Vodoliji daje slobodu i kreativnost, smele ideje će se rađati jedna za drugom.

Rak

U martu će Rakove pratiti optimistično raspoloženje. Ono je uglavnom vezano za uspeh u karijeri: verovatne su profitabilne ponude i obećavajući projekti. Pokazana inicijativa će se isplatiti u bliskoj budućnosti. U mesecu Riba, metoda vizualizacije dobro funkcioniše, tako da će Rak biti u mogućnosti da privuče sreću u svoj život. Međutim, snovi treba da budu podržani stvarnim akcijama. Sada je važno fokusirati se na posao jer energiju ne treba da trošite uzalud. Pun Mesec u martu donosi mir i spokojstvo porodičnom Raku. Biće moguće rešiti sve postojeće nesuglasice, a odnosi će dostići kvalitativno novi nivo. Potrebno je zaštititi vladajuće blagostanje na svaki mogući način. Prolećno raspoloženje ući će u život okrećući sve naopačke. Martovski horoskop za Raka predviđa promene vezane za mesto boravka. Događaji će juriti u galopu: slučajna informacija, primamljiva ponuda bivšeg kolege i - koferi su već spakovani.

Lav

Prolećna toplota budi uspavane snage i daje podsticaj za razvoj. Na talasu inspiracije biće moguće postići dobre rezultate u mnogim oblastima života, uključujući i lični. Promene raspoloženja mogu predstavljati prepreke u poslu. Pošto je Sunce u Ribama karakteristično po pesimističkom pogledu na svet, Lav će se suočiti sa povećanom anksioznošću. Meditacija će pomoći u obnavljanju duhovne harmonije. Na ličnom frontu očekuju se iznenađenja, a sa punim Mesecom život će se dramatično promeniti. Usamljeni Lav poverovaće u pravu ljubav jer će upoznati svog idealnog partnera. Udvaranje neće biti dugo, a odluka o braku brzo će sazreti. Uprkos gužvi, život će teći prema jasnom rasporedu. Ne treba se bojati neuspeha: prvi stidljivi koraci biće početak velikog svetlog puta. Poslednji dani marta proći će ubrzanim tempom. Biće najplodonosniji za ljude iz umetničkog sveta koji mogu videti lepotu u običnim stvarima.

Devica

Početak marta donosi dobre finansijske mogućnosti. Završavanje započetog posla zahtevaće napor, ali ništa neće sprečiti sprovođenje novih ideja. Prema horoskopu za Devicu, probni koraci u freelancingu pokazaće se kao uspešni. Vremenom će te sporedne aktivnosti postati potpuna zamena za glavni posao. Entuzijastična ljubav prema životu, karakteristična za Veneru u Vodoliji, biće zarazna. Pod uticajem pozitivne energije mogu se probuditi novi talenti, a želja za kreativnošću će se povećati. Upoznavanje sa interesantnim ljudima povezanim sa umetnošću doprineće realizaciji potencijala ovog znaka. Na poslu se do sredine meseca može nakupiti gomila hitnih obaveza. Sipanje pepela na glavu drugih i traženje krivca je neuspešna taktika tako da, ako se ne bacite na posao zasukanih rukava, nećete izbeći opomenu.

KAKO DA OSTAVITE DOBAR UTISAK NA RAZGOVORU ZA POSAO: 6 jednostavnih koraka smanjiće tremu i pripremiti vas za važan dan
Profimedia 

Vaga

U horoskopu za Vagu za mart 2024. godine lebdi prolećna romantika. Biće teško fokusirati se na posao, a mislićete samo o ljubavi. Ne isključuje se neočekivani susret sa osobom iz prošlosti. Ovoga puta veza će definitivno uspeti. U mesecu Riba, emotivno stanje Vage varira od entuzijastičnog do izuzetno depresivnog. Za one osetljive na neravnotežu ova situacija može biti iskušenje, a najbolje rešenje problema je uzbudljivo putovanje. Vage su po prirodi pravi poznavaoci lepote, a sa punim Mesecom u martu, duhovne potrebe rastu i oštro se oseća nesavršenost sveta. Događaji koji će uslediti početkom marta nateraće vas da razmišljate o važnim stvarima. Biće toliko posla da može nastati osećaj zbunjenosti. Ne treba da odustanete, ali treba da odlučite kojim redosledom ćete izvršavati zadatke i biće moguće izaći na kraj sa svim poteškoćama bez mnogo napora. Zahvaljujući Veneri u Vodoliji koja budi interesovanje za sve neobično, život će biti obojen svetlim bojama.

Škorpija

Pitanja posla i novca suviše su nebitna da bi imala presudni uticaj na život. Vreme je za promenu imidža i obnavljanje garderobe – to je važnije od svega ostalog. U mesecu Riba finansijska situacija se stabilizuje. Zahvaljujući intuiciji, Škorpija će biti u mogućnosti da izbegne ozbiljne greške. Verovatni su profitabilni poslovi i prihodi iz novih izvora. Ovaj novac možete iskoristiti za investiranje. Pošto pun Mesec u martu donosi pozitivno raspoloženje, Škorpija će moći da pokaže svoju najbolju stranu, te neće nedostajati komplimenata. Horoskop za Škorpiju savetuje da se bavite introspekcijom kako biste bolje razumeli svoje želje. Možete početi da vodite dnevnik ili se prijavite na seansu art terapije - svako sredstvo je dobro. Pošto Škorpija ima jaku volju, pod Venerom u Vodoliji ova osobina je još izraženija

Strelac

Prvi mesec proleća biće vreme otkrića puno interesantnih i novih stvari za učenje. Ako uložite napor, život će se okrenuti ka svetloj strani. Neposlušno Sunce u Ribama izaziva sukobljene želje kod Strelca, terajući ga da sumnja u sebe. Stanje neizvesnosti je iscrpljujuće i znatno smanjuje radne sposobnosti. Rutinski zadaci pomoći će da se odvrati pažnja od iskustava. Lični život biće pun lepih dešavanja, a pun Mesec doneće nezaboravne trenutke sreće. Zaneseni Strelac podleći će čarima ljubavi uranjajući u bazen strasti. Ovo je sjajna šansa da se veza podigne na viši nivo. Energije će biti još više početkom marta, a posao će ključati. Može se stvoriti osećaj da vas sudbina sama gura u pravom smeru.

Jarac

Život više neće funkcionisati na stari način, potrebno je promeniti pristup odnosima. Pošto Sunce u Ribama uvodi stanje euforije, Jarac je spreman za svaki izazov. Vreme je da se uspe u poslu i stvori profitabilan startup. Istina, sve to moguće je uz pažljivu pripremu i mukotrpan rad. Diplomatija će otvoriti mnoga vrata za Jarca i obezbediti mu podršku pokrovitelja. Najbolje je održati sastanke i pregovore tokom punog Meseca u martu jer će to pomoći da se izbegnu konflikti i ojačaju poslovne veze. U prvim danima marta biće mnogo komunikacije i zanimljivih poznanstava. Sudbina vas može baciti tamo gde nikada niste bili. Za tvrdoglavog Jarca nema nepremostivih prepreka. Uprkos nežnosti Venere u Vodoliji, neće biti propuštena nijedna prilika. Zahvaljujući čvrstom stavu, u poslovima će vladati red.

Vodolija

Proleće inspiriše nadu čineći da zaboravite na tugu i uvrede. Vreme je da se pozabavite svim problematičnim pitanjima kako biste mogli da krenete dalje. Uticaj Sunca u Ribama budi želju da se ulepša ono što se dešava. Vodolija ne može ograničiti svoju maštu, a zahvaljujući stabilnoj finansijskoj poziciji, moći će da ispuni stare snove. Važno je ne zaboraviti ugoditi voljenima. Vodolija će odahnuti oslobodivši se tereta iskustava. Početkom marta biće moguće izaći izvan uobičajenih dužnosti. Putovanje će doneti mnogo zadovoljstva, prtljag iskustva i znanja biće znatno dopunjen. Zahvaljujući Veneri u Vodoliji, u duši će vladati harmonija, a svet će biti obojen svetlim bojama. Vodolija koja se našla u svom elementu gledaće na život iz drugačijeg ugla i oslobodiće se negativnih stavova. Ako detaljno zamislite budućnost, proces transformacije automatski će se pokrenuti.

Ribe

Promenljivo vreme može izazvati loše raspoloženje, a verovatni su i napadi apatije. Nasuprot negativnom, potrebno je razmišljati o nečemu dobrom - na primer o budućim dostignućima. Podrška rodnog elementa pomoći će Ribama da izbegnu ozbiljne teškoće. Pošto Sunce u Ribama stimuliše maštu, možete se podesiti na uspeh koristeći metodu vizualizacije. Rezultat će obradovati - proleće će početi promenama. Najbolje vreme da se započne život ispočetka jeste pun Mesec u martu koji utiče na promenu stavova prema mnogim stvarima. Neodlučne Ribe prestaće da beže od stvarnosti, a to će pozitivno uticati na kvalitet života. Finansijska situacija početkom marta omogućiće da se potroši više nego što je planirano. Kako Venera u Vodoliji pojačava želju za slobodom, Ribe mogu osećati nelagodnost. Moraće da se odreknu nekih navika i da počnu da žive na nov način. Psihološki trening pomoći će vam da postanete najbolja verzija sebe i dođete do harmonije.

Izvor: ELLE/T.Đ.