Značajan tranzit odigrava se za vikend - Pun Mesec ulazi u Devicu, promenljivi zemljani znak čiji je vladar Merkur, planeta komunikacije odgovorna za sva naša razmišljanja i odluke. Ovaj prelazak predstavlja vrhunac rada i samorefleksije kojima ste se bavili tokom poslednjih nekoliko nedelja (od poslednjeg Mladog Meseca 9. februara).

Sada je prilika da dođete do cilja na projektima vezanim za vašu dnevnu rutinu, zdravlje i lično unapređenje. Ovo je takođe i period u kom biste mogli postati još svesniji veze između vaše glave i srca. Sa Mesecom koji formira harmoničan ugao sa Jupiterom, planetom sreće, koji se trenutno nalazi u drugom zemljanom znaku, Biku, optimizam i kreativnost mogu biti na veoma visokom nivou. 

Znakovi promenljive prirode će najviše osetiti ovaj tranzit. Pun Mesec u Devici na neki način utiče na sledeće horoskopske znakove da se fokusiraju na uspeh i rad na sebi. Naučite iz svojih lekcija i nastavite da napredujete.

U nastavku pronađite četiri znaka Zodijaka na koje će najviše uticati Pun Mesec u Devici 24. februara 2024. godine!

Blizanci

Pun Mesec u Devici će usmeriti pažnju na vaše korene, dom i karijeru, gurajući vas da proživite sve svoje emocije. Ovo je vreme da obnovite vašu povezanost sa snovima iz prošlosti koji se odnose na vaše karijerne ciljeve. Mesec vam pruža još nekoliko prilika da pratite svoje ciljeve i izgradite još čvršći temelj. Sa tranzitom Saturna u Ribama, primetili ste da postajete organizovaniji i disciplinovaniji.

Pun Mesec u Devici 24 februara utiče na 4 horoskopska znaka
pexels / ron lach 

Saturn takođe može transformisati način na koji posmatrate svoje snove; vaši ambicije su se možda uvećale. Postajete povezaniji sa svojim životnim ciljem i tranzit će vam omogućiti da nastavite pravo ka mestu na kom se vidite. 

Devica

Propuštene prilike su prošlost, budući da ovaj tranzit donosi nove načine da se približite svojim snovima. Pun Mesec u vašem znaku ne želi da se okrećete unazad. Umesto toga, trebalo bi da ostanete fokusirani i u sadašnjem trenutku. Zatvorite stare poglavlje i započnite svežu stranicu.

Saturn koji se suprotstavlja vašem znaku omogućiće izazovan početak, ali kada to prevaziđete, videćete kako će se vaš trud isplatiti. Međutim, prošlost uvek može biti koristan alat za nas, jer nam može pružiti bolju perspektivu. Device bi trebalo da se trude da uključe više optimizma u svakodnevnom životu i nauče da u potpunosti prihvate i zavole sebe.

Pun Mesec u Devici 24 februara utiče na 4 horoskopska znaka
pexels / ron lach 

Strelac

Ovaj tranzit se dešava na najvišoj tački vaše karte, započinjući ključni period gde možete videti plodove svog rada i razmišljati o svojim uspesima. Mesec želi da zadržite pobednički mentalni sklop, čak i ako ne osećate da ste stigli daleko.

Sa Plutonom u Vodoliji koji donosi snažnu transformaciju vašem izražavanju, možete koristiti sadašnje lekcije da vam pomognu da izgradite značajne odnose u svom životu koji će vas i nadalje inspirisati. Mogli biste da se vratite projektu koji ste pokrenuli tokom boravka Saturna u Vodoliji. Mesec vam daje snagu da imate poverenja u rad koji stvarate, tako da kada stigne naredni Mesec u Ribama, možete dodatno nastaviti svoj put ka osnaživanju.

Ribe

Sa tranzitom koji se dešava u vašem sektoru odnosa, ovo je vreme refleksije i razumevanja vašeg partnera, kao i prijatelja. Bićete gurnuti van zone komfora. Odnosi u komunikaciji mogu delovati prilično izazovno, ali ipak možete pronaći dozu samopouzdanja uz Jupiter koji i dalje čini sekstil sa vašim znakom.

Ako treba da razjasnite neke stvari iz prošlosti ili oprostite nekome, sada to možete učiniti. Tokom protekle godine prolazili ste kroz svoju vlastitu transformaciju sa Saturnom koji i dalje boravi u vašem znaku i podstiče vas da sazrevate, a to se odražava i u vezama koje ste uspostavili. 

Izvor: ELLE/ N.K.