Donosimo nedeljni horoskop od 16. do 22. septembra 2024. godine!

Ovan

Vaša nebeska usklađenost nagoveštava značajne emocionalne promene i preokrete. Ove promene mogu na početku delovati zastrašujuće, ali zvezde ukazuju da će na kraju biti pozitivne—samo će vam možda biti potrebno više vremena da shvatite njihove prednosti. Kada Mesec dostigne svoju punu fazu, ući će u trigon sa vašom vladajućom planetom, što ukazuje na porast strasti, energije i odlučnosti.

Ovo će biti posebno korisno zbog opozicije između Marsa i Ceresa početkom nedelje. Način na koji smo mislili da pomažemo drugima, pa čak i sebi, biće doveden u pitanje. Pripremite se da se suočite sa novim idejama o tome kako ulažete svoju energiju. Svi možemo naučiti kako da budemo bolji prijatelji prema drugima, ali i prema sebi, uključujući i vas, Ovnovi.

Bik

Ako postoji problem, vi ga rešavate, bilo da progutate ponos i savladate izazove ili potpuno izbacite nekoga iz svog života (mada, budimo iskreni, Bikovi, vaša tvrdoglavost čini da je ovo drugo mnogo verovatnija opcija). Ove nedelje, zvezde vas blago guraju ka kompomisnom rešenju.

Venera i Eris u retrogradnom kretanju ulaze u direktnu opoziciju početkom nedelje, što sugeriše potrebu za pronalaženjem harmonije. Ne možete kontrolisati šta drugi rade, ali možete kontrolisati kako reagujete. Ovo nije ono na šta ste navikli, ali sa Uranom u retrogradnom kretanju pod vašim znakom, sve promene su u igri.

Blizanci

Zvezde ukazuju na teške razgovore koji vas čekaju ove nedelje, Blizanci. Dok pun Mesec Žetve prolazi kroz Ribe, formira konjunkciju sa Saturnom u retrogradnom kretanju, koji se direktno suprotstavlja vašoj vladajućoj planeti, Merkuru. Ovo je svakako izazovna usklađenost. Uprkos onome što vam vaše nesigurnosti mogu govoriti, vi ste dobro opremljeni da se nosite s tim.

Opozicija između Merkura i Saturna u retrogradnom kretanju iznosi osetljive teme na površinu, stavljajući nemilosrdan fokus na problematična područja u našim odnosima koja već neko vreme zahtevaju popravljanje. Koristite svoj emocionalni kompas, ojačan punim Mesecom, kao vodič. Obratite pažnju na to kako određena ponašanja i ljudi utiču na vaše osećaje. I zapamtite: ovo važi i za vaš odnos sa samima sobom.

Rak

Kao jedini znak u Zodijaku kojim vlada Mesec, puni Meseci vas uvek duboko pogađaju. Ovaj nedeljni pun Mesec Žetve neće biti izuzetak i obećava da će pojačati emocije i osetljivost—nabolje ili nagore. Trigon između punog Meseca i Marsa nudi veću strast, što ide u prilog romantičnim poduhvatima.

Ali budite pažljivi, Rakovi. Povećana osetljivost je mač sa dve oštrice i ako ne zadržite kontrolu nad svojim emocijama, one brzo mogu postati preplavljujuće. Strast može preći u žestoku raspravu; afirmacija može preći u sukob. Sekstil punog Meseca sa Ceresom je korisno podsećanje da druge tretiramo onako kako bismo voleli da nas tretiraju.

Lav

Kako Sunce ulazi u direktnu opoziciju sa Neptunom u retrogradnom kretanju krajem nedelje, verovatno će se pojaviti situacije koje će ugroziti vaše vrednosti i uverenja. Držati se svojih principa u nesreći je jedan od najtežih izbora jer to posledično može doneti sukobe, disonancu i suprotstavljanja.

Trigon između Sunca i Urana u retrogradnom kretanju ukazuje na pozitivan odnos prema stresu, što sugeriše da ćete izaći iz ovoga manje oštećeni nego što ste u početku mislili. Ali to ne znači da nećete osećati pritisak neko vreme. Srećom, malo ko može da se nosi s tim kao vi, vatreni Lavovi.

Devica

Zvezde obećavaju značajne lične promene početkom nedelje dok Merkur formira harmonični trigon sa Ceresom, patuljastom planetom koja vlada preporodom, transformacijom i našim duhom negovanja i potrebama. Dozvolite ovoj usklađenosti da potvrdi i usmeri vaše ciljeve i vrednosti, jer će kosmos postaviti scenu za scenarije koji će direktno izazvati ove elemente vašeg bića kasnije u nedelji.

Opozicija između Merkura i Saturna u retrogradnom kretanju upozorava na teške razgovore koji će napraviti ili slomiti bliske odnose. Promene su prirodni deo života, a sa njima dolazi i povremeno opraštanje od nekoga ili nečega što više ne odgovara našim uverenjima. Dozvolite sebi da tugujete, ali zapamtite da je ovo normalan proces, Device.

Sledeći retrogradni Merkur nastupa 5. avgusta i kretaće se retrogradno sve do 29.
Rawpixel 


Vaga

Uspeh i prosperitet su komplikovani putevi za navigaciju. Hod po tankoj liniji između prevelikog ili premalog oslanjanja na sreću često je ponavljajuća tema za vas, Vage, što govori u prilog tome da ste skloni stavljanju tuđih potreba ispred svojih. Međutim, takođe imate sklonost ka prevelikom optimizmu, što može prilično povećati vaš ego. Vaša nebeska usklađenost vas opominje, pozivajući vas da balansirate svoj put.

Vaša vladajuća planeta, Venera, formira harmonične trigone sa rastućim Mesecom pod Vodolijom i Jupiterom pod Blizancima. Nove ideje će slobodno teći, a kreativnost će biti na vrhuncu. Međutim, opozicija između Venere i Erisa podseća vas da pažljivo hodate po tankoj liniji.

Škorpija

Kako se Sunce polako približava sazvežđu Vage, formira povoljan trigon sa vašom vladajućom planetom, Plutonom u retrogradnom kretanju. Ova planeta vas već neko vreme poziva da dublje zaronite u sebe kako biste podstakli lični rast i transformaciju, dok Uran u retrogradnom kretanju, trenutno u sekstilu sa Plutonom, simbolizuje ciljeve i ambicije koje pratite. Sada Sunce osvetljava vaš put, Škorpije.

Kvadrat između Plutona i Haumee sugeriše da sumnje koje vam šapuću strahove i potencijalne prepreke neće nestati tokom ovog procesa. Ali to ne znači da treba da odustanete. Borite se protiv tog glasa. Dajte sebi dokaz da nije u pravu. Zvezde vas pozivaju da nastavite dalje.

Strelac

Vaša nebeska usklađenost ove nedelje je puna unutrašnjih sukoba, Strelčevi. S jedne strane, izazovan kvadrat između Jupitera i Sunca sugeriše neočekivane prepreke na putu ili promene mišljenja. Ali povoljan trigon između Jupitera i Venere ukazuje na to da će, uprkos udarcima vašem egu kroz ove sukobe, sve na kraju ispasti bolje po vas.

Najverovatniji uzrok biće nesporazumi ili pretpostavke koje će izaći na videlo pod svetlom Urana u retrogradnom kretanju, koji je u direktnoj opoziciji sa Suncem ove nedelje. Otkriti nešto neprijatno o nekome ili nečemu nikada nije lak proces, ali zar ne biste radije saznali sada nego kasnije? Verovali ili ne, ove informacije su blagoslov.

Jarac

Pun Mesec Žetve formira pozitivan sekstil sa Ceresom pod vašim znakom početkom nedelje, skrećući naš emocionalni fokus na pitanja negovanja i transformacije. Koje energije ili poduhvate hranimo našom pažnjom i fokusom? Zvezde vas pozivaju da razmislite da li negujete metaforično cveće ili korov. Ako ustanovite da je u pitanju ovo drugo, možda je vreme da počnete da čistite baštu.

Pomirenje sa realnostima koje će osvetliti pun Mesec verovatno će biti teško, kao što ukazuje napeta opozicija između vaše vladajuće planete, Saturna u retrogradnom kretanju, i Merkura. Ova usklađenost sugeriše teške razgovore koji su pred vama. Sada bi bilo pravo vreme da saberete svoje misli kako biste bili spremni za suočavanje, Jarčevi.

Vodolija

Izazovan kvadrat između punog Meseca Žetve i Urana u retrogradnom kretanju pod Bikom ukazuje na stresni period, posebno u vezi sa našim sopstvenim imidžom i unutrašnjim okruženjem. Međutim, nije sve izgubljeno za vas ove nedelje, Vodolije. Osim ovog kvadrata u utorak, vaša vladajuća planeta prolazi kroz nebeske blagoslove.

Jedan od najznačajnijih znakova prosperiteta dolazi iz trigona između Urana u retrogradnom kretanju i Sunca pod Bikom i Devicom. Pod vladavinom dva zemljana znaka, energije ovih nebeskih tela pomoći će vam da se uzemljite i usmerite fokus tamo gde treba. Ovaj proces bi mogao ugroziti vašu osetljivost, ali zvezde ukazuju da ćete izaći jači sa druge strane.

Ribe

Najistaknutija nebeska usklađenost za vaš znak je opozicija između Sunca i Neptuna u retrogradnom kretanju, koja će se intenzivirati tokom nedelje. Neptun je planeta ideologa, što znači da podržava snažnu volju do krajnjih granica. Ova planeta može proširiti maštu, ali takođe može nehotično suziti naš pogled na svet.

Kako Sunce izaziva ovu energiju, mogli bismo naići na situacije ili ljude koji se suprotstavljaju našim izazovima i uverenjima. Ako su te vrednosti vredne čuvanja, neki izazovi će vam dobro doći kako biste potvrdili svoje ideje. Ako nisu, to će vam pomoći da se oslobodite onoga što više ne treba da čuvate, Ribe.