Modno blogovanje je ozbiljan posao u Brazilu, gde najuticajniji blogeri imaju ogromnu bazu pratilaca na raznim internet platformama, naročito na YouTubu.

Možda prepoznajete neku od ovih žena sa slika street styla, ali većina njih van svoje zemlje nema dovoljno priznanja, uprkos rivalstvu sa popularnim američkim blogerkama kao što su Aimee Song i Danielle Bernstein. 

Olimpijada u Riju nas je podstakla da proverimo kakve digitalne preduzimače ova zemlja ima. Zapratite sledećih 10 brazilskih modnih i beauty blogerki:

Camila Coelho (4,7 miliona pratilaca)

Za nju je osnova njen YouTube beauty kanal, gde pokriva sve teme od tutorijala inspirisanih crvenim tepihom do how-to videa za početnike i na engleskom i na portugalskom. Takođe ima i ogroman broj pratilaca na Instagramu, gde dokumentuje svoja putovanja i savršene outfite.

Foto: Instagram / camilacoutinho

Gabriela Pugliesi (2,7miliona pratilaca)

Gabriela je fitnes blogerka iz Sao Paula, koja je objavila knjigu o zdravlju i wellnessu, "Raio X" u 2014. godini. Njen sadržaj je pun motivacionih citata, zavidnih trbušnjaka i šarenih jela sa super zdravom hranom.

Foto: Instagram / camilacoelho

Thássia Naves (2,4 miliona pratilaca)

Thássia je možda najpoznatija brazilska blogerka na svetskoj modnoj sceni. Lansirala je svoj sajt nakon studiranja konsaltinga na Instituto Marangoni u Parizu, te su sada i njen sajt i lični brend potpuno poslovno procvetali.

Foto: Instagram / thassianaves

Camila Coutinho (2 miliona pratilaca)

The Society, sa kojima je Camila potpisala ugovor u avgustu, navode njen sajt "Garotas Estúpidas" kao prvi ikada brazilski modni blog. Veoma je popularna u zemlji a bila je i počastvovana prilikom da bude zvanični digitalni ambasador zemlje za Olimpijske igre u Riju.

Foto: Instagram / camilacoutinho

Bruna Vieira (1,7 miliona pratilaca)

Ova 22-godišnjakinja iz Sao Paola pokrenula je blog kao tinejdžer kako bi prevazišla svoju stidljivost, a sada je kolumnista za Capricho magazin. Njena interesovanja se kreću od lepote do unutrašnjeg dizajna i putovanja, a njenom Instagramu nikad ne nedostaje individualnosti.

Foto: Instagram / brunavieira