Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U gostima kod Marije Tarlać: Svaka devojka mora da ima crni dobro krojen sako!

Nekadašnji model, sada dizajnerka koja stil odevanja menja prema gradovima u kojima se nalazi, otkrila je Jasmini Šupeljak zbog čega je uzela makaze u ruke, koliko zaista vredi crveni kaputić i zašto se bitka za cipele vodi čak ...

 Izvor: Foto: Ana Blažić Pavlović

Sa Marijom Tarlać se znam dugo, posebno ako se vreme meri momentima koji plutaju u sećanju.

Bilo je tu i kafana i pozorišta, i Mikonosa i Kopaonika, pijaca, pekara, umalo i porodilišta. Sada, dok sedimo jedna naspram druge, ona sa makazama, ja sa olovkom, da pišem o njoj, ne mogu da se otmem utisku kako je istim onim catwalkom od pre dvadeset i kusur godina prošla kroz sva ova vremena i stigla ovde, u Čubrinu ulicu, potpuno netaknuta. Ipak, stvari su se neznatno promenile: ona sada dizajnira odeću. 

Zašto si uzela makaze?

Moda je otišla u smeru koji je za mene neprihvatljiv, kriza je pojela srednji sloj, ostadoše neki prebogati ljudi. Kreatori su počeli da prave isključivo za one koji se bave prodajom nafte, dijamanata… Ne znam, ja tu ne pripadam, a mnogo volim modu i onda sam ja lepo uzela makaze.

I postala modna kreatorka?

Ne, samo ljubav prema modi iskazujem na ovaj način! Pravim haljine koje bih i sama nosila. Marija nije brend, ne želim nikoga da uvredim, ipak toliko toga ne znam... Ali, znam kako želim da taj komad izgleda. Volim otvorena leđa na haljinama, džepove… Sa dobrom haljinom i sakoom ne možeš da pogrešiš, a ako je dnevna varijanta, kožna jakna umesto sakoa. Ma, dobra haljina je sve! Zato sam uzela makaze. Neke meni drage osobe nose moje modele, neke su se i udale u mojim haljinama. To je dirljivo i lepo.

Author: Ana Blazic Pavlovic Software:Adobe Photoshop CS5 Macintosh Created: 2016:11:15 12:13:06

Da li ti je neki muškarac nekada poklonio haljinu?

Da, i to je bilo mnogo smešno. Stigla mi je haljina umotana u dnevne novine kao poklon od nepoznatog obožavaoca! Ne pitaj me od koga, nikad nisam saznala. Ali, bilo je veoma slatko. Ništa nije pogodio, ni veličinu, ni stil, ali to su neki divni momenti koji se ne zaboravljaju. Sad me ne bi toliko oduševila ni kutija sa Chanel haljinom. Reč je o gestu. 

Ko je u tvom životu učinio da postaneš svesna mode?

Moja sestra Jelena, ona je izgledala nestvarno dobro. Crna kosa ošišana na strogi paž, crna mini haljina, čizme preko kolena u špic, za koje bi sada svaka devojka ubila, ukrojen sako. Toliko je bila zgodna da je bilo nemoguće ne primetiti je. Ipak, to je bilo neko drugo vreme, nije bilo interneta, a kamoli društvenih mreža, pa samim tim ni copy-paste stila. Svi smo bili ili svoji ili nas niko ne bi primetio. Mi nismo bile klasične ribe iz bloka. Ne, ne, naše drugarice i mi bile smo baš fashion. Niko nije nosio nikakve trenerke ili Air Max patike.

Author: Ana Blazic Pavlovic Software:Adobe Photoshop CC 2014 (Macintosh) Created: 2016:11:14 15:41:53

Nemoj mi reći da si želela Air Max patike?

Jesam, priznajem, stvarno, htela sam i taj trend da propratim, ali nisam ih nosila. Jelena bi me ubila. Nosila sam Air Jordan sa crnim grilonkama i haljinama Dragane Ognjenović.

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity