Prva dama Francuske svakodnevno privlači veliku pažnju javnosti - zbog braka sa 24 godine mlađim predsednikom Francuske Emmanuelom Macronom, ali i zbog fantastičnog stila, piše Stil!

I pored svih negativnih kritika, ona je u vrlo kratkom postala ikona stila i jedna od dama čiji se stil kopira širom sveta. Njene odevne kombinacije ostavile su jedan od najjačih utisaka u svetu mode u 2017, a kada je reč o odevanju, nema sumnje ni da joj je i 2018. počela sjajno!

Za svega tri dana, Brigitte nas je "počastila" sa čak 5 sjajnih kombinacija.

U svakoj dominira kaput, što može da bude i jedna modna lekcija za sve dame - dobar "kaput-haljina" je najvažniji komad u koji treba investirati tokom zime!

Prvi primer je sivi kaput, koji je Brigitte ponela povodom obeležavanja godišnjice od terorističkog napada u Parizu.

Strog, odmeren, dostojan prilike, ali i elegantan i savršeno krojen.

foto: EPA / Christophe Ena

Samo 24 sata kasnije, prva dama Francuske se obrela u Kini. U pratnji supruga, obišla je provinciju Šanksi u kaputu vatreno crvene boje. Ukopila ga je sa crnim kožnim pantalonama i visokim crnim čizmama - kad imate ovako dobar kaput, sve ostalo može da bude jednostavno i obično!

foto: AP / Ludovic Marin

Za susret sa predsednikom i prvom damom Kine, neophodna je malo drugačija odeća. Macronova se odlučila za crne pantalone, crnu bluzu, crne visoke potpetice i tako dobar crni kaput koji seže do poda! Ukrašen velikim srebrnim dugmićima i upadljivim rajsferšlusom, ovaj kaput je sasvim dovoljan da razbije čak i potpuno crnu kombinaciju. 

foto: EPA / Andy Wong Pool

Jučerašnji dan je za prvu damu Francuske nešto veseliji, bar kada govorimo o odevanju. Za obilazak Zabranjenog grada u Beijingu, Brigitte je odabrala prelep beli kaput sa velikim ukrasnim dugmićima. Uz njega je ponela belu rolku i svoj sada već zaštitni znak - crne kožne pantalone i bajkerske gležnjače sa niskom potpeticom.

foto: Profimedia

I za kraj, još jedan ceremonijalni susret sa predsedničkim parom Kine.

Ovoga puta, supruga francuskog predsednika je zablistala u kraljevsko plavom kaputu A kroja, koji joj stoji kao saliven.

foto: AP / Mark Schiefelbein

Da li vam se dopada stil prve dame Francuske?

Podelite sa nama u komentarima!

izvor: Stil