Naglasak je na struku

Ovih dana sve se vrti oko aksesoara.

Nikada nisam posedovala kaiš za praktične svrhe - da drži moje pantalone na mestu.

Kupovala sam ga samo da bih ga kombinovala sa haljinama, suknjama i sakoima. Oversized blejzeri ili oni muškog kroja na ceni su praktično decenijama, a stilizovanje jednog ovakvog komada kreće se na liniji od ultimativnog androginog izgleda, pa sve do onog krajnje ženstvenog.

Istaknite liniju struka na blejzeru kaišem u smeloj boji i vaša snažnija polovina smesta će postati ljubomorna na vaše umeće stilizovanja jednog muškog komada odeće.

Mada nema ničeg novog i revolucionarnog u vezi blejzera, bez obzira na to da li je šiven po meri, oversized ili ustručen, posedovanje ovog komada jeste i uvek će biti vrlo, vrlo trendi. Reč je o klasiku! Moj savet kako da ga nosite: neka barem jedan deo garderobe na vama bude malo uži, ne biste li stvorili neophodni balans u silueti. Razmišljajte poput arhitekte.

Finese kao izazov

Mikrotrend u nastajanju puca zaista visoko u svetu aksesoara ove prolećne sezone. Aktuelni kaiš trend nazivam „izazovnim minimalizmom“. Reč je o aksesoaru koji je laskav za sve tipove građe, a pritom iznosi statement izgled.

Tako se na primer Roksanda Ilinčić opredelila za velike kopče, ujedno se fokusirajući na kontrast u svojoj kolekciji: neutralnost u spoju sa svetlim bojama. Čak je i korset pojas inspirisan viktorijanskom erom imao svoje značajno prisustvo među trendovima prošle godine, a u redovima trendova ostaje i ove sezone.

Ovaj put veličina zaista nije bitna! Istaknite svoj struk ovog meseca stetement komadom, bez obzira da li je reč o onom velikom, malom, sjajnom, upečatljivom ili diskretnom, svaka forma kaiša je dobrodošla. Što više tonova, to više energije u samom izgledu jer, naposletku, mi modni zaljubljenici ipak volimo da se istaknemo.

Tekst: Anja Stojković

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/