„Delikatnost može biti izuzetno snažna“, izjavila je Victorija Beckham povodom svoje kolekcije za proleće-leto 2018, a ne mogavši da dočekaju premijeru, još tokom zimskih meseci istinitost njenih reči potvrdile su brojne trendseterke na ulicama svetskih metropola.

Pored neizbežnih valera plave, kao najvernijeg predstavnika prelaska iz zimske u prolećnu sezonu, na listi najpoželjnijih delikatnih tonova našle su se i bledozelena, žuta, te ove sezone neizbežna ljubičasta u svojoj najnežnijoj verziji, kao i neizostavna puder roze. 

Reč je o osvežavajućim, razbuđujućim nijansama, a pored poznate britanske kreatorke, moć pastela prepoznali su i čuvena imena kao što su Helmut Lang, Calvin Klein i Tom Ford.

Instant osveženje

Samo jedan komad u pastelnom tonu transformisaće čitavu kombinaciju u neočekivano osvežavajućem pravcu. Za one koji tek isprobavaju ovaj trend, najbezbolnija proba je ona u paru sa neutralnom belom i svetlosivom. Oni hrabriji su sasvim sigurno svesni koliko je snažan efekat pastela u monohromatskom izdanju. 

Pogledajte u nastvaku kako da prigrlite vreme pastelne nežnosti u narednim mesecima:

Tekst: Maja Bunčić