Jedna od funkcija mode jeste ta da je ona moćno oružje za osnaživanje i ohrabrenje. 

Britanke Cara Delevingne i Kate Moss same po sebi su dame koje su nas toliko puta inspirisale da odemo korak dalje, obučemo nešto drugačije, izađemo iz predviđenih okvira. 

Njihovi tom-boy look-ovi su jedna od najboljih demonstracija poruke da žena može da ponese odelo muškog kroja i zrači seksipilom i harizmom.

Koji su to trenuci kada je Kate Moss imala strah od bine? 2014. godine, ikonična devojka modelinga, priznala je kako je imala tremu kada je trebalo da primi nagradu Brit Award-a u ime legendarnog umetnika Davida Bowie-a. "Obukla sam njegov originalni kostim-bodi u kojem je nastupao sedamdesetih jer sam znala da će mi pružiti potrebno samopouzdanje."

Dodela Oskara 1991. godine bio je prvi glamurozni događaj takvog reda veličine za Cindy Crawford. Tek je započinjala karijeru u modelingu, a dodela Oskara nije izgledala kao danas, kada se s podjednakom pažnjom prati ko je šta obukao i ko su dobitnici. Cindy je radila Versace reviju u Milanu na kojoj je spazila izvanrednu crnu haljinu. Zamolila je Gianni-ja da je napravi u crvenoj boji za nju. Crawfordova je izjavila: "Versace kreacije čine me sexy i jakom. Poput žene koja voli muškarce, ali joj nisu potrebni da bi se osećala lepo u sopstvenoj koži."

Scena je bila sledeća: Met Gala 2017. godine, a Cara Delevingne nosi Chanel, obrijane glave zbog uloge u filmu. Manekenka najpre nije bila sigurna kako se oseća povodom toga što nije imala dugu kosu koju je tada usko povezivala sa ženstvenošću. Lagerfeldova muza obukla je dvodelno brokatno odelo u metaliksivoj boji. Istaknute naramenice, materijal koji se reflektuje i sci-fi srebrna frizura ohrabrile su ovog rebelde topmodela. "Lepota nema definiciju. Da biste bili lepi, potrebno je da volite sebe - to je zaista jedino što je važno."

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/