Svi mi u svom garderoberu imamo stvari koje nismo nosili sezonama. Da li su to stare farmerke u koje nismo ušli još od srednje škole ili pak košulja kojoj fali dugme, nije važno, bitno je da pronađemo način na koji možemo ponovo da ih iskoristimo. 

Stare farmerke

Pošto jeans nikada ne izlazi iz mode, uvek neki stari komad možemo da prepravimo. Bilo da ga skratimo i pretvorimo u šorts,  da se oprobamo sa izbeljivačem i od njih napravimo tie-dye ili da ih pocepamo po uzoru na one kakve se mogu videti na Gucci reviji.

Vintige je in više nego ikada

Ukoliko nam ponestane ideja iz sopstvenog ormara, tu su uvek garderoberi naših majki i baka u kojima se može pronaći pravo blago. Od retro suknji iz šezdesetih do sakoa sa naramenicama iz osamdesetih. 

Slikarsko platno

Jednostavne bele košulje, majice ili bluze više ne moraju da budu tako dosadne. Bedževi, patchevi ili boje za tkaninu su pravi izbor kako bi se običan komad pretvorio u pravo malo umetničko delo.

Košulja-haljina

Uz malo krojačkih veština, oversize muška košulja može se vrlo lako pretvoriti u haljinu. 

Bolja polovina

Stari kombinezoni ili haljine uvek mogu da se podele na dva dela, te na taj način možete dobiti novi par pantalona/majicu ili suknju i majicu.

Transformers

Metalni detalji sa tašni, pa čak i cipela mogu se iskoristiti kako bi se od njih napravio zanimljiv par minđuša ili čak ogrlica.