Ako ne znate ništa o Glastonburyu, verovatno živite potpuno izolovani negde gde mediji još uvek ne postoje. U suštini, to je masovni, potpuno nadrealni, legendarni muzički festival koji se događa na farmi mlečnih proizvoda u Samersetu, i koji godišnje privuče negde oko 175.000 ljudi. Ulaznice su gotovo zlata vredne i rasprodaju se online u roku od nekoliko minuta od puštanja u prodaju.

Glastonbury je veliki i bučni svet za sebe, koji postoji još od 1970. godine. Redak prostor u današnjem vremenu gde nećete kompulzivno gledati u svoj kompjuter ili telefon (osim ako razlog nije pronalaženje prijatelja u masi), gde će te provesti ceo dan i celu noć napolju na svežem vazduhu ili svojoj privremenoj kući – šatoru, prikolici, karavanu.

Ali pozabavimo se stilom. Na prvom mestu, naravno, gumenim čizmama. Esencijalne i sveprisutne. Glastonbury je jedno od onih mesta na kojima skromni gumenjaci postaju kul, a njihova cena je šarolika isto koliko i ekipa na festivalu (od Dunlop čizama za 9 funti, do Le Chameau za 285 funti). Cvetni venčići i perje bi trebalo da su nešto passé, ali ovoj tvrdnji nema potvrde među festivalskom masom. Uzani catsuit sa grafičkim printom, ruskog brenda

Ekat, je najnoviji celebrity trend. Šortsevi su, naravno, bili na sve strane, kišne kabanice, vojnički print, svetlucave jakne, spandeks, boja za lice, teksas šortsevi na tregere, venčići, marame, perje na glavi, kosa duginih boja, kimona, leggings, kratki topivi, štras, šeširi širokog oboda, sve moguće verzije naočara za sunce, obično daleko šarenijih od onih koje ljudi nose u svom svakodnevnom životu.

Bilo je sjajno videti malo života i individualnosti ubrizganih u stil ljudi, a ako bih se ja pitala, svi bi se oblačili baš kao za Glastonbury, uvek – i svet bi bio mnogo, mnogo veselije mesto.

Autorka: Emma Lewis-Galić, nomadthief.com

Fotografkinja i blogerka koja stoji iza imena Nomad Thief, donosi nam stilski izveštaj sa nedavno završenog Glastonbury festivala. Chek it, pa trk na Exit!