Ukoliko ste fashion manijak koji 24h prati šta se dešava na modnoj sceni onda verujemo da imate među bookmarks i follow profilima na Instagramu sledeće tri dame koje su se odavno otisnule iz Beograda putem svetskih metropola.

Irina Lakićević, Mija Knežević i Tamara Kalinić su tri srpske blogerke čije stilske bravure imaju na hiljade poklonika iz celog sveta. One se bitno razlikuju jedna od druge, negujući svaka svoj sada već prepoznatljivi stil.

Irina Lakićević je devojka iz Beograda koja već odavno živi u Norveškoj u kojoj tokom dana radi kao zubar, dok noći voli da posveti svom street style blogu A Portable Package. Ova crnka neguje minimalistični stil koji se bazira na modelima savršenog kroja i efektne teksture. Irina je veliki fan kože, torbi sa lancima, cipela sa nitnama koje njenom minimalizmu daju rokenrol notu.

Iako nema konkretan uzor u svetu mode, kada bi mogla da dobije krpice iz nečijeg ormana, to bile Taylor Tomasi Hill ili Carine Roitfeld, a u svetu brendova obožava modele Proenze Schouler i Sportmaxa.

“Totalno sam luda za plavom bojom koju volim da nosim u bilo kojoj prilici i varijanti. Plava je tako snažna, intenzivna boja i lako se kombinuje.  Takođe sam veliki fan koža + koža kombinacije koja mi uvek ima neki prizvuk opasnosti i seksepilnosti. Uvek se u njoj osećam kao  superheroj. Zatim svileni top + boyfriend jeans. To mi je jedna od omiljenijih kombinacija u poslednje vreme.”

Za razliku od Irine, Mija Knežević je otišla iz Beograda prvo u Švajcarsku, pa London a potom i preko okeana u Njujork koji smatra svojim najboljim "ljubavnikom", just like Carrie Bradshaw.

Dok je živela u Londonu, u kom je studirala, 2008. godine Mija je pokrenula stranicu na kojoj su u početku samo njeni bliski prijatelji mogli da prate njena razmišljanja, stil. Par godina kasnije, Mija je tu stranicu zamenila blogom mij-a-porter.com koji spada u najpopularnije blogove na svetu.

Mija je imala priliku da bude lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear  je po želji Anne Wintour završila u Vogue. Odlazak u Njujork je bio presudan da Mija izgradi svoj stil koji je najbliži casual minimalizmu, s malom dozom boho glamura.  

Modni blog Tamare Kalinić, theglamandglitter spada u najpopularnije blogove u Velikoj Britaniji, a sama Tamara je proglašena za UK Top trendseterku na modnom sajtu Chicisma.  

Tamara je rođena u Sarajevu, detinjstvo je provela u Novom Sadu da bi se u engleski gradić Brajton preselila zbog studija. Ona je danas modna blogerka i magistar farmacije.

"Moj stil zavisi isključivo od raspoloženja i obaveza koje imam tog dana. Ukoliko znam da ću provesti većinu dana na nogama, visoke potpetice ne dolaze u obzir, ali ako ustanem raspoložena za kafenisanje sa drugaricama, u pitanju su definitivno neke platforme i girly haljinice", objasnila je Tamara kako doživljava svoj modni stil.