Iako se Karlu Lagarfeldu mora odati priznanje za jedinstven stil, činjenica je da čovek koji stoji iza jedne od najstarijih i najvećih modnih kuća ne menja proverenu kombinaciju odela sa ruskom kragnom, kravatom, tamnih sunčanih naočara i rukavica bez prstiju.

Mada, ako se prisetite fotografija Coco, osnivača kuće Chanel, žene koja je početkom prološog stoleća izazvala revoluciju u odevanju, primetićete da su i njene modne kombinacije bile jednostavne i jedna nalik drugoj.

Ovaj patern se ponavlja kod mnogih velikih imena koja su stvorili najveće svetske brendove, a njihove maštovite kreacije nas iz sezone u sezonu ostavljaju bez daha.

Uzmimo za primer marc Jasobsa i Prabal Gurunga, sve vrvi od boja i neverovatnih krojeva, ali njihov lični stil je jednostavan, klasičan i nepromenjiv i to sada već decenijama.

Možda je najlogičnija teorija da na ovaj način žele skrenuti pažnju isključivo na svoj rad i zato ostaju verni neutralnosti, jer sumanjamo da ne znaju šta bi obukli ili da su nesigurni u vezi određene kombinacije.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Jedna od možda najvećih zanimljivosti u svetu mode jeste ta da lični stil dizajnera nema nikakvih sličnosti sa odećom koju kreiraju. I ne samo to, većina njih se opredeljuje za najklasičnije moguće modele iz kojih se praktično ne izvlače!