Možda je crna večna boja za čistu klasiku i eleganciju, ali je zato crvena ta koja vam daje jedan upečatljiv, efektan look, priliku da zasenite druge, istaknete seksepil i pokažete svu njenu moć. Toga su svesne mnoge poznate dame koje vole da nose često različite nijanse crvene od trenutno aktuelne koral (Pantene boja za 2019) do one vatrenocrvene koja ima ton krvi.

Veliki fan različitih nijansi crvene svakako je Amal Clooney koju smo često viđali na UN zasedanjima ali i raznim suđenjima u nekom kostimu ili haljini koja je u total #allred looku. Poslednji u nizu je efektan Oscar de la Renta kostim od tvida koji je ponela na dodeli Nobelove nagrade za mir pre nekoliko nedelja.

(Kako pravilno izabrati i negovati crvenu boju)

Od crvene ne "beži" ni miljenica modne scene, Victoria Beckham koja je sa color-blocking outfita prešla na "čistu" crvenu kombinaciju, ali i Lady Gaga koja je uspela da transformiše svoj crazy-shock stil u jedna svedeni, retro ladystyle koji je upravo u jednom crvenom (street style) izdanju došao u potpunosti do izražaja.

Pogledajte u galeriji top 10 crvenih izdanja u režiji slavnih dama iz ove godine >>>

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Večna boja oduvek je važila za najmoćniju - onu koja u trenu vam da taj "wow" efekat i izdvoji vas u masi drugih!