Da li se sećate leptirića u stomaku na zvuk uvodne špice Seks i grada? Ova serija je 20 godina davala značajne lekcije o modi, lepoti, prijateljstvu, seksu i životu, i gotovo sve što se pojavilo na malim ekranima postajalo je vodeći trend širom sveta.

Ne čudi zato što smo početkom godine, prateći Haute Couture Week u Parizu predviđali koje će modele sa revija visoke mode poneti Carrie u nastavku serije, ne bi li održala status modne ikone. Međutim, snimanje serije u startu je izneverilo sva naša očekivanja.

Vest da Patricia Field napušta poziciju stilistkinje Seks i grada zapravo nije naslućivala potencijalne probleme, imajući u vidu da su modna izdanja u njenoj poslednje stilizovanoj seriji Emily in Paris bila skandalozna. Zbog toga su ljubitelji mode očekivali da će na njenom mestu zasijati neko nov, mlad, inovativan sa idejama koje će očuvati prepoznatljivi stil junakinja i dodatno ga nadograditi.

Čak iako ostavimo po strani da se odvija bez Samanthe, a da su spekulacije o razvodu najpoznatijeg serijskog para Carrie i Mr.Big-a sve glasnije, fotografije koje svakog dana pristižu sa seta izgledaju kao da je reč o low budget seriji sa još nižim smislom za stil i modu.

High-street brendovi, visoke platforme koje su prestale da se nose pre 10 godina, čarape i papuče, prevaziđene suknje od tila, boho stil koji nimalo ne liči na onaj savremen, moćan i ekstravagantan, kakve su glumice nosile (naročito Carrie)... Loši modni potezi otišli su toliko daleko da ne bi mogli da se opravdaju čak ni argumentom da su prilagođeni njihovim godinama, s obzirom na to da im dodatno oduzimaju na atraktivnosti i autentičnosti. Zapravo, jedino što je dobro jesu njihove frizure.

Dok je lik Carrie Bradshaw razočarao već viđenim kombinacijama, koje ne pokazuju nikakvu kreativnost kao nekada, najproblematičniji je ipak lik Charlotte čiji je nekadašnji elegantan i sofisticiran damski stil zamenjen neukusnim, kičastim i ruralnim.

S obzirom na to da se naše nade o tome da će snimanje serije biti obustavljeno nisu obistinile, preostaje nam da sačekamo epilog ovih dešavanja. A da li vi planirate da gledate nastavak?

U galeriji pogledajte najgore outfite sa snimanja nastavka Seks i grada.

Profimedia Carrie, Miranda i Charlotte