Ako ste bili tinejdžerka u ranim i srednjim godinama kada se emitovao Seks i grad, znači da ste učetvovali u mnogobrojnim razgovorima na temu Mr.Big-a, ali i drugih muških likova iz ove serije. Od Steve-a, Aidan-a, Richard-a, pa sve do Zverke - žustre rasprave o podeli muškaraca na loše i dobre samo su se rasplamsavale dok smo se i same (ne)svesno opredeljivale, i na neki način unapred određivale svoje ljubavne sudbine.

Dobar ili loš momak? Sigurna ljubav ili prolazna strast? Bila su neka od glavnih pitanja koja su nam pružile jednostranu i vrlo ograničenu viziju zdravih odnosa.

Bez obzira na to za koga ste navijali u duelu Mr.Big vs Aidan, neminovno je da ste makar jednom pomislili sve najgore o Zverki. Igre, laži, preljube, sebičnost i nestalnost (oh, da, i ostavljanje pred oltarom) koje je ispoljavao u gotovo svim odnosima, a najviše sa Carrie Bradshaw, jasno su išle u prilog tome da je budućnost sa ovakvim prototipom fatalnog muškarca, ne samo neizvesna već i osuđena na propast. Ipak, kao i u realnom životu, mnogi su ga i dalje idealizovali.

Iako nismo mislili da će ova tema biti relevantna 2021. godine, usled snimanja nastavka serije, Page Six je ekskluzivno objavio procureli scenario koji potvrđuje da se Carrie razvela i da u jednom od razgovora sa Mirandom i Charlotte govori: „Snimala sam podcast, prala sam kosu. Da, nisam ni jela ni spavala, ali bar sam se dobro osećala u svom braku. Sad sam samo jedna u nizu njegovih žena o kojima se brinuo?“. Iako ne saznajemo čitav kontekst, jasno je - Zverka je opet pogrešio, ali ovog puta bez prilike za oproštaj. 

U prilog tome govore i nove fotografije sa snimanja na kojima se nalazi Natasha, njegova prva žena iz serije. A da li će se ispostaviti da je u pitanju bila preljuba ili nešto drugo - ostaje da vidimo, dok u međuvremenu rekonstruišemo sva pogrešno nametnuta uverenja o prihvatljivim ljubavnim odnosima. Ono što je sigurno jeste da fantazija o muškarcu u odelu koji se razmeće plaćenim večerama, luskuznim stanovima i bezobraznim samopouzdanjem koje služi za unižavanje žene pored sebe - ne samo da više nije u modi, nego je neprihvatljivo i za svaku osudu. Baš kao i svaki vid toksičnog odnosa.

profimedia-0623690251
Profimedia