Glumci Brad Pitt i Angelina Jolie podneli su zahtev za razvod 2016. godine, ali uprkos tome što i zakonski više nisu zajedno, još uvek se sude jer ne mogu da postignu dogovor u vezi starateljstva nad decom.

Na kraju poslednjeg suđenja dodeljeno im je zajedničko starateljstvo, a glumica je odmah predala dokumentaciju Drugom kalifornijskom okružnom sudu u svrhu smene sudije Johna Ouderkirka s njihovog slučaja, jer želi da se izbori za samostalno starateljstvo. Tvrdila je da je odluka sudije nepravedna i da je odbio da sasluša maloletnu decu i njihove želje u vezi starateljstva. 

Tročlana komisija složila se s Angelinom i prošle nedelje diskvalifikovala Ouderkirka. Navedeno je da je kršio "svoje etičke obaveze". Ouderkirk je obavljao dužnosti kao privremeni sudija i krio da ima poslovne veze s Pittovim advokatima, što je to itekako moglo da utiče na njegovu odluku.

''Činjenice se nisu promenile. Postoji puno dokaza koji dokazuju kako je ovo najbolje za decu. Nastavićemo da radimo ono što je u skladu s tim", rekao je Pittov predstavnik za javnost.

Ono što je najvažnije jeste da sud donese odluku koja je najbolje rešenje za čak šestoro zajedničke dece.

Angelina Jolie nastavlja borbu za samostalno starateljstvo nad decom
Profimedia 

Izvor: stil.kurir.rs