Zlatno doba Michelle Pfeiffer počelo je odavno, a traje i dan-danas zbog glumičine bezvremenske lepote.

Poznata po svom božanstvenom stilu i 'opasnom' izgledu iz 80-ih i 90-ih (tko može zaboraviti podebljane, sjajne crvene usne iz doba Catwoman?!), a evoluirala je do skromnijeg pristupa svojoj dnevnoj make up rutini.

'Svakako vidim da sam se promijenila', rekla je za People. 'Samo se trudim ne zadržavati se na tome. Starenje se događa svakome od nas. Jednom kada to prihvatite, rasteretit ćete sami sebe', dodaje Michelle.

profimedia-0194873681.jpg
Profimedia 

Sada sa 63 godine, Michelle je postala uticajna osoba u svetu lepote, posebno nakon lansiranja svoje linije mirisa, Henry Rose. Glumica je čak posetila Capitol Hill kako bi lobirala za reformu u kozmetičkoj industriji.

''Počinjete da gledate na svet tako da svoju decu zaštitite koliko možete, a to možete da učinite samo ako preventivno gledate šta utiče na vaše zdravlje'', rekla je. ''Kada su i moj otac i moj najbolji prijatelj dobili rak, ja sam pomislila: Nešto se mora promeniti u našem okruženju''. Počela je da pazi na sitnice oko sebe, hranu koju jede, preparate kojima se neguje, a u nastavku pročitajte sve njene tajne bezvremenske lepote.

Michelle ne dopušta Hollywoodu da utiče na njen pogled na starenje.

Nije tajna da Hollywood vrši pritisak na žene kada je u pitanju starenje. Ali Michelle je naučila to da otkloni. ''Što sam starija, to mi je lakše'', rekla je za Oprah Daily. ''Dostigli ste prag na kojem ste ok s tim da izgledate dobro za svoje godine umesto da izgledate mlado za svoje godine, a ja sam ga prešla. Da, htela bih da izgledam onako kako sam izgledala u svojim ranim 30-ima, ali to se neće dogoditi, a ja ne osećam isti pritisak kao nekada da to tako izgledam''.

Drži se 'čistih' kozmetičkih proizvoda kad god može.

''Kad sam u stolici za šminkanje, dopuštam make up stručnjaku da radi svoj posao. Pokušala sam da ih zamolim da koriste čistu ili organsku šminku, a oni me gledaju kao da imam tri glav'e', rekla je Michelle.

''Moram da imam drugačije standarde. Postoje proizvodi za koje znam da su super sigurni, a ako ne radim i neću se fotografisati, koristiću ih. Što se šminke tiče, obožavam W3ll People maskaru. Kad sam na filmu i, ne daj Bože, u visokoj rezoluciji, trebaju mi ​​proizvodi s najboljim performansama. Nažalost, osećam da još uvek postoji mali jaz između čistih i efikasnih proizvoda''.

Takođe već jako dugo koristi Sodashi njegu kože. ''Videla sam da su sastojci uglavnom prirodni'', rekla je. ''Imam toliko reaktivnu kožu da, ako nađem nešto što deluje i slaže se sa njom, ostajem pri toj vrsti nege. Više od deset godina nisam promenila ono što koristim na svojoj koži. Moja rutina je jednostavna: čistim se, hidriram – to je to''.

Sastojke kozmetičkih proizvoda shvata ozbiljno.

''Počelo je rođenjem moje dece pre 27 godina'', rekla je Michelle za Forbes.

''Počela sam da gledam na svet njihovim očima, kao i sve nove majke koje ih žele zaštititi. Postajala sam sve svesnija proizvoda koje konzumiramo i stavljamo na svoje telo, pa mi je transparentnost postala veliki problem. U nekom trenutku, nakon nekog vremena, naišla sam na bazu podataka Environmental Working Group Skin Deep. Proizvode za ličnu negu ocenjuju po tome koliko su opasni. Ono što sam stalno iznova primećivala je da miris dobija ovu vrlo visoku ocenu opasnosti. Kako je kozmetička industrija počela postajati sve transparentnija sa sastojcima, miris je i dalje bio poslednja crna kutija transparentnosti. Sve ima veze s ovom tvrdnjom o poslovnoj tajni. Postajala sam paranoična u pogledu onoga što je u njemu. Kada nisam uspela da pronađem pravi čisti parfem, kreirala sam svoj i tako je nastala moja linija Henry Rose, sa 100% transparentnim sastojcima'', dodala je glumica.

Michelle o prirodnom starenju

''Sve do čega mi je stvarno stalo jeste da mogu graciozno da starim i da nikad ne izgledam kao voštana figura'', rekla je za People. ''Ali to ne mora značiti da nikada ne bi imala plastičnu operaciju''.

''Ponekad razmišljam o tome, ponekad ne'', rekla je. ''Stvarno zavisi od toga koliko sam dobro osvetljena, od moje šminke i svakojakih stvari... Ne kažem da u jednom trenutku neću ići na plastičnu operaciju. Mislim da je sve teže i teže što si stariji reći nikad. Pogotovo kad si pred očima javnosti. Nije bitno, mislim da ako ljudi zapravo žele nešto da rade na sebi, koga briga? Ako se zbog toga osećaju malo bolje o sebi... njihova stvar''.

Drži se veganske prehrane i zdravog načina života

Michelle sjaj pripisuje svojim prehrambenim navikama. ''Veganska prehrana – toliko je zdravija – i izbegavate puno toksina koji bi mogli ostariti vašu kožu i telo'', rekla je za Urbanette. ''Zaista sam primetila razliku na svojoj koži nedugo nakon što sam prešla na potpuno vegansku. A morala sam da jedem voće i povrće da ostanem vitka. Sve se radi o taštini, iskreno. Što sam starija, više mi je padalo na pamet da to radim kako bih duže živela, iako će komponenta taštine uvek biti tu''.

Ona zna da se ono što radiš iznutra vidi spolja. ''To je ono što niko zapravo ne želi da čuje... to je da morate da jedete pravilno, morate da vežbate, morate da spavate'', dodala je.

U galeriji pogledajte kako je izgledala nekad i sad:

Profimedia Pogledajte kako izgleda i kako je nekada izgledala prelepa glumica.

Kakav je režim vežbanja Michelle Pfeiffer?

Ne radi se samo o pravilnoj prehrani za Michelle, ona takođe vežba kako bi svoje telo održavala u vrhunskom stanju.

Kad ne trči od 6-8 km dnevno, ona je u svojoj kućnoj teretani, pleše na traci za trčanje ili se znoji na pilatesu. Michelle tu i tamo ode i na jogu.

Koja je omiljena hrana Michelle Pfeiffer?

Pored veganske ishrane, Michelle kaže da je najsrećnija kada se jede običnu hranu.

''Moja omiljena hrana na svetu je meksička hrana'', rekla je za Good Housekeeping. A kojem nezdravom iskušenju ne može da odoli? ''Nisam ljubitelj deserta. Više volim hrskavo, slano. Mogla bih da živim od čipsa i salse'' priznala je.

Zagovornica 'clean' kozmetike i zdravog stila života, slavna glumica Michelle Pfeiffer u šezdesetima postaje utjecajna osoba u svijetu ljepote.

IZVOR: PROFIMEDIA

Zlatno doba MichellePfeiffer počelo je odavno, a traje dan-danas zbog glumičine bezvremenske ljepote.

Poznata po svom božanstvenom stilu i 'opasnom' izgledu iz 80-ih i 90-ih (tko može zaboraviti podebljane, sjajne crvene usne iz doba Catwoman?!), a evoluirala je do skromnijeg pristupa svojoj dnevnoj make up rutini.

IZVOR: PROFIMEDIA

'Svakako vidim da sam se promijenila', rekla je za People. 'Samo se trudim ne zadržavati se na tome. Starenje se događa svakome od nas. Jednom kada to prihvatite, rasteretit ćete sami sebe', dodaje Michelle.

Sada sa 63 godine, Michelle je postala utjecajna osoba u svijetu ljepote, posebno nakon lansiranja svoje linije mirisa, Henry Rose. Glumica je čak posjetila Capitol Hill kako bi lobirala za reformu u kozmetičkoj industriji.

'Počinjete gledati na svijet tako da svoju djecu zaštitite koliko možete, a to možete učiniti samo ako preventivno gledati što utječe na vaše zdravlje', rekla je. 'Kada su i moj otac i moj najbolji prijatelj dobili rak, a ja sam pomislila: Nešto se mora promijeniti u našem okruženju'. Počela je paziti na sitnice oko sebe, hranu koju jede, preparate kojima se njeguje, a u nastavku pročitajte sve njezine tajne bezvremenske ljepote.

Michelle ne dopušta Hollywoodu da utječe na njezin pogled na starenje.

Nije tajna da Hollywood stvarno vrši pritisak na žene kada je u pitanju starenje. Ali Michelle je naučila to otkloniti. 'Što sam starija, to mi je lakše', rekla je za Oprah Daily. 'Dostigli ste prag na kojem ste u ok s tim da izgledate dobro za svoje godine umjesto da izgledate mlado za svoje godine, a ja sam ga prešla. Da, htjela bih izgledati onako kako sam izgledala u svojim ranim 30-ima, ali to se neće dogoditi, a ja ne osjećam isti pritisak kao nekada da to tako izgledam.

Drži se 'čistih' kozmetičkih proizvoda kad god može

'Kad sam u stolici za šminkanje, dopuštam make up stručnjaku da se snađe sa mnom. Pokušala sam zamoliti neke da koriste čistu ili organsku šminku, a oni me gledaju kao da imam tri glave', rekla je Michelle.