Kate Middleton, odnedavno poznata i kao princeza od Velsa, po kraljevskom kodeksu mora da poštuje nekoliko protokola kada su u pitanju njena šminka i frizura. Dok je njena kosa uglavnom prepuštena rukama vrhunskih frizera, dugo se šminkala sama, čak i nakon udaje za princa Williama 2011. godine.

U nastavku donosimo 7 beauty pravila koja Kate Middleton nikad ne krši.

1. Bez jarkog ruža

Postoji razlog zašto nikada nećete videti Kate s crvenim ili ljubičastim ružem na usnama. Naime, kraljevska pravila nalažu joj korišćenje isključivo nude ili svetloružičastih nijansi.

2. Bez upečatljivog laka za nokte

Kraljica Elizabeta II bila je poznata je po tome što je odbijala jarke boje na noktima, a Kate se pridržava iste beauty rutine. Naime, uvek ima kratke nokte, uglavnom nalakirane prozirnim ili nude lakom.

3. Jednostavnost pri šminkanju

Iako će za večernje evente nositi smokey eye ili dodatni sloj maskare, Kate nije pobornica teške šminke. Uz puder sa srednjom prekrivnom moći i lagane šminke na očima, obično se pridržava jednostavnog looka pa nikad ne preteruje s rumenilom, senkom ili karminom.

Kate Middleton, odnedavno poznata i kao princeza od Velsa, po kraljevskom kodeksu mora da poštuje nekoliko protokola kada su u pitanju njena šminka i frizura.
Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia 

4. Setovanje šminke

Kada Kate prisustvuje nekom događaju, često se mora zadržati satima i obavljati razne aktivnosti. To znači da tokom dana njena šminka i frizura moraju biti besprekorne. Kako bi to postigla potrebno je nekoliko trikova, uključujući vrlo dobar puder za setovanje tako da joj se lice ne prosija, kao i dobar sprej za setovanje kako bi sve ostalo na svom mestu, ali i skrivenu mrežicu za kosu koja sprečava "raspadanje" punđe.

5. Često šišanje

Kada je u pitanju kosa, Kate se nikada dugo ne drži iste frizure. Tokom proteklih nekoliko godina, prešla je s dugih talasa na kovrdže koje sežu do ramena, na šiške i duboki razdeljak. Stalne promene znače da uvek izgleda sveže.

6. Često farbanje kose

Princeza je nekoliko puta uhvaćena u javnosti sa sedim vlasima, ali one se nikad nisu dugo zadržale. Obično svom koloristu prepušta da se pobrine za dosadne sede kako bi njeni smeđi uvojci uvek izgledali savršeno.

Kate Middleton mora da se pridržava ovih 7 kraljevskih beauty pravila.
Profimedia 

7. Neuredno nije opcija

Kada je u javnosti, Kate uvek mora da izgleda doterano. Uvek mora da izgleda besprekorno, od odeće do šminke i frizure, pa čak iako je u sportsko-elegantnom izdanju.