U vremenu kada je ekstravagancija na crvenom tepihu dostigla vrhunac umetnosti, Angelina Jolie uspela je u nameri da održi nepogrešivu jednostavnost i istinsku eleganciju. Naime, na 81. Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, drugo veče bilo je rezervisano za grandioznu premijeru filma Maria, biografskom naslovu o operskoj divi Mariji Callas.

Glumica i rediteljka donela je dašak starog Holivuda u veličanstvenoj, custom-made bež haljini sa potpisom dizajnerke Tamare Ralph. Angelina je istakla ovaj monohromatski izgled odgovarajućim šalom od veštačkog krzna, a poseban detalj bio je upečatljivi zlatni broš u obliku cveta. Reč je o komadu koji referencira na Rose Ouvrante, nekada u posedu čuvene operske pevačice. U beauty departmanu, Jolie je naglasila bezvremenski izgled smelim crvenim karminom, sjajnim manikirom i tamnim smokey eye stilom.

profimedia-0903088150.jpg
Manuele Mangiarotti/ipa-agency.n / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Glumica i rediteljka prethodno je zabeležila spektakularan dolazak na Filmski festival u Veneciji - u chic Christian Dior mantilu, dok je četvrtak bio rezervisan za press pojavljivanja posvećena filmu Maria.

Pomenuti ansambl sa red carpeta bio je njen treći outfit dana. Zvezda filma Maleficent zasijala je na događajima u Lido di Venezia u dva različita izdanja francuske modne kuće Saint Laurent.

Glumica je svoj dolazak u Palazzo del Cinema učinila još impresivnijim ploveći kanalima italijanskog grada u braon lepršavoj maxi haljini. Ovaj izgled dopunila je krupnim dijamantskim prstenom te šminkom koja je vešto usklađena sa tonovima haljine.

profimedia-0902745680.jpg
Simone Comi / Zuma Press / Profimedia 

Kasnije se pojavila u klasičnoj LBD bez rukava, koja je zračila jednostavnošću i sofisticiranošću. Kao prava minimalistkinja, Angelina je outfit upotpunila parom elegantnih salonki, tamnim naočarima za sunce i suptilnim minđušama. Međutim, vrhunac ovog bezvremenskog stajlinga bio je skulpturalni Cartier broš, koji je zaokružio celokupni izgled.

 Well done, Angie!